بیماری رتینوپاتی شبکیه چشم نوزادان نارس،دردانشگاه علوم پزشکی مشهدبررسی ودرمان می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بمنظور پیشگیری از اختلالات شبکیهی چشم و نابیناییِ نوزادان نارس در آینده، بررسی و درمان رتینوپاتی شبکیهی چشم در بازهی زمانی ۲۸ روزه گی تا یک ماهگی برای این نوزادان در مرکز (ROP) بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) انجام میشود.
دکترناصر شعیبی افزود: مرکز (ROP) بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)، مرکز کنترل و درمان رتینوپاتی شبکیهی چشم نوزادان نارس است که در آن وضعیت شبکیه بررسی میشود تا در صورت نیاز به درمان، اقدامات لازم هر چه زودتر آغاز شود.
او گفت: بر همین اساس نوزادانی که در بیمارستانهای سطح استان بصورت نارس به دنیا میآیند، مشخصات آنها در سامانه (ROP) ثبت و پس از تعیین وقت معاینه ازسوی پزشکان درصورت مراجعه به موقع درتاریخ پیامک شده اقدامات تشخیصی ودرصورت نیاز درمانی برای این نوزادان انجام می شود.
مسئول مرکز (ROP) بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گفت: نکته مهم در خصوص نوزادان ثبت شده در سامانه (ROP)، آن است که باید در بازهی زمانی ۲۸ روزهگی تا ۱ ماهگی اولین نوبت معاینه شان انجام شود و چنانچه زیر ۳۴ هفته یا زیر ۲ کیلو گرم به دنیا آمده باشند، طبق دستورالعمل وزارتخانه لازم است که چشم آنها معاینه شود.
او افزود: همچنین در مورد نوزادانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و اکسیژن یا خون دریافت میکنند، یا تعویض خون می شوند و وضعیت تنفسی خوبی ندارند، به دلیل تاثیر منفی که اکسیژن میتواند بر روی شبکیه چشم نوزاد داشته باشد، لازم است که در ایام ۲۸ روزهگی تا یک ماهگی نوزاد، تصویربرداری با دستگاه RET CAM انجام میشود.