اجرای هشت طرح حمایتی و عمرانی خیرین به منظور یادبود رئیس جمهور شهید و همراهانشان کلید خورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در مراسم تکریم شهید آیت الله رئیسی و همراهان شهیدش، به همت خیرین و تشکلهای مردمی در مجتمع شهدای سرچشمه برگزار شد، محمدحسین رضایی، یکی از پیشکسوتان امر خیر در کشور از اجرای ۸ اقدام خیرخواهانه در قالب طرح تکریم شهدای خدمت شامل؛ طرحهای عمرانی، اعزام زائر اولیها به زیارت امام رضا (ع)، استعدادیابی و مهارت آموزی فرزندان ایتام، نذر قربانی برای ایتام، پایش سلامت بانوان و دانش آموزان، بهسازی و تکمیل مدارس، آزادسازی زندانیان غیر عمد، رفع تنش آبی، سلامت آب روستاها و تهیه جهیزیه برای زوجهای جوان در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
حبیب اله بوربور رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور نیز در این مراسم با بیان خاطراتی از رئیس جمهور شهید، گفت: شهید آیت الله رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه در جلسهای از خیرین دعوت کردند برای قوه قضائیه مجمع خیرین ایجاد کنند. ۱۲ جلسه در این زمینه برگزار شد و ساختار نیز تعیین شد که ایشان بعد از مدتی محل خدمتشان به قوه مجریه منتقل شد. همچنین در شورای عالی اجتماعی گزارشی درباره سالمندی کشور داده شد مبنی بر اینکه این تعداد سالمند نیاز به پرستار دارند و هر سال یک درصد به سالمندان کشور اضافه میشود و باید در این زمینه اقدامی انجام دهیم و از مردم برای حمایت سالمندان کمک بگیریم. ایشان در همان جلسه مصوب کردند که با مسئول کارگروه اجتماعی جلسه بگذارید و هرچه در این زمینه نیاز است پیشنهاد دهید و اگر مصوبه نیاز دارد حتما پیشنهاد دهید که لازم و ضروری است.
وی با اشاره به پیگیری رئیس جمهور درباره نتایج جلسات، اظهار کرد: در نوروز امسال گزارشی درباره نذر تخصص ارائه شد مبنی بر اینکه هرشخصی که براساس تخصص میتواند مشکلی از جامعه حل کند، اعلام آمادگی کند. پلتفرمی در این زمینه آماده و گزارش آن خدمت رئیس جمهور ارائه شد، ایشان گفتند ظرف ۴۸ ساعت آینده این طرح بررسی و مشخص شود چه مصوبهای نیاز دارد و ما باید چه اقدامی انجام دهیم.
*۳۰۰ هزار دانش آموز نیازمند اقدامات درمان
رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور افزود: ایشان دلسوزانه وقت میگذاشت، پاسخگو و پشتیبان ولایت بود. در زمینه نذر تخصص با توجه به اینکه ۱۶ میلیون دانش آموز داریم با غربالگری انجام شده مشخص شد، ۳۰۰ هزار دانش آموز داریم که باید اقدامات درمانی درمورد آنها انجام شود این اقدام پیگیری میشود.
در این مراسم همچنین علی محمد مودب، شاعر و دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شعر گفت: از همان لحظاتی که خبر شهادت آیت الله رئیسی منتشر شد شعرهای بسیار درخشانی گفته شد، شعرهایی که یک اتفاق در تاریخ هنر ایران است. تاریخ ثابت کرده که شعر میماند و روایت میکند. وی سپس شعری در وصف رئیس جمهور شهید و همراهان ایشان خواند.
همچنین محمدحسین رضایی، پیشکسوت امر خیر با اشاره به خاطراتی از شهید آیت الله رئیسی و اقدامات خیرخواهانه ایشان، گفت: شهید آیت الله رئیسی دغدغهمند بود و امور خیرین را پیگیری میکرد.
رضایی اظهار کرد: خیرینی هستند که ارقام بالایی برای پیشرفت کشور هزینه کرده اند باید کار این افراد تسهیل شود. ماه رمضان در نامهای ۱۶ مطلب در رابطه با حل مسائل خیرین خدمت رئیس جمهور شهید دادیم، ۳۷ راهکار نیز به پیوست ارائه شد. ایشان از بین ما رفت، اما چشم انتظار است و از ما میخواهد بخش دولتی و مردمی، بخش مجریان و خیرین خواستههایی که در نظر داشتند پی گیری شود. اکنون نوبت دولت است که به بند بند ابلاغیه ایشان بپردازد. مجموعهای مطالبه گر از خیرین تشکیل میدهیم که این موارد را پیگیری کنند.
وی افزود: ۸ اقدام خیرخواهانه در قالب طرح تکریم شهدای خدمت شامل؛ اجرای طرحهای عمرانی، اعزام زائر اولیها به زیارت امام رضا (ع)، استعدادیابی و مهارت آموزی فرزندان ایتام، نذر قربانی برای ایتام، پایش سلامت بانوان و دانش آموزان، بهسازی و تکمیل مدارس، آزادسازی زندانیان غیر عمد، رفع تنش آبی، سلامت آب روستاها و تهیه جهیزیه برای زوجهای جوان در دست اجرا داریم که در سال ۱۴۰۳ انجام میشود.
سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد با بیان اینکه ما در انقلابمان چند سیدالشهدا داریم، گفت: آیت الله بهشتی؛ سیدالشهدای انقلاب، شهید آوینی؛ سیدالشهدای اهل قلم، شهید سلیمانی؛ سیدالشهدای مقاومت و شهید رئیسی، سیدالشهدای خدمت هستند. در مسیر زندگی شهید آیت الله رئیسی که مطالعه میکنیم، ایشان هشتمین رئیس جمهور بودند، در روز میلاد امام رضا (ع) حکم به ایشان تنفیذ میشود و حکم خادم الرضا (ع) در روز شهادت پذیرفته میشود. اینها تصادفی نیست. وقتی تولیت آستان قدس بودند به زائران توجه ویژه داشتند. در جهت حل مشکلات مردم گام برمی داشتند. ایشان نگران زائران پاکستانی بودند که مسیر طولانی برای زیارت طی میکنند. میگفتند اینها مسیر زیادی طی میکنند تا به میرجاوه میرسند باید جایی فراهم شود که خستگی بگیرند که با کمک اوقاف این مشکل رفع شد.
بختیاری با بیان اینکه در نظام اسلامی باید مدیریت دینی داشته باشیم، اضافه کرد: ایشان الگوی ما هستند. به خادمان میگفتند اگر به زائری بی احترامی کنید، امام رضا (ع) را از دست خود رنجانده اید. هنگامی که ایشان رئیس قوه قضائیه شدند، من رئیس حوزه ریاست ایشان بودم، میگفتند مذاکرات مردمی مرکز ارتباطات مردمی را مرتب به من اطلاع دهید. با فساد مبارزه میکردند و میگفتند ما اقدامی هستیم نه اعلامی، در جمع کردن پروندههای مبارزه با فساد کارهای بزرگی انجام دادند. در دوران ریاست جمهوری نیز دغدغه رفع نیاز نیازمندان را داشتند. آرزوی ایشان این بود که اعلام کنند ما دیگر فقیر نداریم.