براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، زنان روستایی با جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون نفر، سهم ۱۲ درصدی در تولید کشور دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، چادرشب بافی با قدمتی دیرینه، هنر زنان روستایی قاسم آباد استان گیلان است که آوازه جهانی شدن آن در سال ۱۳۹۸ به گوش دنیا رسید.
یک زن تولیدکننده میگوید: ما خیلی تلاش کردیم تا این هنر جهانی بشود، چون چادرشبها دیگر داشت از بین میرفت، اما الان تقریبا ۶۰۰ نفر در قاسم آباد بافنده هستند و ۲۰ نفر هم در کار خانه خلاقیت داریم که این کار را انجام میدهیم.
گفتنی است؛ چادرشب نوعی بافت پارچه محلی است که زنان قاسم آبادی به وقت شالیکاری بر کمر میبندند.
یک زن تولیدکننده دیگر از پیشرفت و توسعه دادن چادرشب بافی میگوید و کاربردی کردن آن برای استفاده به عنوان کیف، ساک، وسایل مصرفی در آشپزخانه و صادرات.
خانم باقری به عنوان تولیدکننده با ایجاد کارخانه تولیدی در مناطق روستایی، برای ۲۲۰ زن سرپرست خانوار ایجاد شغل کرده و این تولیدکننده برتر پوشاک حتی توانسته به بازارهای جهانی هم راه پیدا کند.
باقری، تولیدکننده: به بانوانی که حتی شاید سوزن هم به دست نگرفته باشند صفر تا صد کار تولید را دارم یاد میدهم و بعد از آموزش هم استخدام شان میکنم، یک برند برتر تولید پوشاک صفر تا صد ایرانی به دست این بانوان روستایی دارد دوخته میشود و به روسیه و ترکیه هم صادر میشود.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، زنان روستایی سهم ۱۲ درصدی در تولید کشور دارند.
طهماسبی، مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی: هر خانه یک کارگاه تولیدی، زنان پیشروی روستایی را انتخاب میکنیم با آموزشهایی که به این زنان داده میشود در خصوص مباحث توسعه روستایی، ارتباطات موثر و مشارکت، آنها را به عنوان بازوان غیردولتی خود در روستاها نگه میداریم که بتوانند سایر زنان یک منطقه یا یک روستا را به فعالیتهای کشاورزی دعوت کنند.
براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی زنان روستایی جمعیت ۱۰ میلیونی دارند که از این میزان ۶ میلیون نفر فعال روستایی و نقش آفرین تولید هستند.