تولید خودرو برقی، رویکرد جدید صنعت خودروسازی در خراسان رضوی
تولید خودروهای برقی در خراسان رضوی مورد حمایت استانداری و اداره کل صمت قرار گرفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: رویکرد جدید
صنعت خودروسازی در این استان تولید خودروهای برقی است که مورد حمایت استانداری و معاونت صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است.
امیررضا رجبی امروز در نشست خبری روز ملی صادرات با اشاره به این که ۱۵ درصد از ظرفیت قطعه سازی کشور مربوط به این استان است، افزود: طرح تولید خودرو برقی در استان تدوین شده است و شرکت ایران خودرو خراسان با همراهی قطعه سازان استان می تواند مجری این طرح باشد.
رجبی ادامه داد: در همین راستا قراردادی بین شهرداری مشهد و شرکت ایران خودرو خراسان برای تحویل هزار دستگاه تاکسی برقی و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برقی در حال امضا است تا این وسایل نقلیه وارد چرخه حمل و نقل درون شهری مشهد شود که تا پایان سال نخستین بسته آن اختصاص خواهد یافت.
مدیر کل صمت در پاسخ به سوالی در خصوص ارتباطات تجاری استان با کشور عربستان گفت: پس از این که روابط سیاسی بین ایران و عربستان بهبود یافت، سرکنسول عربستان در مشهد مستقر شد، سپس در نشست کارگروه توسعه صادرات استان پیشنهاد برپایی نمایشگاه های کالاهای ایران با محوریت شرکتهای تولیدی خراسان رضوی در شهر ریاض یا شرق عربستان داده شد.
رجبی در خصوص تداوم ارتباطات با دولت مستقر در افغانستان نیز گفت: اخیرا هیات تجاری ۸۰ نفره ای به ریاست استاندار خراسان رضوی به کابل سفر کرد که در آن سفر با پنج وزیر افغانستانی مذاکراتی انجام شد و موانع در مسیر مراودات تجاری بین ۲ کشور تا حدی برداشته شد.
وی اضافه کرد: یکی از خواسته های طرف افغانستانی در این سفر، مثبت شدن تراز تجاری آن کشور با ایران بود که مقرر شد کالاهایی که افغانستان توان صادرات آنها را دارد در قالب کمیته ای بررسی شود.
رجبی ادامه داد: کشور افغانستان روی افزایش تولید داخلی تمرکز کرده است و به طور طبیعی تعرفه واردات کالایی که تولید آن را دارد افزایش خواهد داد به همین منظور سیاست خراسان رضوی به این سمت پیش می رود که صادرات کالا به آن کشور از محصولات نهایی به محصولات میانی، ماشین آلات و مشاوره ها و خدمات فنی و مهندسی تغییر جهت دهد.
وی درباره صادرکنندگانی که در سالهای گذشته موفق به رفع تعهد ارزی خود نشده بودند، گفت: ۱۵ نفر از این افراد به این اداره کل مراجعه کردند که متاثر از سیاستهای ارزی سالهای ۹۸ و ۹۹ بودند و به طور طبیعی کارت بازرگانی آنان تعلیق شده بود.
رجبی افزود: به این افراد تا پایان شهریور امسال مهلت داده شده بود تا تعهدات ارزی خود را ایفا کنند اما به دلیل مشکلات موجود قادر به رفع تعهد خود در مهلت مقرر نشدند و با پیگیریهای انجام شده از طریق سازمان توسعه تجارت به آنان تا ۱۵ آبان مهلت دوباره داده شد.
وی اضافه کرد: راهکارهای لازم برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان یادشده، انجام صادرات کالا از طریق کارتهای بازرگانی دیگران یا واردات شمش طلا بوده است.
رجبی به شرایط خاص خراسان رضوی به لحاظ مهاجرپذیری به ویژه از سوی افغانستان اشاره و اضافه کرد: مهاجرانی که در این استان فعالیت می کنند، بخشی از درآمد خود را تبدیل به دلار کرده و برای خانواده هایشان ارسال می کنند و در نتیجه بخشی از ارز از استان خارج می شود.
رجبی افزود: در این شرایط لازم است که صادرات ریالی برای این استان به رسمیت شناخته شود که پیشنهاد مزبور به دولت داده شده و امید است به زودی شیوه نامه خاصی برای به رسمیت شناختن صادرات ریالی از استان و رفع تعهد ارزی صادرکنندگان این منطقه از سوی دولت ابلاغ شود.