دو طرح سد هرات و انتقال پساب به شهرکهای صنعتی حاجی آباد و جهان آباد در انتظار سرمایه گذار بخش خصوصی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقهای یزد افزود: مطالعات امکان سنجی توسعه گردشگری محدوده سد هرات، نقاط قوت منابع و جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی این سد و همچنین طرحهای پیشنهادی در راستای گردشگری آبی پیرامون این سد شناسایی شده است.
افشین عالمی تصریح کرد: روف گاردن، فضای سبز و سبز راه، مرکز بازدیدکنندگان، پارک کوهستان، سرویسهای بهداشتی سایت گردشگری کشاورزی و سامانههای آبرسانی و تامین انرژی از جمله طرحهای پیشنهادی برای توسعه فیزیکی سد هرات است.
وی با اشاره به دیگر طرحهای پیشنهادی توسعه فیزیکی سد هرات اظهار داشت: از دیگر طرحهای پیشنهادی، سامانههای ارتباطات مخابراتی و اینترنتی، شبکه ارتباطی عبور و مرور داخل سایت، سایت باغ گیاه شناسی و جانور شناسی بومی، مرکز خدمات بهداشتی، سامانه دفع مواد زائد، دهکده سلامت، مسیرهای اصلی و فرعی به سد هرات و قرقهای خصوصی پرورش گونههای جانوری است.
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقهای ادامه داد: با توجه به موقعیت خاص سد هرات و قرارگیری در تقاطع سه استان یزد، فارس و کرمان و همچنین دسترسی به مراکز شهری بزرگ، سرمایه گذاری در این سد میتواند جذاب و درآمد زا باشد.
عالمی درباره طرح دیگر آماده جذب سرمایه گذار گفت: طرح خط انتقال پساب به شهرکهای حاجی آباد و جهان به طول ۳۵ کیلومتر برای استفاده صنایع از آبهای نامتعارف آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
سرمایه گذاری در نیروگاههای برقآبی با مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقهای همچنین به طرحهای سرمایه گذاری شده توسط بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: احداث نیروگاه برقابی در سه نقطه از مسیر خط انتقال با سرمایه گذاری بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است. بخش اول این طرح تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
عالمی ادامه داد: طرح انتقال پساب به مخزن ۲ هزار متر مکعبی خضرآباد با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۸۰ میلیارد ریال در حال اجرا است. هدف از اجرای این طرح جایگزینی آب مورد نیاز نیروگاه سیکل ترکیبی و فولاد آلیاژی با پساب به شمار میآید.
بازار آب فرصتی برای تأمین آب از محل افزایش بهره وری
معاون برنامه ریزی شرکت سهامی آب منطقهای یزد گفت: یکی از راهکارهای تامین آب متقاضیان، بهبود بهره وری و کاهش اتلاف مصارف است که از مسیر بازار آب محقق میشود.
محمد راسترو افزود: در بازار آب این امکان فراهم شده است تا با افزایش بهرهوری آب و تولید محصول با مصرف آب کمتر، بخشی از آب در اختیار به عنوان آب مازاد به صورت موقت با قیمت توافقی به صورت اجاره در اختیار صاحبان کشاورزی و صنعتی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در بهره وری آب مصرفی توسط بهره برداران در بخش صنعت و کشاورزی میتواند منجر به دستیابی به آب مازاد و درآمد حاصل از واگذاری آن شود.