دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی: با موافقیت پیشین رئیس جمهور شهید، درصدی از درآمدهای استان از فروش اموال توقیفی به خراسان جنوبی برگشت داده میشود که منتظر تخصیص آن هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، حسنی مقدم در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان که موضوع درآمدهای حاصل از فروش خودروهای توقیفی مورد بحث قرار گرفت گفت: پارسال بیش از ۳۳ تن انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط کردیم و هزار و ۳۰ خودرو هم توقیف شد و امسال نیز تاکنون بیش از سه تن کشفیات مواد مخدر داشتیم.
وی افزود: امسال یک نوبت مزایده خودروهای توقیفی داشتیم و یک مرحله دیگر هم به زودی انجام میشود که درآمدها به حساب خزانه اصلی واریز میشود و پارسال ۱۸۶ میلیارد تومان از طریق فروش اموال توقیفی به حساب خزانه واریز شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: طبق قانون تنها اجازه داریم که این خودروها را در اختیار دستگاههای کاشف قرار بدهیم و یا توزیع بین دستگاههای مختلف مقابلهای در سایر استانها در صورت نیاز انجام میشود و اجازه تحویل آن به سایر دستگاههای اجرایی را نداریم.
حسنی مقدم افزود: یکی از اقدامات بازدارندگی در حوزه مقابله با مواد مخدر همین توقیف وسایل نقلیه قاچاقچیان است و اواخر پارسال مکاتبهای با امضای استاندار انجام دادیم و رئیس جمهور شهید نیز با درخواست ما موافقت کرد که درصدی از درآمدهای استان از فروش این اموال توقیفی به استان برگشته و در بحثهای مقابله ای، فرهنگی، پیشگیری و سایر حوزههای مواد مخدر هزینه شود و نامهی موافقت نامه شهید جمهور با درخواستمان ارجاع شده و منتظر تخصیص آن هستیم.
وی همچنین گفت: هم اکنون ۱۲۱ مرکز درمان و کاهش آسیبهای مواد مخدر در استان دایر است و در چهار شهرستان مرکز دولتی ام ام تی نداریم که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قرار است ظرف یکی دو ماه آینده این مراکز در این شهرستانها تجهیز شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم دراین برنامه با بیان اینکه مسئولین مطالبهگر موضوع برگشت درآمدهای حاصل از فروش خودروهای توقیفی به استان باشند گفت: وسایل نقلیه که به نفع دولت ضبط میشود و در مزایده فروخته میشود از همه استانها در این مزایده شرکت میکنند که در دو سه سال اخیر تنها ۱۰ درصد خریدها توسط مردم خود استان صورت گرفته و الان با اطلاع رسانی، حدود ۶۰ درصد از فروش خودروهای توقیفی مواد مخدر به مردم خود استان است.
نسائی زهان افزود: با توجه به اینکه سود خوبی در خرید این خودروهای توقیفی وجود دارد از مردم استان میخواهیم تا در این مزایدهها شرکت کنند تا سود آن نصیب مردم خود استان شود.
وی گفت: پارسال هزار و ۱۵۰ دستگاه وسیله نقلیه از قاچاقچیان ضبط شده بود که به نفع دولت در ۷ مزایده به فروش رفت و تقریباً ۱۸۵ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان درآمد حاصل آن به حساب خزانه دولت رفت.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز افزود: از این مبلغ تنها ۱۰ میلیارد تومان را با رایزنی اخذ کردیم که ۸ میلیارد آن برای ایستگاه بازرسی علی آباد و ۲ میلیارد آن هم برای ایستگاه بازرسی صحرای نهبندان هزینه شد.
نسائی زهان گفت: ما سومین استان پهناور کشور و همسایه بزرگترین تولید کننده مواد مخدر یعنی افغانستان هستیم و از طرفی هم با سیستان و بلوچستان همسایهایم در نتیجه باید اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای را جدیتر بگیریم و هم اکنون ۸۶ درصد از زندانیان در استان ما محکومین مواد مخدر هستند که این خود یک نوع آسیب برای استان به حساب میآید.
وی افزود: هم ما و مسئولین باید مطالبهگری بیشتری انجام دهیم و به طور مثال هنوز یک مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ در استان نداریم و این یک آسیب جدی است؛ طبق اطلاعاتی که امروز در صحبت با مراکز گرمخانه شهرداری بیرجند گرفتم اعلام شد که بیش از ۱۸۰ نفر کارتون خواب در شبانه روز به گرمخانهها میروند در صورتی که باید به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ رفته، اما هنوز همچین مرکزی در بیرجند نداریم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: اکثر آسیبهای خرد و دزدیهای خرد در استان مربوط به کارتون خوابها و معتادین متجاهر است و یکی از راههای کاهش آسیب این است که یک مرکز در نظر بگیریم و معتادین متجاهر را ترک دهیم؛ البته که دولت یک زمین ۳۷۰۰ متری برای تأسیس این مرکز در بیرجند تخصیص داده است و امیدوارم بودجه لازم برای ساخت آن به زودی تخصیص داده شود و این اعتقاد را داریم که باید به استان ما نگاه ویژهای شود.