کشاورز نمونه کشور گفت: با کشت بدون استفاده از مواد شیمیایی نه تنها عملکرد مزرعه کاهش نمییابد، بلکه کیفیت و حجم محصولات نیز بیشتر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صادق شکرالله پور، شالیکار پرتلاشی که دو بار به عنوان کشاورز نمونه کشور انتخاب شده، حضور در کلاسهای کشت ارگانیک و آماده سازی خاک مزرعه را عامل اصلی موفقیت خود در تولید برنج ارگانیک عنوان کرد و گفت: پس از سالها فعالیتا تجربی، در این کلاسها بود که با جزئیات کشت صحیح ارگانیک آشنا شدم و بدون استفاده از مواد شیمیایی، توانستم محصولی با کیفیت و مورد تائید استاندارهای ملی و بین المللی تولید کنم.
وی که فعالیت خود را در زمینی ۳ هزار متری آغاز کرده است، افزود: با کشت صحیح ارگانیک به عملکرد ۱۴ تن رسیده ایم.
برای تولید برنج ارگانیک از کودهای حیوانی و بیولوژیک استفاده میشود و دفع آفات نیز با روشهای کاملا طبیعی انجام میشود.
در حال حاضر حدود ۹۰ هزار هکتار از مزارع ایران بصورت ارگانیک کشت میشوند که نیم درصد از کشاورزی ایران را شامل میشود، اما بر اساس برنامه هفتم توسعه این رقم میبایست به دستکم ۲ درصد از اراضی زیر کشت افزایش یابد.