پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد، از پیشتازی استان یزد در حوزه استفاده بهره ورانه و مدیریت پساب در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، جواد محجوبی در میز گرد رسانهای با موضوع پساب که با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط و به میزبانی شرکت آب منطقهای یزد برگزار شد، گفت: استان یزد در بخش بازچرخانی، استفاده بهره ورانه و مدیریت پسابهای فاضلاب شهری و روستایی، پساب شرکتها و نواحی صنعتی، پساب صنایع پراکنده و پساب بیمارستانی پیشتاز است.
وی افزود: اکثر شهرستانهای استان در زمینه فاضلاب شهری تعیین تکلیف شده اند و سرمایه گذاری برای اجرای شبکه فاضلاب شهری صورت گرفته است.
محجوبی با بیان اینکه ۳۵ شهرک و ناحیه صنعتی در استان وجود دارد، ادامه داد: در بعضی از شهرکها و نواحی صنعتی استان سیستم جمع آوری فاضلاب، تصفیه و بازچرخانی پساب راه اندازی شده است که در آینده نزدیک باید تمامی این نواحی به سیستم بازچرخانی مجهز شوند.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقهای یزد همچنین ابراز کرد: تاکنون ۳۲ درصد از شبکه فاضلاب شهر یزد اجرا شده است و اگر تمامی شبکه فاضلاب شهر یزد اجرا شود بیش از ۳۶ میلیون متر مکعب پساب را در اختیار خواهیم داشت. محجوبی افزود: از ۱۰۷ کارخانه کاشی در استان حدود ۱۰۰ کارخانه به سیستم بازچرخانی مجهز هستند. وی گفت: ۸۵ درصد از واحدهای صنعت فولاد، ۷۰ درصد از واحدهای کاغذ و مقوا و ۸۰ درصد از واحدهای نساجی به سیستم بازچرخانی پساب مجهز هستند.
سید رضا نورانیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیزدر ادامه این میز گرد گفت: ۳۹۴ واحد صنعتی مشمول خود اظهاری در زمینه فاضلاب شدند که این واحدها موظف هستند به صورت دورهای شرایط و پارامترهای آلاینده فاضلاب را در قالب سامانه جامعه محیط زیست گزارش دهند.
وی با بیان اینکه همکاران اداره حفاظت محیط زیست استان هم پایشهای متعددی از واحدهای صنعتی انجام میدهند، افزود: در سالجاری ۹۴ مورد پایش فلزات سنگین و ۳۰۰ مورد پالایش پارامترهای شیمیایی انجام شده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در مورد برخورد با واحدهای متخلف، ابراز کرد: در مرحله اول به واحدهای صنعتی آلاینده به خصوص در زمینه آب و پساب اخطار داده میشود که بسیاری از این واحدها بلافاصله پس از دریافت اخطار موارد را برطرف میکنند. نورانیان همچنین خاطر نشان کرد: واحدهای صنعتی که به اخطارها توجه نکنند در لیست صنایع آلاینده قرار میگیرند. وی با بیان اینکه ۳۰ واحد صنعتی در سال ۱۴۰۳ در لیست صنایع آلاینده استان قرار گرفتند، افزود: واحدهای نساجی، کشتارگاهها و واحدهای مقوا سازی از عمده صنایع آلاینده استان بودند. نورانیان گفت: از لحاظ محیط زیستی تمامی شهرکها و نواحی صنعتی استان باید به سیستم بازچرخانی مجهز باشند.