قائم مقام وزیرصمت:
افزایش ۵۵ درصدی تولید خودروی سواری در کشور درمدت سه سال
قائم مقام وزیر صمت گفت: تولید خودروی سواری در سه سال گذشته افزایش ۵۵ درصدی داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن در محل دائم نمایشگاه های بین المللی مشهد به تشریح رشد ۲۰ مولفه اقتصادی در حوزه صنعت و معدن پرداخت.
سید مهدی فرحی گفت: افزایش تولید ۳۰۰ درصدی انواع کشنده ها و کامیونت، افزایش ۱۵۰ درصدی تولید کمباین، ۹۶ درصدی ماشین لباسشویی و ۸۸ درصدی تولید چرم از دیگر توفیقات دولت سیزدهم است.
فرحی به برخی عقب ماندگی ها در حوزه معدن کشور اشاره و اظهار کرد: ایران هفت درصد معادن دنیا را در اختیار دارد، اما میزان اکتشافی که انجام داده، سه تا چهار درصد از کل معادن کشور است.
وی بیان کرد: با این حال در سه سال گذشته هزار و ۳۰۰ پروانه اکتشاف معدنی و هزار و ۶۰۰ پروانه بهره برداری در حوزه معدن کشور صادر شده است.
قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: امروز ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است و باعث شده در بخش نرم افزار به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم.
فرحی افزود: در ارتباط با توسعه فناوری و داشتن محصول جدید باید در ۲ جبهه فعالیت کنیم که یکی ارتقای و رشد وضع موجود است که به همت دولت سیزدهم رشد خوبی یافت اما به آنچه شایسته کشور است، نرسیدیم، بیش از ۱۰ سال است که شعار سال از جنس اقتصادی و مشارکت و جهش در تولید است.
ایجاد ۱۷۰ هزار اشتغال خالص در خراسان رضوی
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: ۱۷۰ هزار اشتغال خالص در سه سال دولت سیزدهم در استان ایجاد شد و نرخ بیکاری به ۶.۳ درصدی کاهش یافت، معنی اش راه افتادن جریان اقتصادی استان و فعال شدن بخش تولید و کارخانه ها است.
یعقوبعلی نظری اظهار کرد: تنها در سال ۱۳۹۹ ، ۹۸ هزار کارگر در استان بیکار شدند، آنچه ما مشکل داریم در تحقق برنامه ها و عمل است، نباید فقط به نظریه ها اکتفا کنیم.
وی بیان کرد: اولین راهبرد ما در خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰ نگهداشت وضعیت موجود و حفظ واحدهای تولید بود، در آن سال پنج هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی در استان وجود داشت که ۸۹۰ واحد از آنها تعطیل بودند.
نظری افزود: راهبرد دوم ما احیای واحدهای تعطیل بود که همه واحدهای تعطیل قابل احیا نبودند که ۳۰۸ واحد در حوزه صنعت و معدن و ۳۶۱ واحد در حوزه دام و طیور احیا شدند و باقی که قابل احیا نبودند، تعیین تکلیف شدند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ۲۰۰ هزار مسکن از پی کنی تا بهره برداری در خراسان رضوی در این سه سال عملیاتی شده است.
وی بیان کرد: ۵۹۹ واحد تولیدی در خراسان رضوی با اجرای طرح توسعه به میزان ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در سه سال گذشته سرمایه گذاری کردند.
نظری اضافه کرد: ۵۹۰ هزار میلیارد ریال در طول سه سال گذشته در حوزه صنعت و معدن خراسان رضوی سرمایه گذاری شده است.
در پایان این مراسم از واحدهای صنعتی نمونه در سطح ملی و استانی قدردانی شد.