با هدف ارائه آخرین یافته باستان شناسی ، ۲ نشست (گذری بر مطالعات باستانشناسی خوی و اسناد مکتوب خوی) با حضور علاقه مندان به فرهنگ و تاریخ برگزارشد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر محمد عبدلی دبیر این نشست ها و پژوهشگر حوزه میراث گفت: در ایننشست یافته های جدید باستان شناسی در پهنه فرهنگی خوی در ۴ محوطه تاریخی که در سالهای اخیر انجام شده بود ارائه شد
وی افزود: ارائه یافتههای باستانی از محوطه شمس تبریزی ،بازار خوی ،و ۲ تپه باستانی از محورهای این نشست ها بود .
گراوند رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوی و باستان شناس هم . با اشاره به اهمیت فعالیتهای باستانشناسی در محدوده تاریخی خوی گفت: کاوش های باستان شناسی سال های اخیر در شهرستان خوی بیانگر این است که از مراکز مهم گذرگاهی و ارتباطی بوده است که از یک طرف فلات ایران را به قفقاز جنوبی و از سوی دیگر جنوب دریاچه ارومیه را به شرق آناتولی مرتبط می ساخته است و به لحاظ موقعیت خاص راهبردی برای جوامع پیش از تاریخ از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است.
وی تصریح کرد: پهنه فرهنگی خوی به دلیل دارا بودن آب و هوای سرد کوهستانی با زمستان های پر برف و تابستان های معتدل و خنک، شرایط ایجاد مراتع مرغوب گسترده، دشت های مستعد جهت کشاورزی و دامپروری را برای استقرارهای دایم و موقت در ادوار مختلف تاریخی و فرهنگی بوجود آورده و نقش بسیار مهمی را در طول تاریخ ایفا نموده است.
گراوند افزود: مطالعات باستان شناسی نشان می دهند که قدیمی ترین سابقه سکونت در خوی به دوره نوسنگی جدید ( ۸ هزار سال پیش) می رسد.
این باستانشناس اضافه کرد :پهنه فرهنگی خوی با وجود اهمیت بسیار زیادش در مطالعات باستان شناسی ایران، کمتر مورد توحه قرار گرفته است. ولی در چند سال اخیر با کاوش در ۴ محوطه تاریخی آن اطلاعات باستان شناختی بسیار خوبی توسط باستان شناسان مجرب بدست آمده است که نتایج آن در مقالات علمی ملی و بین المللی منتشر شده است.
شهرداری که در برگزاری این نشست ها همکاری تنگاتنگی داشت با اهدای لوح و تندیس شمس به پژوهشگران حوزه باستان شناسی از تلاشهای آنها برای معرفی ظرفیتهای شهر تاریخی خوی تقدیر کرد.