مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برای حفظ پایداری شبکه در زمان اوج مصرف سال آینده، اجرای ۱۴ مگاپروژه در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸هزارمگاوات نیروگاه برای تعمیر از مدار خارج شده اند که این تعمیرات سبب میشود تا تولیداتمان در سال آینده، به حد قابل قبولی برسدافزود: امسال طبق برنامه ریزیها، در تلاشیم تا از دیگر ظرفیتهای کشور مانند نیروگاههای در اختیار وزارت نفت و صنایع، استفاده کرده و این ناترازیها را برطرف کنیم.
رجبی مشهدی در خصوص نیروگاههایی که از مازوت استفاده میکنند، گفت: به طور متوسط در شرایط عادی سال، بیش از ۸۰ درصد سوخت نیروگاهها از طریق گاز، حدود ۱۳درصد گازوئیل و ۶ درصد مازوت تامین میشود؛ استفاده از مازوت، استهلاک نیروگاهها را افزایش میدهد و تمایل نیروگاه داران به استفاده از گاز به جای سوخت مایع، بیشتر است.
وی درباره آخرین وضعیت تأمین سوخت جایگزین گاز در نیروگاهها یادآورشد: تقریبا حدود ۴۰ درصد مخازن ما پر است که نسبت به پارسال، حدود ۲۰ درصد کاهش داشته، اما با همکاری وزارت نفت تلاشهای زیادی در حوزه توزیع برق به مردم در حال انجام است. امیدواریم مردم با صرفه جویی در مصرف گاز و برق، نیاز نیروگاهها به استفاده از سوخت مایع را کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سوال که آیا در زمستان امسال برنامهای برای قطعی برق داریم؟ گفت: برای جلوگیری از این مسئله، برنامه ریزیهایی انجام شده است و طبق همین برنامه ها، امیدواریم زمستان امسال مشکلی در بخش برق خانگی نداشته باشیم، ولی این موضوع قطعا نیازمند صرفهجویی مردم نیز خواهد بود.
وی ریشه ناترازی برق را اقتصاد نامتوازن این صنعت دانست و افزود: صنعت برق اکنون ۱۲۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و از طرف دیگر، یک صد هزار میلیارد تومان از دولت، طلب دارد که پرداخت آن به نفع صنعت برق خواهد بود.
رجبی مشهدی در پاسخ به سوالی، پمپهای دستگاههای آبشیرینکن، مراکز دیتا سنتر، گلخانهها و شیلات را از جمله تقاضاهای جدید برق دانست و ادامه داد: تلاش میشود تقاضاهای جدید از طریق توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر پاسخ داده شود.