رئیس جمهور با اشاره به فعالیت های دولت برای اجرای درست هدفمندی یارانه ها و شناسایی دقیق و صحیح دهک ها تاکید کرد: یارانه نقدی برای نیازمندان قطع نخواهد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، روحانی در نشست استانداران گفت: درخصوص هدفمندی یارانه ها در هفته های اخیر در رسانه ها مکرر بحث شده است که گاهی برخی مباحث مردم را ناراحت می کند هرچند سخنگوی دولت تلاش کرد برخی نگرانی ها را برطرف کند اما همچنان برخی نگرانی ها در این خصوص وجود دارد.
رئیس جمهور افزود: بحث های صورت گرفته درخصوص یارانه ها براین اساس بود که ما قیمت ها را واقعی کنیم تا سرمایه گذاری درست انجام شود ، شدت مصرف انرژی کاهش یابد و عدالت اجتماعی بهتر محقق شود.
روحانی با بیان اینکه قانونی در این خصوص در مجلس تصویب شد اما اجرایش با مشکلاتی توام بود خطاب به استانداران گفت: در زمینه پرداخت یارانه ها اول باید برای مردم توضیح دهید چرا که مردم فکر می کنند دریافت یارانه مانند انرژی هسته ای حق مسلم آنهاست.
رئیس جمهور افزود: پرداخت یارانه قشرهای آسیب پذیر را یاری می کند اما آنهایی که نیاز ندارند و می گیرند باتوجه به شرایط کمبود منابع، باری است بر کل دوش کشور و دوباره موجب بی عدالتی می شود.
رئیس جمهور گفت: در دولت قبل شناسایی یارانه بگیرها مشکل بود و این مشکل الان هم هست.
روحانی خطاب به استانداران تاکید کرد: برای مردم توضیح دهید که پرداخت یارانه برای دوران گذار است تا از وضع اقتصاد یارانه ای به وضع اقتصاد سالم برسیم و در این راه برای اینکه قشرهای آسیب پذیر خرد نشوند به کمک نقدی یا غیرنقدی نیاز دارند.
رئیس جمهور با یادآوری اینکه شناسایی نیازمندان به یارانه بسیار کمک کننده است، گفت: دولت در این زمینه تصمیمات جدیدی اتخاذ خواهد کرد و هم اکنون هم در این خصوص درحال بحث و گفتگوست.
روحانی افزود: فردا جلسه کامل دولت از صبح تا عصر درخصوص بحث یارانه خواهد بود همچنین در جلسات مربوط به انرژی هم در این زمینه مفصل بحث کرده ایم.
رئیس جمهور گفت: اما اینکه پرداخت یارانه به همه قشرها باید مساوی یا دریافتی قشرهای آسیب پذیر بیشتر باشد ، شناسایی دهک ها کار سختی است که استانداران می توانند در این زمینه دولت را کمک کنند.
روحانی افزود: قدم های کنونی ما شاید به تکمیل در ماه های بعد نیاز دارد و استانداران باید در این زمینه نیز کمک کنند.
رئیس جمهور نکته مهم دیگر در زمینه یارانه ها را تناسب پرداخت یارانه با درآمد حاصل از منابع مصوب قانونی دانست و گفت: پرداخت یارانه باید از منابع حاصل از واقعی کردن قیمت حامل های انرژی باشد و برداشت از منابع دیگر صحیح و قانونی نیست.
روحانی با تاکید بر اینکه یارانه نقدی نیازمندان قطع نخواهد شد، افزود: در بحث یارانه به بخش سلامت که معضل بزرگی در جامعه ماست توجه می کنیم.
رئیس جمهور گفت: خانواده هایی به علت بیماری صعب العلاج یکی از اعضا همه سرمایه و حتی مسکن خود را می فروشند و خرج بیمار خود می کنند.
روحانی افزود: دولت در زمینه قیمت دارو قدم های بسیار مهمی برداشت و به رغم اقدامات موثر برای بیماران صعب العلاج این اقدامات کافی نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه از شروع به کار دولت از زمان اخذ رای اعتماد وزرا در 24 مرداد تاکنون پنج ماه نگذشته است، گفت: در این مدت نیز کارهای زیادی شده که جز لطف خدا، عنایت حق، حمایت مردم و رهبری چیز دیگری نبوده است.
روحانی افزود: دولت امید و تدبیرش را از مردم می گیرد و نخبگان در این راه باید تدبیرساز باشند ؛ ما باید به نخبگان امید دهیم تا با امیدوارشدن خود تدبیر به همراه آورند.
رئیس جمهور گفت: تلاش در سیاست داخلی و خارجی، مباحث فرهنگی، زیست محیطی، قدم های دولت در پنج ماه گذشته در سایه حضور و حمایت مردم بوده است.
روحانی افزود: آنچه برای ما مهم است سرمایه اجتماعی ، اعتماد مردم و دولت، وحدت و انسجام داخلی و فرهنگ اسلام، هویت ایرانی - اسلامی و مانند آن اهداف بلندمدت است و اگر بتوانیم همه را تحت لوای فرهنگ اسلامی قرار دهیم بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به آنکه سلامت همه قشرهای جامعه به عنوان اصل ، مدنظر ماست، گفت: در این خصوص می خواهیم بخشی از درآمدهای هدفمندی یارانه ها را به بخش سلامت اختصاص دهیم.
روحانی افزود: همه مردم در کشور باید دارای بیمه درمانی باشند و در این راه قدم های فراوانی داریم که در یک جلسه دولت به بحث سلامت پرداختیم.
رئیس جمهور گفت: کمک به تولید در بخش کشاورزی و صنعت و اقدامات درخصوص انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست موضوعاتی است که استانداران باید به دولت کمک کنند.
روحانی افزود: ما باید در دولت و نیز مشورت با مجلس در زمینه یارانه ها به تفاهم برسیم تا حداقل بخشی از اشکالات گذشته را در آن نبینیم.
رئیس جمهور گفت: در تعامل دولت و مجلس استانداران نقش مهمی دارند و با هماهنگی استانداران با نمایندگان مجلس بخشی از بحث میان وزرا و مجلس را برطرف می کند.
روحانی افزود: بخشی از سوال نمایندگان از وزرا به مسایل محلی و منطقه ای مربوط می شود که شما استانداران باید آن را به دوش بگیرید و با سیاسیون، ائمه جمعه و نمایندگان مجلس تعامل سازنده داشته باشید و از در دوستی و مهربانی و بردباری اقدام کنید.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: همه مومنان باید در پیوند ولایت الهی باشند و باید با توان و تجربه و آشنایی به این کار شاهد رونق اقتصادی، کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقای فرهنگ و روانی مسایل سیاسی، وحدت و انسجام، حقوق شهروندی، محیط زیست و توسعه پایدار باشیم.
روحانی در پایان گفت: بسیار امیدوار باشید زیرا به حول و قوه الهی مشکلات کشور یکی یکی حل می شود و با حمایت مردم کشوری آبادتر، آزادتر و سرسبزتر را در آینده شاهد خواهیم بود.
راهی جز قانونگرایی پیش پای ما نیست
رئیس جمهوردر ادامه سخنانش در جمع استانداران سراسر کشور گفت: امروز شرایط برای فعالیت سیاسی آماده تر از دیروز است و ما این شرایط را اماده تر می کنیم و یکی از درخواست های من این است که استانداران باید از فعالیت احزاب حمایت کنند.
روحانی افزود: ما نمی توانیم در یک جامعه بزرگ بدون تشکیلات و احزاب، افکار عمومی و سیاسی را هدایت کنیم و رشد دهیم و مردم را از لحاظ سیاسی آماده کنیم.
وی با بیان اینکه در زمینه سازماندهی، تشکیل دولت و انتخاب استانداران دولت همه تلاش خود را به کار گرفت، گفت: بعد از صدها ساعت مشورت برای انتخاب وزرا، روزهای فراوان و شب های طولانی که تا پاسی از شب و تا نیمه شب گاهی ادامه می یافت.
رئیس جمهور افزود: وقتی شب 23 ماه مبارک رمضان ما به انتخاب همه وزرا رسیدیم و در ان شب قدر در اغاز شب همه وزرای پیشنهادی را جمع کردیم و من با انها صحبت کردم برای من شب شیرینی بود، اینکه بتوانم در روز تحلیف فهرست وزرا و برنامه دولت را تقدیم مجلس شورای اسلامی کنم.
روحانی گفت: برخی از دوستان به من می گفتند این کار شدنی نیست، اما برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، تقدیم فهرست وزرا و برنامه دولت در روز تحلیف انجام گرفت.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی تعامل خوبی با دولت داشته، گرچه سوالات و احضارهای فراوان ممکن است برخی از وزرای ما را مکدر کرده باشد، اما نباید برنجیم، نباید شیوه تعاملیمان را با مجلس از دست بدهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با مجلس، سه قوه با هم، تحت نظر مقام معظم رهبری می توانند کارها را پیش ببرند، گفت: اختلاف بین دو قوه به صلاح کشور نخواهد بود.
روحانی گفت: مجلس شورای اسلامی تا امروز چه در زمینه اصلاح بودجه سال 92 چه در زمینه بودجه 93 و چه در زمینه دولت همکاری خوبی داشته است.
وی افزود: اینکه درخصوص یکی از وزرا چند بار رئیس جمهور ناچار شد به مجلس برود تا وزیر ورزش و جوانان رای لازم را بگیرد، گرچه بی سابقه بود در تاریخ، 4 وزیر برای یک پست معرفی کردن و در نهایت چهارمی رای اوردن، من لااقل در تاریخ جمهوری اسلامی ایران یاد ندارم.
روحانی با بیان اینکه اما در عین حال باز هم حق مجلس بود، ما نباید از اینگونه امور برنجیم، گفت: باید به مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده ملت احترام بگذاریم، ما به مصوبات مجلس و به قانون مصوب مجلس و مورد تایید شورای محترم نگهبان، احترام خواهیم گذاشت و به ان عمل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه غیر از قانونگرایی راهی پیش پای ما نیست، افزود: بدانید فرار از قانون اگر به فرض منفعت موقتی داشته باشد، دارای ضررهای بسیار بلند و مهم و طولانی خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: باید در برابر قانون سر تسلیم فرود بیاوریم و همه به قانون احترام کنیم، در راس آن قانون اساسی، سیاست های کلی مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوباتی که نمی شود گفت مصوبات قانونی، امام مصوباتی که در حکم قانون است یا لااقل باید بگوییم مصوبات لازم الاجرا، مثل مصوبات شورای عالی امنیت ملی ، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و امسال اینها.
روحانی افزود: بنابراین در این زمینه هم دولت موفق بود که در زمان لازم وزرا را معرفی کند و دولت در اولین فرصت شروع به کار کرد.
وی گفت: کار بعدی بعد از تشکیل دولت از لحاظ تشکیلاتی بحث استانداران بود، بار سنگینی بر دوش وزیر کشور بود.
رئیس جمهور افزود: من می دیدیم که وی برای انتخاب برخی از استاندران چه سختی های فراوانی را تحمل کرد، کار سخت و مشکلی است.
روحانی گفت: طبیعی است نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و مسئولان شهر توقعاتی دارند و افراد ذی نفوذ توقعاتی دارند.
وی ادامه داد: آنهایی که در انتخابات حضور فعال داشتند توقعاتی دارند و جمع کردن این توقعات و رساندن همه به یک نقطه اشتراک کار ساده و اسانی نبود.
حمایت مقام معظم رهبری از دولت سرمایه بسیار ارزشمندی است
رئیس جمهور حمایت مقام معظم رهبری از راه و خط مشی دولت در همه مراحل مهم و حساس را یک سرمایه بسیار ارزشمندی خواند و تاکید کرد: در شرایط فعلی باید همه دست در دست یکدیگر بگذاریم.
آقای روحانی در گردهمایی استانداران سراسر کشور افزود: همه باید یادمان باشد که در یک کشور به سرمی بریم ، یک رهبر داریم و یک دولت داریم. باید در شرایط فعلی دست به دست هم دهیم و نگذاریم عده ای در جامعه فاصله و انشقاقی به وجود آورند.
وی گفت: در بحث مسائل اجتماعی امروز شاهد آرامشی نسبی هستیم و هدف این دولت این است که کشور را از حالت تنش ، خشونت و افراط به طور کامل خارج کند.
رئیس جمهور افزود: شرایط اجتماعی کشور باید به گونه ای باشد تا افرادی که تمایل به افراط و خشونت دارند که البته تعدادشان اندک است ، فضایی را برای این حضور پیدا نکنند.
وی یکی از اهداف دولت را آشتی در سطح جامعه برشمرد و گفت: باید همه را به هم نزدیک کنیم.
آقای روحانی افزود: آن رسانه هایی که بر طبل انشقاق می کوبند دارای اشتباه تاریخی هستند ، هیچ جناح و حزب فعالی را نمی توان حذف کرد بلکه باید همه با هم تعامل کنیم و قواعد بازی را بیاموزیم.
وی با بیان این که در شرایط ویژه ای به سر می بریم گفت: کشور را باید به شرایطی کاملاً طبیعی برگردانیم و این دولت با حمایت مردم و رهبری این کار را انجام می دهد.
یارانه نقدی برای نیازمندان قطع نخواهد شد
رئیس جمهوردر ادامه سخنانش در نشست استانداران با اشاره به فعالیت های دولت برای اجرای درست هدفمندی یارانه ها و شناسایی دقیق و صحیح دهک ها تاکید کرد: یارانه نقدی برای نیازمندان قطع نخواهد شد.
روحانی گفت: درخصوص هدفمندی یارانه ها در هفته های اخیر در رسانه ها مکرر بحث شده است که گاهی برخی مباحث مردم را ناراحت می کند هرچند سخنگوی دولت تلاش کرد برخی نگرانی ها را برطرف کند اما همچنان برخی نگرانی ها در این خصوص وجود دارد.
رئیس جمهور افزود: بحث های صورت گرفته درخصوص یارانه ها براین اساس بود که ما قیمت ها را واقعی کنیم تا سرمایه گذاری درست انجام شود ، شدت مصرف انرژی کاهش یابد و عدالت اجتماعی بهتر محقق شود.
روحانی با بیان اینکه قانونی در این خصوص در مجلس تصویب شد اما اجرایش با مشکلاتی توام بود خطاب به استانداران گفت: در زمینه پرداخت یارانه ها اول باید برای مردم توضیح دهید چرا که مردم فکر می کنند دریافت یارانه مانند انرژی هسته ای حق مسلم آنهاست.
رئیس جمهور افزود: پرداخت یارانه قشرهای آسیب پذیر را یاری می کند اما آنهایی که نیاز ندارند و می گیرند باتوجه به شرایط کمبود منابع، باری است بر کل دوش کشور و دوباره موجب بی عدالتی می شود.
رئیس جمهور گفت: در دولت قبل شناسایی یارانه بگیرها مشکل بود و این مشکل الان هم هست.
روحانی خطاب به استانداران تاکید کرد: برای مردم توضیح دهید که پرداخت یارانه برای دوران گذار است تا از وضع اقتصاد یارانه ای به وضع اقتصاد سالم برسیم و در این راه برای اینکه قشرهای آسیب پذیر خرد نشوند به کمک نقدی یا غیرنقدی نیاز دارند.
رئیس جمهور با یادآوری اینکه شناسایی نیازمندان به یارانه بسیار کمک کننده است، گفت: دولت در این زمینه تصمیمات جدیدی اتخاذ خواهد کرد و هم اکنون هم در این خصوص درحال بحث و گفتگوست.
روحانی افزود: فردا جلسه کامل دولت از صبح تا عصر درخصوص بحث یارانه خواهد بود همچنین در جلسات مربوط به انرژی هم در این زمینه مفصل بحث کرده ایم.
رئیس جمهور گفت: اما اینکه پرداخت یارانه به همه قشرها باید مساوی یا دریافتی قشرهای آسیب پذیر بیشتر باشد ، شناسایی دهک ها کار سختی است که استانداران می توانند در این زمینه دولت را کمک کنند.
روحانی افزود: قدم های کنونی ما شاید به تکمیل در ماه های بعد نیاز دارد و استانداران باید در این زمینه نیز کمک کنند.
رئیس جمهور نکته مهم دیگر در زمینه یارانه ها را تناسب پرداخت یارانه با درآمد حاصل از منابع مصوب قانونی دانست و گفت: پرداخت یارانه باید از منابع حاصل از واقعی کردن قیمت حامل های انرژی باشد و برداشت از منابع دیگر صحیح و قانونی نیست.
روحانی با تاکید بر اینکه یارانه نقدی نیازمندان قطع نخواهد شد، افزود: در بحث یارانه به بخش سلامت که معضل بزرگی در جامعه ماست توجه می کنیم.
رئیس جمهور گفت: خانواده هایی به علت بیماری صعب العلاج یکی از اعضا همه سرمایه و حتی مسکن خود را می فروشند و خرج بیمار خود می کنند.
روحانی افزود: دولت در زمینه قیمت دارو قدم های بسیار مهمی برداشت و به رغم اقدامات موثر برای بیماران صعب العلاج این اقدامات کافی نیست.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه از شروع به کار دولت از زمان اخذ رای اعتماد وزرا در 24 مرداد تاکنون پنج ماه نگذشته است، گفت: در این مدت نیز کارهای زیادی شده که جز لطف خدا، عنایت حق، حمایت مردم و رهبری چیز دیگری نبوده است.
روحانی افزود: دولت امید و تدبیرش را از مردم می گیرد و نخبگان در این راه باید تدبیرساز باشند ؛ ما باید به نخبگان امید دهیم تا با امیدوارشدن خود تدبیر به همراه آورند.
رئیس جمهور گفت: تلاش در سیاست داخلی و خارجی، مباحث فرهنگی، زیست محیطی، قدم های دولت در پنج ماه گذشته در سایه حضور و حمایت مردم بوده است.
روحانی افزود: آنچه برای ما مهم است سرمایه اجتماعی ، اعتماد مردم و دولت، وحدت و انسجام داخلی و فرهنگ اسلام، هویت ایرانی - اسلامی و مانند آن اهداف بلندمدت است و اگر بتوانیم همه را تحت لوای فرهنگ اسلامی قرار دهیم بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به آنکه سلامت همه قشرهای جامعه به عنوان اصل ، مدنظر ماست، گفت: در این خصوص می خواهیم بخشی از درآمدهای هدفمندی یارانه ها را به بخش سلامت اختصاص دهیم.
روحانی افزود: همه مردم در کشور باید دارای بیمه درمانی باشند و در این راه قدم های فراوانی داریم که در یک جلسه دولت به بحث سلامت پرداختیم.
رئیس جمهور گفت: کمک به تولید در بخش کشاورزی و صنعت و اقدامات درخصوص انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست موضوعاتی است که استانداران باید به دولت کمک کنند.
روحانی افزود: ما باید در دولت و نیز مشورت با مجلس در زمینه یارانه ها به تفاهم برسیم تا حداقل بخشی از اشکالات گذشته را در آن نبینیم.
رئیس جمهور گفت: در تعامل دولت و مجلس استانداران نقش مهمی دارند و با هماهنگی استانداران با نمایندگان مجلس بخشی از بحث میان وزرا و مجلس را برطرف می کند.
روحانی افزود: بخشی از سوال نمایندگان از وزرا به مسایل محلی و منطقه ای مربوط می شود که شما استانداران باید آن را به دوش بگیرید و با سیاسیون، ائمه جمعه و نمایندگان مجلس تعامل سازنده داشته باشید و از در دوستی و مهربانی و بردباری اقدام کنید.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: همه مومنان باید در پیوند ولایت الهی باشند و باید با توان و تجربه و آشنایی به این کار شاهد رونق اقتصادی، کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقای فرهنگ و روانی مسایل سیاسی، وحدت و انسجام، حقوق شهروندی، محیط زیست و توسعه پایدار باشیم.
روحانی در پایان گفت: بسیار امیدوار باشید زیرا به حول و قوه الهی مشکلات کشور یکی یکی حل می شود و با حمایت مردم کشوری آبادتر، آزادتر و سرسبزتر را در آینده شاهد خواهیم بود.
راهی جز قانونگرایی پیش پای ما نیست
رئیس جمهوردر ادامه سخنانش در جمع استانداران سراسر کشور گفت: امروز شرایط برای فعالیت سیاسی آماده تر از دیروز است و ما این شرایط را اماده تر می کنیم و یکی از درخواست های من این است که استانداران باید از فعالیت احزاب حمایت کنند.
روحانی افزود: ما نمی توانیم در یک جامعه بزرگ بدون تشکیلات و احزاب، افکار عمومی و سیاسی را هدایت کنیم و رشد دهیم و مردم را از لحاظ سیاسی آماده کنیم.
وی با بیان اینکه در زمینه سازماندهی، تشکیل دولت و انتخاب استانداران دولت همه تلاش خود را به کار گرفت، گفت: بعد از صدها ساعت مشورت برای انتخاب وزرا، روزهای فراوان و شب های طولانی که تا پاسی از شب و تا نیمه شب گاهی ادامه می یافت.
رئیس جمهور افزود: وقتی شب 23 ماه مبارک رمضان ما به انتخاب همه وزرا رسیدیم و در ان شب قدر در اغاز شب همه وزرای پیشنهادی را جمع کردیم و من با انها صحبت کردم برای من شب شیرینی بود، اینکه بتوانم در روز تحلیف فهرست وزرا و برنامه دولت را تقدیم مجلس شورای اسلامی کنم.
روحانی گفت: برخی از دوستان به من می گفتند این کار شدنی نیست، اما برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، تقدیم فهرست وزرا و برنامه دولت در روز تحلیف انجام گرفت.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی تعامل خوبی با دولت داشته، گرچه سوالات و احضارهای فراوان ممکن است برخی از وزرای ما را مکدر کرده باشد، اما نباید برنجیم، نباید شیوه تعاملیمان را با مجلس از دست بدهیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با مجلس، سه قوه با هم، تحت نظر مقام معظم رهبری می توانند کارها را پیش ببرند، گفت: اختلاف بین دو قوه به صلاح کشور نخواهد بود.
روحانی گفت: مجلس شورای اسلامی تا امروز چه در زمینه اصلاح بودجه سال 92 چه در زمینه بودجه 93 و چه در زمینه دولت همکاری خوبی داشته است.
وی افزود: اینکه درخصوص یکی از وزرا چند بار رئیس جمهور ناچار شد به مجلس برود تا وزیر ورزش و جوانان رای لازم را بگیرد، گرچه بی سابقه بود در تاریخ، 4 وزیر برای یک پست معرفی کردن و در نهایت چهارمی رای اوردن، من لااقل در تاریخ جمهوری اسلامی ایران یاد ندارم.
روحانی با بیان اینکه اما در عین حال باز هم حق مجلس بود، ما نباید از اینگونه امور برنجیم، گفت: باید به مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده ملت احترام بگذاریم، ما به مصوبات مجلس و به قانون مصوب مجلس و مورد تایید شورای محترم نگهبان، احترام خواهیم گذاشت و به ان عمل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه غیر از قانونگرایی راهی پیش پای ما نیست، افزود: بدانید فرار از قانون اگر به فرض منفعت موقتی داشته باشد، دارای ضررهای بسیار بلند و مهم و طولانی خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: باید در برابر قانون سر تسلیم فرود بیاوریم و همه به قانون احترام کنیم، در راس آن قانون اساسی، سیاست های کلی مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوباتی که نمی شود گفت مصوبات قانونی، امام مصوباتی که در حکم قانون است یا لااقل باید بگوییم مصوبات لازم الاجرا، مثل مصوبات شورای عالی امنیت ملی ، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و امسال اینها.
روحانی افزود: بنابراین در این زمینه هم دولت موفق بود که در زمان لازم وزرا را معرفی کند و دولت در اولین فرصت شروع به کار کرد.
وی گفت: کار بعدی بعد از تشکیل دولت از لحاظ تشکیلاتی بحث استانداران بود، بار سنگینی بر دوش وزیر کشور بود.
رئیس جمهور افزود: من می دیدیم که وی برای انتخاب برخی از استاندران چه سختی های فراوانی را تحمل کرد، کار سخت و مشکلی است.
روحانی گفت: طبیعی است نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و مسئولان شهر توقعاتی دارند و افراد ذی نفوذ توقعاتی دارند.
وی ادامه داد: آنهایی که در انتخابات حضور فعال داشتند توقعاتی دارند و جمع کردن این توقعات و رساندن همه به یک نقطه اشتراک کار ساده و اسانی نبود.
قانون باید مورد احترام همه باشد
رئیس جمهور تاکید کرد: همه باید در برابر قانون و فرصت های اجتماعی احساس تساوی کنند و قانون مورد احترام همه باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جمع استانداران افزود: اگر استاندار خط قانون را برگزید و گفت قانونگرایی برای بنده اصل است و همه را به قانون گرایی دعوت کرد ، آیا کسی احساس باخت می کند یا اینکه انتخاب این استاندار تبدیل به انتخاب برد_ برد می شود؟
آقای روحانی افزود: حقوق شهروندی باید به عنوان شعار شما استانداران باشد که منشور این حقوق در قدم اولیه اش تدوین و به جامعه عرضه شده است.
رئیس جمهور گفت: پیشنهادهای بسیار زیادی در این باره ارائه شده است و بنده وقتی در مصاحبه رادیو تلویزیونی اعلام کردم که پیش نویس منشور حقوق شهروندی روی سایت قرار می گیرد آنچنان هجومی از سراسر کشور به این سایت شروع شد که این سایت نمی توانست جواب دهد و بنده از استقبال گسترده مردم متعجب شدم.
آقای روحانی افزود: این موضوع نشان می دهد که مردم می خواهند حقوق شهروندی تحقق پیدا کند و حقوق شهروندی در قدم اول اجرای فصل سوم قانون اساسی است.
رئیس جمهور گفت: تمام شهروندان ایرانی از نظر حقوق شهروندی با هم برابر و مساوی هستند و هیچ کس بر فرد دیگری از نظر نژاد، قوم، جنسیت و محل جغرافیایی تبعیض نخواهد کرد.
آقای روحانی افزود: همه باید احساس تساوی در برابر قانون و فرصت های اجتماعی داشته باشند و همچنین اولین قدم عدالت اجتماعی فرصت برابر برای همه مردم است.
رئیس جمهور گفت: زنان ما باید این باور و احساس را به طور کامل در زندگی شان لمس کنند که جنسیت معیاری برای امتیاز فردی برفرد دیگر نیست.
آقای روحانی افزود: بنده به وزرا توصیه کردم که در شرایط مساوی برای انتخاب معاونان و مدیرکل اگر خانم و آقایی شرایط مساوی دارند ترجیح بر خانم است زیرا در سالهای گذشته بی عدالتی که بوده است بتوانیم در سالهای بعد قدم به قدم آن را جبران کنیم.
رئیس جمهور گفت: اقلیت های قومی باید مورد توجه ویژه ما قرار گیرند در ایران هیچ فرقی میان اقوام وجود ندارد و هیچ تفاوتی میان فارس، کرد، ترک، ترکمن، بلوچ، لر، عرب و دیگر اقوام وجود ندارد و همه ایرانی و همه در پناه جمهوری اسلامی ایران و زیر پرچم قانون اساسی هستند.
آقای روحانی افزود: حقوق همه آنها باید محفوظ باشد و باید زمینه فعالیت و رشد برای همه آنها را فراهم کنیم .
رئیس جمهور گفت: همه ایرانیها باید به ایرانی بودنشان افتخار کنند و بخشی از این کار بر دوش شما استانداران است.
آقای روحانی افزود: حقوق شهروندی بعد از آنکه نهایی شد و امیدواریم متن آن تا پایان سال نهایی شود، در اختیار استانداران قرار داده خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: باید به مردم بیاموزیم ، افراد داوطلب را پیدا کنید از دانشجویان، معلمان، فرهنگیان، استادان که به مردم آموزش دهند همچنین علما، روحانیون ائمه جمعه آموزش دهند و مردم باید از حقوق خودشان مطلع باشند.
همه باید فارغ از جناح و گروه، به فکر حل مشکلات مردم باشند
رئیس جمهوردر ادامه سخنان خود در گردهمایی استانداران سراسر کشورگفت: برای مردم مهم نیست که فلان مسئول از جناح الف است یا ب ، بلکه مردم خدمتگزار می خواهند که اشتغال و معیشت آنها را حل کند.
آقای روحانی افزود: استانداران توجه داشته باشند که معیشت مردم در شرایط مطلوب نیست و ما راه درازی در پیش داریم.
وی خطاب به استانداران تاکید کرد: معیار شما برای انتخاب مدیران اعتدال باشد و بدانید که مردم از خشونت و افراطی گری خسته شده اند.
رئیس جمهور افزود: اولین روزی که با وزیر کشور در مورد انتخاب استانداران صحبت کردم گفتم که اولین شرط برای انتخاب استاندار، توسعه نگر بودن و دومین شرط نیز اعتدال است ، و شما را هم من به این دلیل برگزیدم که فردی برنامه ریز و توسعه نگر هستید و رنگ سیاسی تان کمتر است و من همین را می پسندم.
وی گفت: کاری کنیم که همه احساس برد برد کنند ، به فکر حل مشکل استان باشید توسعه استان مورد قبول همه است ، در پی قانون و حقوق شهروندی و اجرای برنامه دولت باشید برنامه ای که به مجلس تقدیم شده و مورد تأیید نمایندگان قرار گرفته است.
رئیس جمهور افزود: ما که افتخار خدمت به مردم را یافته ایم باید کاری کنیم که مردم به حقوقشان برسند و از حق مسلم خود مطلع باشند ، مطالبه و نقد کنند زیرا انتقاد به نفع ماست.
وی با بیان این که بگذاریم جامعه باز و آزاد باشد ، گفت: در بحث مهاجرت از شهرستان ها به مرکز و تهران براساس بررسی های صورت گرفته تا حدودی موضوع آزادی های اجتماعی ، مدنی و سیاسی در تهران مطرح است زیرا افراد می گویند ما در تهران آزادیم که مثلاً 20 نفر یا 50 نفر دور هم جمع شویم و بحث کنیم ولی در شهرستان اگر چنین کاری کنیم به ما انگ می زنند.
رئیس جمهور افزود: اجازه ندهیم فضای جامعه، امنیتی شود باید این فضا فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی باشد.
وی گفت: استاندار مورد نظر ما باید توسعه نگر توأم با در نظر گرفتن عدالت جغرافیایی و امتیازات مبتنی بر آمایش سرزمینی و کرامت و عزت و عظمت مردم باشد.
آقای روحانی افزود: به هر حال ممکن است همه ما سوابقی داشته و در احزاب و گروه هایی فعالیت کرده باشیم اما امروز به عنوان استاندار، همه جناح ها را در کنار هم ببینیم.
رئیس جمهور خطاب به استانداران تاکید کرد: معیار شما برای انتخاب مدیران وابستگی افراد به جناح الف یا ب نباشد بلکه معیار شما شایسته سالاری ، پاکدستی ، ایمان به نظام ، اعتقاد به ولایت فقیه و اعتدال باشد.
وی گفت: آدم افراط گرا برنگزینید از هر جناحی که می خواهد باشد.
رئیس جمهور افزود: ما همه ایرانی هستیم و زیر یک پرچم زندگی می کنیم و اگر نتوانیم با هم کار کنیم چطور می توانیم ادعا کنیم که سیاست ما باید برای جهانیان الگو باشد و چطور بحث کنیم که انقلاب اسلامی مورد توجه جهانیان باشد.
وی با بیان این که من با افرادی از همه جناح ها و احزاب کار کرده ام و اکنون نیز در دولت از همه جناح ها حضور دارند ، گفت: افراد معتدل هیچ فرقی نمی کند، اختلافات آنها آنقدر کم است که قابل ذکر نیست حال هر کس اسمی برای خود گذاشته است اما ما باید به دنبال تعالی ملت و اسلام و کاستن از معضلات مردم باشیم.
آقای روحانی افزود: معیشت مردم در شرایط مطلوب نیست این که دولت در روزهای اول مجبور می شود شیر مجانی در مدارس توزیع کند به خاطر گزارش وزارت بهداشت از وضع سلامت دانش آموزان به خصوص در روستاهاست که دولت تصمیم گرفت برای سلامت کودکان قدمی بردارد.
رئیس جمهور به آمادگی دولت برای توزیع دو سبد کالایی میان مردم تا پایان سال اشاره کرد و گفت: البته این سبدهای کالایی میان بخش های آسیب پذیر جامعه توزیع خواهد شد و این اقدام برای این انجام می شود که تا حدودی از مشکلات این قشر کاسته شود.
آقای روحانی به استانداران تاکید کرد: ما بدون مردم موفق نمی شویم، هر کاری را که می شود به مردم واگذار کنید.
تمهیدات فراوان دولت برای رونق اقتصادی
رئیس جمهور در ادامه سخنرانی خود در نشست استانداران گفت: دولت تمهیدات فراوانی برای رونق اقتصادی داشته که از جمله آنها مصوبه 35 بندی است که همه آنها در حال اجراست .
آقای روحانی با بیان اینکه در سیاست خارجی شاهد گشایش اولیه هستیم و نه خیلی خوشبین هستیم و نه خیلی بدبین افزود: باید واقعیت را ببینیم و همه تحلیل ما هم باید بر واقعیت باشد.
روحانی با اشاره به اینکه امروز شرایط ما در سیاست خارجی در مقایسه با چند ماه گذشته و دولت قبل بسیار متفاوت است افزود: همه شما شاهد بودید که در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد تقریبا تمام دولت ها از جمله غربیها درخواست ملاقات با رئیس جمهور ایران را داشتند که در گذشته بی سابقه بوده و این از آثار حماسه سیاسی حضور مردم است.
وی با بیان اینکه در بخش اقتصاد در شرایطی بودیم که فکر می کردیم شکستن تورم و رکود به آسانی امکان ندارد گفت: در طول هفته به علت شرایط فعلی بیشتر وقتم را صرف مسائل اقتصادی می کنم و از آغاز دولت تاکنون به طور منظم دو جلسه با مسئولان اقتصادی و مشاورین این بخش داشته ام.
رئیس جمهور اضافه کرد: اولین هدف ما مهار رشد تورم بود که تا به امروز به خوبی انجام شده و حتی کمی بالاتر از سطح توقعات اولیه ما رسیده است.
روحانی گفت: اینکه تورم نقطه به نقطه از 43 درصد به حدود 28 درصد رسیده و کاهش 14 واحدی داشته است موفقیت بزرگی را در روش اقتصادی دولت نشان می دهد.
وی افزود: اینکه آمار بیکاری کاهش دو و یک واحدی داشته است نشانه موفقیت دولت است و امروز بازار از ثبات نسبی برخوردار و نرخ رشد نقدینگی مهار و کاهش یافته است.
رئیس جمهور گفت: فضای کسب و کار با چند ماه پیش کاملا متفاوت است که همه اینها از موفقیت دولت حکایت دارد.
رئیس جمهور گفت: دولت تمهیدات فراوانی برای رونق اقتصادی و از بین بردن مقررات دست و پاگیر داشته که از جمله آنها مصوبه 35 بندی است که همه آنها در حال اجراست و این از دیگر نشانه های موفقیت دولت است.
حضور مردم، ضامن موفقیت برنامه های دولت
رئیس جمهوردر ادامه سخنانش در همایش استانداران سراسرکشور حضور مردم را در تمام عرصه ها، ضامن موفقیت برنامه های دولت در بخشهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دانست .
آقای روحانی اعتیاد را آفتی خانمانسوز توصیف کرد که امید و نشاط را از خانواده ها می گیرد و ریشه کنی آن مستلزم همراهی تمامی مردم است .
رئیس جمهور توجه به توسعه پایدار را اولویت نخست برنامه های دولت دانست و تاکید کرد : ظاهر بسیاری از پروژه ها مثبت است اما در صورت بی توجهی به مسائل زیست محیطی خسارات جبران ناپذیری وارد می کند .
وی گفت : نمونه بارز بی توجهی به مسائل زیست محیطی را می توان در مسئله خشک شدن دریاچه ارومیه دید که در صورت ادامه روند موجود، میلیونها نفر مجبور به ترک خانه و زندگی خود خواهند شد .
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تامین امنیت پایدار در کشور را مستلزم همراهی مردم دانست و تاکید کرد: اقوام و طوایف مختلف کشور باید در تامین امنیت مشارکت کنند و دولت تصمیم دارد با تقویت تمامی احزاب قانونی و بدون نگاه جناحی و سیاسی در این زمینه گام بردارد .
وی تاکید کرد: همانگونه که دولت با پشتیبانی مردم توانست به توفیقاتی در عرصه سیاست خارجی دست یابد در دیگر بخشها نیز به حمایت مردم امید بسته است .
عملکرد استانداران باید احساس برد - برد برای همه ایجاد کند
رئیس جمهور در اجلاس استانداران سراسر کشورگفت: حضور استانداران در استانها باید به گونه ای باشد که همه احساس برد - برد کنند و هیچ کس، هیچ جناح و حزب و گروه بزرگی احساس باخت نکند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود : حضور استانداران در استانها باید به نحوی باشد که هیچ جناحی احساس شکست نکند همچنان که در انتخابات نیز باید به همین نحو عمل کنیم.
روحانی افزود: نمی خواهم بگویم اکثریت پیروز و اقلیت غیرپیروز عین هم باشند ممکن است بعضی جاها متفاوت باشند اما همه در حقوق اساسی کشور یکسانند.
رئیس جمهور گفت: اینکه در سیاست خارجی یا مذاکرات می گوییم در پی بازی برد - برد باشیم به این علت است که اگر مبتنی بر برد - باخت شود مذاکرات ادامه پیدا نمی کند و هر طرفی احساس باخت کند پس از مدت کوتاهی آن توافق را بهم می زند و در پی نخستین فرصت است که توافق را بشکند، پس آن توافقی پایدار می ماند که مبتنی بر برد - برد باشد.
روحانی افزود: اگر ما بتوانیم مشترکاتی که مورد اتفاق همه است به عنوان معیار اصلی کار قرار دهیم، استانها توسعه می یابند.
رئیس جمهور با تاکید بر رفع مشکلات اصلی استانها اضافه کرد: اگر همه ببینند استاندار در پی رفع معضلات اصلی است و خودش در پی این کار است تا چند معضل اصلی را به پایان برساند جناحی هم که ابتدا فکر می کرد بازنده است خود را برنده می بیند همچنانکه همه استان و همه جناح ها خود را برنده می دانند.
روحانی گفت: اگر معضلات محیط زیست مانند معضلات مربوط به دریاچه ارومیه، زاینده رود، کارون، بختگان، هامون، جنگل ها، مراتع و پدیده ریزگردها در حد توانمان رفع شود همه استانها احساس پیروزی می کنند و بازی برد - باخت از بین می رود و به انتخاب برد - برد تبدیل می شود.
رئیس جمهور افزود: با ادامه این روند پس از 6 ماه همه انتخاب چنین استاندارانی را تحسین می کنند که توانسته اند معضلات مردم را رفع کنند حتی افرادی که ابتدا مخالف بودند در صحبت با وزیر کشور و رئیس جمهور رضایت خود را از استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت اعلام می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی استانداران را منتخب کل دولت دانست که به عنوان نمایندگان عالی سیاسی نظام در استانها از حمایت دولت بهره مندند.
ایران پرچمدار مبارزه با خشونت در جهان
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با خشونت و افراطی گری در جهان است که این از آثار حماسه سیاسی و انتخابات ۲۴ خرداد است.
آقای روحانی در نخستین همایش استانداران افزود: در سیاست خارجی که به ظاهر فکر می شد قفلی زده شده است که هیچ کلیدی قادر به بازکردن آن نیست نخستین گشایش حاصل شد.
رئیس جمهورگفت: توافق اولیه با شش قدرت جهانی در مسئله هسته ای کار ساده ای نبود بلکه بسیار پیچیده، سخت و نیازمند به تصمیم گیری شجاعانه بود.
روحانی افزود: دولت این قول را به مردم داده است و امروز نیز قول می دهد هر چیزی که به صلاح این ملت باشد و منافع مردم را تامین کند بدون هیچ دغدغه و تردیدی وارد عمل می شود و مطمئن است که اکثریت قاطع مردم حامی دولت خواهند بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما از سر و صدای چند درصد نباید بهراسیم و نمی هراسیم؛ ما آمده ایم که خود و آبرویمان را فدای این ملت کنیم و این دولت، دولتی است که آماده فداکاری برای تحقق منافع ملی است.
روحانی گفت: دوستان ما در منطقه و سیاست مداران برجسته دنیا این کار و این توافق را تحسین کرده اند و آن را گامی بسیار مهم برای گشودن راه اصلی در روابط خارجی دانستند و پذیرفتند.
رئیس جمهور افزود: البته عده ای هم ممکن است خوشحال نباشند، که ما به آنان کاری نداریم، زیرا برای ما ابتدا رضای خدا و بعد رضای عامه مردم مهم است و بقیه چیزی نیست.
روحانی همچنین با استقبال از نقد سازنده به دولت گفت: یادمان باشد نباید از نقد بهراسیم و ناراحت شویم بلکه آزاد بگذاریم تا هر کسی نقد کند به ویژه اگر سالم، سازنده و دلسوزانه باشد بهترین کمک برای ماست.
رئیس جمهور افزود: حتی اگر اهداف دیگری هم پشت نقد پنهان باشد این دولت آن را به راحتی تحمل می کند.
روحانی گفت: احزاب و گروه ها خواهند دید که آستانه تحمل این دولت بسیار بالاتر از آن است که آنان قادر باشند دولت را در مسیر عصبانیت قرار دهند البته این بحث را نمی شکافم اما دولت در عمل نشان می دهد که آستانه تحمل بالایی خواهد داشت.
رئیس جمهور افزود: البته هرجا ضروری باشد مسایل کشور را مستقیم با مردم در میان خواهیم گذاشت.
روحانی در ادامه افزود: باید با هم تعامل کنیم و قواعد بازی را بیاموزیم ؛ ما یک رهبر داریم و یک دولت داریم ؛ مجلس تعامل خوبی با دولت داشته ؛ گرچه احضارهای فراوان برخی وزرا را مکدر کرده است ولی نباید شیوه تعاملی خود را از دست بدهیم.
گردهمایی استانداران سراسر کشور که از صبح امروز با سخنرانی رئیس جمهور در وزارت کشور آغاز شد تا عصر فردا ادامه دارد.