تاکنون حدود ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی خراسان رضوی به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی، مستعد اجرای سامانههای نوین آبیاری هستند.
جعفر جوادی افزود: سالانه با عنایت به اعتبارات تخصیصی حدود ۶۰۰ هکتار از اراضی آبی استان به این سامانهها تجهیز میشوند که با افزایش آگاهی کشاورزان نسبت به مزایای اجرای این طرحها، سالانه سطوح قابل ملاحظهای از اراضی بهصورت خود اجرایی و با هزینه شخصی توسط کشاورزان به این سطوح افزوده میشود.
اودر خصوص مزایای استفاده از سامانههای نوین آبیاری گفت: استفاده از سامانههای نوین آبیاری باعث افزایش راندمان، همچنین یکنواختی توزیع آب در مزرعه و افزایش عملکرد در واحد سطح میشود. در نهایت میزان تولید و بهرهوری به ازای آب مصرفی افزایش مییابد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه استفاده از سامانههای آبیاری نوین در بهرهوری خاک هم مؤثر است، گفت: روشهای سنتی و آبیاری سطحی در مزارع گاهی به دلیل مدیریت نکردن سرعت جریان آبیاری، باعث فرسایش و شستوشوی خاکها در مزارع میشود و اجرای سیستمهای نوین آبیاری نقش مهمی در توزیع آب و جلوگیری از فرسایش خاک دارد.
وی با تأکید بر اینکه همواره از سوی کارشناسان مشکل خرده مالکی در استان مانع اجرای سامانههای آبیاری نوین اعلام شده است افزود: در مزارع خرده مالکی، مشکلات عمدهای از جمله برنامهریزی زمان و مدار آبیاری مانع از اجرای سیستمهای نوین بهصورت تحتفشار میشود.
او گفت: اجرای روشهای آبیاری کمفشار و انتقال آب با لوله باعث ارتقاء راندمان و در نهایت بهرهوری آب در اراضی خرده مالکی میشود.