پخش زنده
امروز: -
۱۲ تن مقطوعات غیرمجاز تاغ درشهرستان نیشابورتوقیف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: در این رابطه ۶ نفر متهم دستگیر و تحویل مقامات قضایی و ۶ خودرو نیز توقیف و برای تعیین تکلیف به پارکینگ منتقل شدند.
حسین سهرابی افزود:علیرغم اینکه برای تولید گونههای تاغ گونههای بومی بیابانی و سازگار با اقلیم منطقه و در نهالستانها و در ادامه مکانیابی، گودبرداری، کشت و آبیاری هزینههای بسیاری میشود، اما متأسفانه برخی افراد سودجو اقدام به قطع آنها میکنند.
وی با بیان اینکه آبیاری این درختان ۲ سال زمان میبردافزود: این اقدامات برای تثبیت عرصههای مستعد بیابانی شدن یا مناطق مستعد حرکت شنهای روان و کانونهای فرسایش بادی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: وقتی درختان به حد قابل قبولی میرسند سودجویان، طمعکاران و متجاوزین اراضی ملی و دولتی برای استفاده از چوبش و تولید زغال قلیان آنها را قطع میکنند.
وی با اشاره به اینکه چوب تاغ به جز زغال هیچ کاربری دیگری ندارد و نمیشود از آنها برای کارهای صنعتی استفاده کرد، گفت: تاغ آنقدر چوب سفتی دارد که حتی خرد کردن آن به سختی انجام میشود.
سهرابی افزود: با توجه به اینکه مناطقی در شهرستان تحت تأثیر توفانهای شن و کانونهای بحرانی فرسایش بادی هستند به ویژه در سنوات اخیر که با تغییر اقلیم و بیابانی شدن برخی مناطق و کاهش نزولات جوی مواجهایم حذف این جنگلها آن هم برای استفاده و طمع سودجویان و تولید زغال تأسف بار است.
وی گفت: در شهرستان نیشابور و میان جلگه مساحتی حدود۱۰۰ هزار هکتار کانون بحرانی و فرسایش بادی داریم که این میزان مساحتی حدود۱۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار را تحت تأثیر خودش قرار داده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور افزود: در این ۱۶۹ هزار و ۵۰۰ هکتار به تمامی منابع زیستی، کشاورزی، مناطق مسکونی و صنعتی خسارت وارد میشود که به لحاظ ریالی واقعاً قابل توجه است.
وی با تأکید بر اینکه باید این ۱۰۰ هزار هکتار به هر نحو ممکن مهار شود، گفت: البته طی سنوات گذشته مساحتی بالغبر ۱۵ هزار هکتار جنگل دست کاشت تاغ در این دو شهرستان ایجاد شده است.
سهرابی افزود: جدای از اینکه باید از این جنگلها حفاظت، حراست و صیانت کرد برای کاهش اثرات پیشروی بیابان هم باید یکسری اقدامات جدید انجام داد که در این راستا طی ۳ سال گذشته ۵ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه اعتبارات دولتی و اقدامات حفاظتی ما تناسبی با وضعیت اقلیمی و هجمهها و تجاوزهایی که به عرصههای منابع طبیعی میشود ندارد،گفت: میطلبد با فرهنگسازی، آموزش و همراه کردن مردم اقدامات لازم را برای اصلاح مراتع و جلوگیری از پیشروی بیابان و شیوه درست استفاده از پهنههای بیابانی انجام داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور با اشاره به اینکه برخی کشاورزیها در پهنه بیابان قرار دارد که باید کشاورزی حفاظتی انجام شود، افزود: با کشاورزی حفاظتی نباید گذاشت همان بستر کشاورزی تبدیل به یک بیابان و بستری برای برداشت شنهای روان شود.
وی گفت: حتی همان مناطقی که در منطقه میان جلگه کشاورزی صورت میگیرد به لحاظ نوع بافت و دانهبندی خاک مستعد توفان و ریزگرد است، یا نباید شخم شیاری شود و یا اگر انجام دادیم کشتهایی که در آنها صورت میگیرد نباید به گونهای باشد که از کیفیت زمین بکاهد و یا به اراضی کشاورزی کم بازده و یا رها شده تبدیل شود.