جاری شدن سیلاب کم سابقه در منطقه برارود گیلان بار دیگر اهمیت اجرای طرحهای آبخیزداری را گوشزد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خسارات جاری شدن سیل بر اثر بارشهای پرحجم ابتدای تابستان در مناطقی از گیلان که مهمترین آنها، جان باختن سه نفر از هموطنانمان بود، در شرایطی رخ داد که همین میزان بارش در مناطقی که طرحهای آبخیزداری در آنها اجرا شده بود، خساراتی در بر نداشت.
حیدری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری رودبار با اشاره به محروم ماندن روستای برارود از مطالعات آبخیزداری، اظهار داشت: نقطه سیل خیز این روستا که حدود ۵۰۰ هکتار عرصه دارد، نیازمند اجرای طرحهای آبخیزداری است تا علاوه بر جلوگیری از آسیب زا بودن سیلاب، آب باران را قابل استحصال کند.
سیل کم سابقه روستای برارود بر اثر بارش ناگهانی باران در نخستین روز تابستان رخ داد و بر اساس آمار، تمام ۱۷ میلیمتر بارشی که در مدت یک ساعت رخ داد، پس از وارد آوردن خسارت به روستا، بصورت سیل از دست رفت.
به عبداللهی، معاون آبخیزداری گیلان تاکنون تنها در یک سوم عرصههای مورد نیاز این استان آبخیزداری انجام شده و این در حالی است که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، امکان اجرای کامل طرح وجود دارد.
تردیدی نیست که با احداث سازههای آبخیزداری، کنترل فرسایش و رسوب، حفظ منابع آب و خاک، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از خطر سیلگیری مناطق پائین دست و توسعه بخش کشاورزی و همچنین به تاخیر انداختن سرعت روان آب حاصل از سیلاب، با وسعت و عملکرد بهتری صورت خواهد گرفت.