مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان: با افزایش دما در نیمه فصل تابستان شدت تبخیر آب در خوزستان تا ۱۸۰۰ میلی متر در ماه رسیده است.
میرشکار مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری صدا و سیما گفت: با اوج گرفتن شدت دمای هوا در خوزستان که به صورت مقطعی در برخی ساعات به ۵۶ درجه نیز میرسد، روند تبخیر آب در تالابهای این استان افزایش یافته است، به گونهای که شاهد تبخیر آب از ۱۳۰۰ تا ۱۸۰۰ میلی متر در ماه هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت مدیریت مصارف آبی تا پایان فصل تابستان گفت:با توجه به محدود بودن منابع آبی در استان خوزستان ضروری است تا برای جلوگیری از بحران در تامین آب شرب، کشاورزی و حقابه تالابها مصرف آب مدیریت شود.
میر شکار پیش بینی کرد:با توجه به دمای بالای هوا و افزایش میزان تبخیر آب، احتمال خشک شدن برخی از نقاط تالابی تا پایان فصل تابستان وجود دارد.
وی در ادامه به تلف شدن تعداد زیادی از ماهیهای برکههای اطراف تالاب هورالعظیم اشاره کرد و گفت:در زمانهای بارندگی و پر آبی، با پر آب شدن سد کرخه، برای جلوگیری از آسیب به سد، خروجیها باز میشود در نتیجه گاهی اوقات آب فراوانی وارد زمینهای اطراف تالابها میشود و برکههای کوچکی در اطراف تالابها ایجاد میشود. این برکهها محل زیست تعداد زیادی از ماهی ها میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در اطراف تالاب هورالعظیم نیز دو برکه به طول ۵۰ و ۱۰۰ متر وجود دارد که با توجه به تأمین نشدن حقابه هورالعظیم و محصور شدن ماهیها به علت کاهش سطح آب، تعداد زیادی از ماهیها تلف شدند.
داوود میرشکار گفت: پیگیریها برای تأمین حقابه تالاب هورالعظیم از سازمان آب و برق استان انجام شده است، اما قوانین مدیریت منابع آب استان اجازه رهاسازی آب در برکههای اطراف تالاب را نمیدهد.