معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال نزدیک به ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت بادرشبو رفته است که برآورد میشود از این مزارع بیش از ۶ هزار تن محصول تولید و به بازار عرضه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، علی دیانتی با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع باعلفهای هرز و مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع و دقت در روشهای کشت و برداشت این محصول اظهار کرد: همزمان با فرا رسیدن مرداد ماه استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز میشود و تا اواخر شهریور ماه ادامه مییابد.
دیانتی ادامه داد: تعداد ۲۳ واحد فرآوری در سطح استان وجود دارد که مشغول تولید انواع محصولات فرعی از گیاهان دارویی از جمله بادرشبو جهت عرق گیری در سطح وجود دارد و عرق استحصالی در تهیه شربت، نقل در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر میشود.
وی با بیان اینکه از این میزان تولید بیش از دو و نیم میلیون لیتر عرق استحصال میشود، تاکید کرد: بخشی از محصول تولیدی برای تهیه عرقیات و برای مصارف صنعتی توسط کارخانههای استحصال عرقیات به مصرف رسیده و بخشی دیگر نیز به صورت سنتی و در کارگاههای کوچک عرق گیری یا در منازل مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستانهای هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام میشود.
دیانتی همچنین تاکید کرد: کار خشک کردن سرشاخههای گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفته است. به طوری که با خشک کردن سرشاخه در سایه میتوان در طول سال از این محصول ارزشمند استفاده کرد.
بادرشبو گیاهی آرام بخش و اشتها آور است که در مرحله گلدهی از بیشترین مقدار مادهی موثره برخوردار است. بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گلها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول است.