پس از تحقیقات «اِی بی سی نیوز»؛
فیسبوک صفحات متهم به دخالت در انتخابات انگلیس را حذف کرد
«ای بی سی نیوز» مدعی شد پس از تحقیقاتش، پنج حساب فیسبوک مرتبط با مداخلات خارجی در انتخابات انگلیس به علت فریبکاری و تاکتیکهای تعامل غیرمعتبر حذف شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، تحقیقات «ای بی سی نیوز» شبکهای از صفحات هماهنگ فیسبوک که مواضع مرتبط با روسیه را منتشر میکردند، آشکار کرد. «ای بی سی نیوز» مدعی شده که برخی از این صفحات در حمایت از حزب اصلاحات انگلیس به رهبری «نایجل فاراژ» یکی از رقبای اصلی محافظهکاران در انتخابات عمومی این کشور مطالبی را منتشر کردهاند.
به ادعای «ای بی سی نیوز» این صفحات از نیجریه اداره میشدند؛ کشوری که شرکت «متا» مالک فیسبوک قبلاً آن را به عنوان پایگاه عملیاتی برای اقدامات تبلیغاتی مرتبط با روسیه کشف کرده بود.
حزب محافظهکار انگلیس در بیانیهای خطاب به رسانهها روسیه را به دخالتهای «به شدت نگرانکننده» در انتخابات این کشور متهم کرد و رئیس حزب آن از مشاور امنیت ملی دولت خواست تا درباره موضوع تحقیق کند.
«متا» از آن زمان تایید کرده که پنج صفحه در این شبکه را بررسی کرده و آنها را بسته است.
یکی از سخنگوهای «متا» گفت: ما این صفحات را به علت رفتارهای غیراصولی که مردم را فریب میدهند، (مثل ظاهر شدن به عنوان صفحاتی مستقر در انگلیس در حالی که در نیجریه هستند) حذف کردیم.
بسیاری از دنبالکنندگان این صفحات هم خارج از انگلیس (عمدتاً در ویتنام) بودند که با استفاده از تاکتیکهای تعامل نامعتبر برای محبوبتر کردن صفحات تلاش میکردند.
سخنگوی «متا» افزود: ما به نظارت ادامه خواهیم داد و در صورت مشاهده تخلفات بیشتر اقدام خواهیم کرد.
«اولیور داودن»، معاون نخستوزیر انگلیس، در گفتگو با رسانهها اعلام کرد تهدید در همه انتخابات وجود دارد و ما آن را در این انتخابات از سوی دولتهایی میبینیم که به دنبال تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات در کشور ما هستند.
«نایجل فاراژ» رهبر حزب اصلاحات انگلیس ادعاهای محافظهکاران درباره تقویتش در یک عملیات نفوذ روسی را رد کرد.
«فاراژ» این سوال را طرح کرد که آیا از «اولیور داودن» پرسیده اید که حزب او در چند سال گذشته چند میلیون پوند از منابع مرتبط با روسیه گرفته است؟
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه «نایجل فاراژ» یا حزب اصلاحات انگلیس مستقیماً با این صفحات همراه بودهاند، وجود ندارد.
این پنج صفحه، که مجموعاً ۱۹۰ هزار دنبالکننده داشتند، همگی انتقاداتی از احزاب سیاسی انگلیس مطرح و برخی از آنها از «نایجل فاراژ» رهبر حزب اصلاحات انگلیس حمایت میکردند.
دو صفحه از این تعداد، به عنوان جناح چپ یا طرفدار پناهجویان معرفی شدند، در حالی که برخی دیگر تصاویر نژادپرستانه تولیدشده توسط هوش مصنوعی را منتشر و مواضع برتریطلبانه سفیدپوستان را تبلیغ میکردند.
«ای بی سی نیوز» با بررسی و ردیابی دادههای مدیران صفحات، تبلیغاتی که با ارز نیجریه خریداری شده بودند و تجزیه و تحلیل محتوای مشابه آنها، ارتباط پنج صفحه به ظاهر متفاوت را کشف کرد.
همه این صفحات به نکات گفتگوی طرفداران کرملین، از جمله انتقاد از حمایت غرب از اوکراین و انتشار اطلاعات نادرست درباره رئیس جمهور آن یعنی «ولادیمیر زلنسکی» پرداخته بودند.
تجزیه و تحلیل «ای بی سی نیوز» از پنج صفحه نشان داد که در حالی که آنها ادعا میکردند در انگلیس مستقر هستند، بیشتر مدیرانشان در نیجریه اند.