پخش زنده
امروز: -
مجری گیاهان دارویی در استان گفت:۳۰۰ هکتار از اراضی آذربایجانغربی زیر کشت بادرشبو رفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،بادرشبو بیشتر در ارومیه کاشته میشود و سالیان سال است مورد استفاده مردم منطقه قراردارد و امسال ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت بادرشبو رفته است.
قاسمیان مجری گیاهان دارویی در استان با اشاره به اینکه ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستانهای هستند که کشت عمده بادرشبو در آنها انجام میشود، گفت: به دلیل معرفی نشدن بادرشبو و نبود استاندارد برای این گیاه، با نام بادرنجبویه استحصال و به فروش میرسد با این حال بادرنجبویه بصورت محدود در نقاط مختلف استان کاشته شده و در سال ۹۷ برای نخستین بار در استان کاشته شد.
حیدری ریکان عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی وآموزش کشاورزی استان گفت: بادرشبو با نام علمی آن Dracocephalum moldavica است که یک ساله بوده و بعد یک سال از کاشت، برداشت و ریشه دیگر محصول نمیدهد بادرشبو طعم و عطر تندتری دارد.
این گیاه بیشتر در این منطقه و در شهر ارومیه کاشته میشود و در کشورهای اروپایی نیز مورد استفاده زیادی دارد. در حالیکه بادرنجبویه با نام علمی آن Melissa Officinalis است و یک گیاهی چندساله بوده به طوری که، بعد از کاشت، در طول سال یک یا چند بار محصول میدهد و سالیان بعد نیز امکان برداشت محصول از آن وجود دارد این گیاه عطر ملایمتری دارد.
حسین دادخواه رئیس اداره نظارت بر اجرای استاندارد آذربایجانغربی با اشاره به اینکه برای گیاه بادرشبو استانداری تدوین نشده است گفت: استاندارها هر پنج سال یکبار تجدید میشوند که متولیان دستگاههای اجرایی مانند جهاد کشاورزی و کارشناسان مربوطه برای تدوین استاندارد بادرشبو میتوانند پیشنهاد خود را برای استاندارد اعلام کنند تا برای گیاه گیاه بادرشبو استاندار محصول تدوین شود.
عرق گیاه بادرشبو به عنوان آرام بخش و اشتهاآور در بین مردم آذربایجان غربی استفاده میشود.