پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران گفت: با وجود عبور از اوج مصرف برق تابستانی، مصارف برق همچنان بالاست که نشان میدهد تولید رمزارزها به صورت غیرقانونی، از مشکلات بزرگ صنعت برق محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امروز پنجشنبه (۳ آبان ۱۴۰۳) نشست خبری فرهاد شبیهی مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران، در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق برگزار شد.
شبیهی در این نشست با اشاره به این که شرکت برق منطقهای تهران توسعه شبکههای انتقال و فوق توزیع برای تأمین زیرساختهای تأمین برق را در حوزه استانهای تهران، البرز و قم را بر عهده دارد، گفت: شدت مصرف انرژی در ایران بالاست و مسئولیت ما این است که با این شرایط، بتوانیم برق پایداری را تأمین کنیم.
وی افزود: نزدیک به ۱۰ میلیون مشترک و ۲۰ درصد کل مصرف انرژی کشور به صورت متمرکز مربوط به حوزه این شرکت است. تلاش داریم تا پایداری برق در این استانها که نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر مربع هستند را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران با بیان این که شهر تهران محدودیتهای ویژهای دارد و باید ظرفیتهایی را برای تأمین پایدار برق در آن ایجاد کنیم، اظهار کرد: پارسال بیشترین رشد توسعه ظرفیتی را میان شرکتهای برق منطقهای کشور داشتیم که بیش از ۸ درصد بود و امسال هم با چندین مگاپروژهای که پیش بینی کردیم، نزدیک به ۲۵۰۰ مگاولت آمپر به ظرفیت استانهای تحت پوشش اضافه میکنیم.
وی همچنین گفت: تقریباً ۲۵ درصد از ۱۰ هزار و ۵۰۰ برنامهای که در سطح کشور است، تا اوج مصرف سال آینده باید در حوزه برق منطقهای تهران اجرا شود.
بیشتر بخوانید:
افزایش هزینههای عملیاتی صنعت برق به علت فرسودگی شبکه انتقال
شبیهی با اشاره به فرسودگی و قدیمی بودن شبکه برق اضافه کرد: طبق شاخصهای ارزیابی شبکه در حد استاندارد، تلفات شبکه انتقال در حوزه برق منطقهای تهران، کمتر از سه درصد است، اما فرسوده بودن، هزینههای عملیاتی حفظ شبکه را افزایش میدهد. در مجموع از کل شبکه برق تهران از فوق توزیع تا انتقال، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد فرسوده است.
وی تصریح کرد: در این حوزه وضعیت البرز و قم بهتر است؛ زیرا اوج مصرفی که در تهران داشتیم را در این دو استان نداشتیم و توانستیم برنامههای عملیاتی بیشتری را اجرا کنیم، اما از برنامههایی که برای سال آینده در نظر داریم، ایجاد حدود هزار مگاولت آمپر ظرفیت مربوط به تهران است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران همچنین بیان کرد: سرمایهگذاری برای توسعه صنعت برق اقتصادی نیست و جذب سرمایههای خصوصی با سختی انجام میشود. هزینه هر کیلووات برق مصرفی بالاتر از ۸ سنت است، اما در بهترین شرایط به مشترکین تا یک سنت هم نمیفروشیم که منابع مالی را محدود میکند. با این شرایط سعی کردیم رشد ۸ درصدی توسعه زیرساخت حوزه برق تهران را ثابت کنیم و امیدواریم در سال آینده به ۱۰ درصد برسیم.
وی با بیان این که در تابستان امسال قطعیهایی در حوزه برق استان تهران داشتیم، افزود: بخشی از قطعی برق مربوط به تراز تولید بود؛ ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت تولید در تهران داریم که نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ تا هشت هزار و ۶۰۰ مگاوات آن عملیاتی میشود و به همین علت، نزدیک به دو هزار مگاوات ترانزیت انرژی از استانهای مجاور داشتیم تا شبکه پایدار بماند، اما قطعیهای برق رخ میداد و موارد زیادی از آن، ناخواسته بود.
شبیهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی شایعات مطرح شده در فضای مجازی درباره نیروگاه منتظر قائم بیان کرد: در نیروگاه منتظر قائم در ابتدای تغییر سوخت مصرفی، مقداری دود از اگزوزهای مربوط به مشعلها خارج شد، اما مشکل خاصی نیست و در مدار قرار دارد.
وی همچنین با بیان این که بین ۷۰۰ تا هزار مگاوات ناترازی برق در تهران داریم، گفت: هم اکنون از زمان اوج مصرف برق عبور کرده ایم، اما مصرف برق همچنان بالاست که نشان میدهد تولید رمزارزها به صورت غیرقانونی، از مشکلات بزرگ صنعت برق محسوب میشود.