دامپزشکی مشهدنسبت به ابتلا دام ها به بیماری آنتروتوکسمی به دامداران هشدارداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس شبکه دامپزشکی گفت:دامداران در صورت کنترل نکردن جیره غذایی و ایمن سازی نشدن دام هایشان علیه بیماری آنتروتوکسمی، متحمل تلفات و خسارات ناشی از آن خواهند شد.
دکتر محمد سیاح افزود: بیماری آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی و به زبان سادهتر سرخ روده، بیماری است که بیشتر در مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می کندو یکی از عوامل اصلی تلفات در بره و بزغالههااست.
وی گفت: هر عاملی که باعث کاهش حرکات دستگاه گوارش دام شودمثل مصرف بیش از حد شیر و یا غذای دانهای (غلات) توسط برهها و بزغالهها، استرس، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم (یونجه یا علف سبز، یا تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک بهتر و بالعکس) سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتریها و سموم آنها که عامل این بیماری هستند، میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی مشهد، گفت: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت است که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر دارای علائمی نظیر؛ اسهال، زمینگیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام می شود.