دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهرداری تهران گفت: شهر تهران بیش از ۲۱۰۰ مسجد دارد که درحال حاضر این شهر نیاز به احداث بیش از ۲۰۰ مسجد دارد. ما قصد داریم در مرحله نخست ۱۰۰ مسجد و در مرحله دوم بیش از ۱۰۰ مسجد احداث کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید غفوری روزبهانی دستیار شهردار و دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهرداری تهران گفت: سال ۱۳۹۴ شورای اسلامی شهر تهران لایحهای را تصویب کرد و شورای سازماندهی، توسعه و گسترش مساجد تشکیل شد.
وی افزود: رئیس این شورا، شهردار تهران است و ۱۲ عضو شامل ۲ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مدیران شهرسازی تهران و معاون فرهنگی اجتماعی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، مشاور شهردار تهران در فعالیتهای دینی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تهران، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت از بحران تهران، رئیس نظام مهندسی استان تهران و مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران و مشاور شهردار تهران به عنوان دبیر این شوراست.
روزبهانی با بیان اینکه حوزه کاری این شورا فقط شهر تهران است افزود: این شورا حدود ۶ سال فعال بود، اما بعد از اتمام دوره ریاست شهرداری آقای قالیباف همه سوابق و زحمات این شورا از بین رفت. خوشبختانه در دوره شهرداری آقای زاکانی این شورا مجدداً فعالیت خود را شروع کرد و بنده به عنوان دستیار شهردار تهران و دبیر این شورا مشغول هستم.
غفوری اضافه کرد: حدود ۸ ماه است که دبیرخانه شورای سازماندهی، توسعه و گسترش مساجد در خانه استاد لرزاده مستقر شده و این با نیات استاد حسین لرزاده نیز همسو است. استاد لرزاده ۶۳۵ مسجد طراحی کرد و این نشاندهنده توجه ویژه او به مسجد است.
دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد شهرداری تهران گفت: تاکنون از بیش از ۵۰۰ مسجد بازدید کردهایم. بازدیدها بنا بر تقاضای هیأت امنا، ائمه جماعات، شهرداریها و بعضاً اعضای شورای اسلامی شهر تهران صورت میگیرند. پس از بررسی میدانی از ساختمان مساجد، مساعدتهای مالی برای سازماندهی، توسعه یا گسترش مساجد انجام میشود.
البته محوریت کار با هیئت امنای مساجد است، اما در کنار مساعدتهای این شورا باید حتماً کمکهای مردمی نیز وجود داشته باشنددرواقع ما شروع کننده کار هستیم و مشارکت مردمی تکمیل کننده کار است.
وی گفت: در موضوع گسترش مساجد علاوه بر واگذاری زمین، کمکهای مالی نیز میکنیم، اما مشارکت مردمی در کنار اینها بسیار مؤثر است ما بخشی از مبالغ را در اختیار هیئت امنای مساجد قرار میدهیم و پس از انجام هر مرحله، کارشناسان کیفیت کار را بررسی میکنند و هزینه مراحل بعدی به همین ترتیب پرداخت میشود.
دبیر شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد اضافه کرد: برخی از زمینها به هیئت امنا واگذار شده است برای مثال قرار است یک مسجد در بخش شمال شرقی پارک قیطریه با معماری یکی از بهترین معماران کشور استاد عبدالحمید نقرهکار ساخته شود که زمین مسجد به هیئت امنا واگذار شده است.