رئیس اداره اسناد وزارت امور خارجه در همایش بینالمللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس گفت: یکپارچهنگری به سواحل خلیج فارس در زمینه توسعه زیرساختها و متوازن سازی سواحل از موضوعات مهمی است که باید در تصمیم گیریها و سیاستهای اجرایی مد نظر قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ علی محقق اظهار داشت: خلیج فارس همواره محل تلاقی شماری از کریدورها بوده و توجه به اینکه بنادر ایرانی در این زنجیره ایفای نفش کنند بسیار مهم است.
وی افزود: در بحث یکپارچه نگری توجه به نیروی انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است که دانشگاه خلیج فارس میتواند نقش محوری در این موضوع داشته باشد.
محقق با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران به امنیت منطقه خلیج فارس توسط کشورهای منطقه گفت: در راستای تحقق امنیت دریامحور تقویت همکاریهای چند جانبه امنیتی از جمله مانورهای مشترک نظامی مهم و پرمفهوم است.
رئیس اداره اسناد وزارت امورخارجه یادآور شد: رویکرد تقویت سیاست اهتمام به گسترش روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس در سیاستهای دولت سیزدهم مشهود است.
محقق با اشاره به اینکه تعاملات تاریخی و تمدنی خلیج فارس از موضوعات مورد توجه است گفت: نگاه استعماری در منطقه خلیج فارس از زمان پرتقالیها و بریتانیاییها که در این منطقه سیطره داشتند وجود داشته است.
وی افزود: این امر باعث شده بود تا کشورهای استعماری همواره به دنبال این باشند که شمال خلیج فارس از جنوب آن جدا شود.