پخش زنده
امروز: -
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور از خدمات رسانی حدود ۲۸۰۰ مسجد یا نمازخانه در راههای مواصلاتی کشور به مسافران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اهتمام جدی نظام به اقامه نماز، گفت: نزدیک به ۲۸۰۰ مسجد یا نمازخانه، در مجتمعهای خدماتی رفاهی، رستوران ها، جایگاههای عرضه سوخت و گاهی به صورت منفرد در راههای مواصلاتی کشور به مسافران و نمازگزاران خدمات ارائه میکنند.
سیدعلی مهدیان اظهار کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در دو سال اخیر علاوه بر ۴۰ باب نمازخانه منفرد که در جنب راهدارخانهها با اعتبارات دولتی احداث کرده و به بهره برداری رسیده است، حدود ۸۰ باب مجتمع خدماتی رفاهی نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده و به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین احداث ۷۰ باب نمازخانه دیگر در دستور کار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای قرار دارد که تا سه سال آینده به شرط تامین اعتبار از سوی دولت، به بهره برداری خواهد رسید.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: تأسیس مرکز تخصصی نماز در قم و مشهد و تربیت هزاران مدرّس و مبلّغ تخصصی در شیوههای دعوت به نماز برای اقشار گوناگون و تولید صدها محتوای متنوع نماز برای گروههای سنی مختلف، اقدامی بی سابقه و از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
مهدیان گفت: اهتمام انقلاب اسلامی به اشاعه فرهنگ نماز موجب ایجاد رقابت و اشاعه فرهنگ نمازخوانی در سراسر جهان اسلام شد. برگزاری نمازهای بزرگ و پر شکوه عیدین فطر و قربان از نوآوریهای انقلاب اسلامی است و برگزاری نماز عید سعید فطر در تهران بزرگترین نماز عید جهان اسلام است.
وی اظهار کرد: عناوین کتب مروج نماز پیش از انقلاب حتی به تعداد انگشتان دستان هم نمیرسید، ولی امروزه بیش از ۲۷۰۰ عنوان کتاب با موضوعات متنوع و متناسب با سطوح سنی و اقشار مختلف در دسترس عموم است.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور افزود: با توجه به آمارهای موجود و بررسی وضعیت فعلی و قبل از انقلاب، افزایش سه برابری تعداد مساجد و گسترش دهها برابری مساحت زیر بنای مساجد و افزایش صدها برابری نمازخانهها، حسینیهها و اماکن مذهبی در سالهای پس از انقلاب کماکان ادامه دارد و دلیلی روشن بر اهتمام جدی نظام به اقامه نماز است.
مهدیان اظهار کرد: دانشگاهها و مدارس که در آنها نمازی اقامه نمیشد و متدیّنین برای انجام این واجب الهی حتی مجبور به ترک محیط میشدند با پیروزی انقلاب اسلامی به زیباترین و باشکوهترین مساجد و پر رونقترین نمازهای جماعت مزین شدند. وجود مسجد در مراکز نظامی آن هم به زیباترین شکل در قلب پادگانها پدیدهای منحصر بفرد در جهان و مولود انقلاب اسلامی است.
وی تصریح کرد: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، ساخت هزاران مسجد و نمازخانه بین راهی، اقامه نماز را برای مردمی که در سفرها برای یافتن مکان مناسب نماز به سختی میافتادند، هموار کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تثبیت پایبندی بخش اعظم مردم به اقامه به وقت نماز، مطالبات مردمی، احداث مسجد و نمازخانه را به تفرجگاهها هم کشاند و همه پارکها و اماکن تفریحی به نمازخانه مجهز شدند.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی همه ادارات، کارخانهها و کارگاهها به مسجد و نمازخانه مجهز شده اند. الزام به پیش بینی محل اقامه نماز در همه طراحیهای مهندسی برای شهرکها، برج ها، مراکز صنعتی و نظامی، اماکن اداری و علمی و... از برکات انقلاب اسلامی است.
مهدیان اضافه کرد: وجود کتابخانه، واحد فرهنگی، اماکن آموزشی، مهدکودک، سالن کنفرانس و... در مساجد که در گذشته به ندرت مشاهده میشد، به برکت فرهنگ انقلاب اسلامی، بصورت جزء لاینفک همه مساجد بزرگ در آمده است. تأسیس مجمع خیّرین مسجد ساز با هدف استفاده از ظرفیتهای مردمی در ساخت و تکمیل هزاران مسجد کوچک و ارزان در مناطق روستایی و محروم و پر جمعیت نیز از برکات پیروزی انقلاب اسلامی است.