پخش زنده
امروز: -
نبود بازارهای دائمی و تسهیلات مناسب از گلایههای تولید کنندگان روستایی و عشایری در نمایشگاه روستا آباد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نمایشگاه روستا آباد که از ۱۲ مهر آغاز شده و تا ۱۸ مهر پذیرای علاقهمندان است، بیش از ۱۰۰۰ تولید کننده برتر روستایی و عشایری در بیش از ۵۰۰ غرفه محصولات خود را عرضه کرده اند.
در این نمایشگاه انواع فرش، پوشاک، مصنوعات چرمی، مبلمان، صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع غذایی، خشکبار و ادویه، لبنیات محلی، صنایع شیلاتی، گیاهان دارویی و زینتی، صنایع دستی، صنایع خلاق فرهنگی، گردشگری با کیفیت و قیمت مناسب با نمایی از سبک زندگی روستایی و عشایری عرضه شده است. همچنین در این نمایشگاه انواع نان گرم محلی و سنتی، شیرینیهای محلی، آش و غذاهای محلی شاخص هر منطقه به بازدیدکنندگان ارائه میشود.گویشهای گوناگون از سراسر کشور، لباسهای زیبا و رنگا رنگ محلی و برگزاری آئینهای محلی از جمله اجرای موسیقی بومی و سنتی و تماشای اقوام و طوایف مختلف ایرانی در یک مکان جلوه ویژهای از ایران ما را به نمایشگاه روستا آباد داده است.
در بازدید از غرفهها پای سخن غرفه داران نشستیم تولید کنندگان عشایری و روستایی کشور ضمن ابراز خرسندی از تشکیل چنین نمایشگاهی از نبود برخی حمایتها گلهمند بودنند.
فاطمه رحیمی مسول غرفه تولیدات نمدی آسیمه راضی از روستای دزک شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری از کارآفرینان کشور محصولات نمدی عرق گیر صندلی خودرو، شال کمر، کفی کفش، روفرشی زیرانداز پشمی گفت: شاخصه اصلی روستای دزک محصولات کشاورزی و باغی است؛ و دوام و قوام صنایع دستی در این روستا نیازمند توجه مسئولان است و از نبود تسهیلات حمایتی مناسب و حمایت موثر مسولان منطقه گلایهمند بود.
در غرفه قاسم آباد گیلان محصولات چادرشب بافی، روتختی، رومیزی، توسن، رومیزی عسلی، لباس محلی قاسم آبادی، کلاه نمدی و نمد و محصولات سفالی را از جمله محصولا ارائه شده در این غرفه معرفی کرد. خانمها آمنه رحیمی و بتول دهبان از تولیدکنندگان برتر محصولات قاسم آباد نبود بازار دائمی را بزرگترین مشکل در قبال تولید بالای خود دانستند. از شهرستان شفت هم خانم عطیه روشن فکر سفالگر برتر محصولات سفالی خود را به نمایشگاه آورده بود و از فروش خوب خود بسیار راضی بود نبود مکان دائمی برای فروش محصولات از مشکلات این تولید کننده گیلانی بود.
از روستای عنبران آستارا در استان گیلان، آقای محمد کاکایی عنبران تولید کننده برتر گلیم، محصولات نمدی و گلیم به نمایش گذاشته بود.کاکایی نبود حمایت و نبود تسهیلات و نداشتن بیمه را از مشکلات صنف خود دانست.
محمود حاجی لری از روستای شفیع آباد فندرسک بخش خان ببین شهرستان رامیان در استان گلستان محصولات زنبور عسل به نمایشگاه آورده بود، محصولات مرغوبی، چون عسل، ژل رویال، بره موم، و گرده گل.آقای حاجی لری میگوید در تولید عسل و فرآوردههای دیگر زنبور عسل مشکلی نداریم و مشکل ما در فروش است، نبود بازار مناسب و وجود محصولات تقلبی در بازار عمدهترین مشکل ماست.
از شهرستان میناب در استان هرمزگان آقای علی صادقی بهمنی صنایع دستی و حصیری برپایه نخل خرما را به نمایش گذاشته بود. این تولید کننده با تجربه درباره مشکلات حصیر بافی گفت صنایع دستی نیاز به بروز رسانی دارد و به اساتید بروز شده با دانش خارج کشور نیاز داریم چرا که تجهیزات و نمونههای کاری ما سالهاست که بروز نشده و یا در سطح کشورهای دیگر نیست. او افزود: دیگر نمیتوان فقط از داس برای بریدن چوب خرما استفاده کرد. نیاز به دستگاههای برش دقیق و ظریف است؛ و محصولاتمان باید در غالبهای جدید ارایه شود و با سلیقه روز دنیا یکی شود.
صادقی به مشکل تسهیلات اشاره کرد و گفت رقم وامها خرد است؛ و تسهیلات همانند تجهیزات نیاز به بروز رسانی دار د و با وامهای خرد نمیتوان دستگاههای بروز تهیه کرد.
مجتمع صنایع دستی روستای ذکریایی از توابع بخش شبانکاره شهرستان دشتستان استان بوشهر محصولات حصیر و گلیم را به نمایشگاه آورده بود.
خانم کبری تابان فر از شرکت تعاونی مهارت گستر تابان دشتستان گفت: در گذشته صنایع دستی در این روستا پررنگتر بوده، اما اکنون کشاورزی برتری دارد.
او افزود: کمبود نیروی کار، گران بودن کارگر، در دسترس نبودن مواد اولیه و نبود بازار دایمی سبب تضعیف صنایع دسترسی منطقه شده است.
تابان فروش محصولات حصیری را خوب توصیف کرد، اما در زمینه گلیم تنوع تولیدات دیگر مناطق و وجود رقبای زیاد سبب شده فروش گلیم آنچنان مطلوب نباشد.
او افزود:تسهیلات بانکی به سختی اختصاص مییابد و اقساط آنها معمولا بالا هست و توازنی بین تولید و سود و شرایط تسهیلات برقرار نیست.
محصولات چوبی فتاح روستیک از منطقه آزاد انزلی غرفه دیگری بود که محصولات چوبی گوناگونی را به نمایش گذاشته بود و به خوبی توجه بازدید کنندگان را به خود جلب کرده بود.
علیرضا فتاح حسینی گفت: در زمینه ظرفهای چوبی و دکوراسیون چوبی و دیگر ملزومات تولید دارد.
آقای فتاح گفت مشکلی از باب تسهیلات ندارم و مسئولان همکاری لازم را دارند. این تولید کننده مشکلاتش را مشکل در تهیه چوب و بازار فروش و بیمه عنوان کرد.
شیرینی سنتی خانه پدری از طبس در خراسان جنوبی با ارائه محصولات گوناگون شیرینی سنتی محلی پخت را به بازدیدکنندگان ارائه کرده است.
خانم الهه حافظیان گفت:تسهیلات بروز و متناسب نیست و حمایت بیشتر مسئولان را خواستار شد.
آقای مهدی غلام زاده از گناباد خراسان رضوی محصولات نمدپایه همچون فرشهای بافته شده با تار و پود نمدی، کالای خواب و کالای پزشکی را ارائه کرده بود.
او گفت:ناشناخته بودن محصولات و نبود حمایت رسانهای از مشکلات عمده این تولیدات است و تبلیغات با قیمت مناسب را در رسانه خواستار شد.