دیپلمات سابق آمریکایی به ۴۰ سال جاسوسی برای کوبا اعتراف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از فرست پست، دیپلمات سابق آمریکایی به جاسوسی برای کوبا به مدت بیش از ۴۰ سال اعتراف کرد.
موضوع نهایی ما درباره خیانت و جاسوسی است. انگار که یک فیلم هالیوودی را تماشا میکنیم. با این حال، آمریکا با یکی از بزرگترین موارد نقض امنیت ملی طی سالها مواجه شده است. یک دیپلمات آمریکایی به جاسوسی برای کوبا اذعان کرد، کشوری که به مدت چندین دهه روابطی خصومت آمیز با آمریکا داشته است که به حتی به قبل از جنگ سرد باز میگردد. پرونده مربوط به مانوئل روچا سفیر سابق آمریکا در کوبا موجی از شوک را در دالانهای قدرت ایجاد کرده است. از این موضوع به عنوان یکی از گستاخانهترین خیانتها درتاریخ سرویس خارجی آمریکا یاد شده است. در گزارش ما همه جزئیات شرح داده شده است.
آمریکا دارای آژانسهای امنیتی بی رقیب و بی نظیری است. آنها تهدیدها را از قبل شناسایی کرده و اطلاعاتی را به منظور حفاطت از امنیت ملی جمع آوری میکنند. اما مشکلات خیره کننده مربوط به چند دهه قبل اکنون در حال نمایان شده است که از آن به عنوان یکی از گستاخانهترین خیانتها درتاریخ سرویس خارجی آمریکا یاد شده است. یک دیپلمات آمریکایی که زمانی به عنوان فردی وفادار تصور میشد، به جاسوسی اذعان کرد. مانوئل روچا دیپلمات سابق آمریکایی به جاسوسی برای کوبای کمونیست به مدت چندین سال اعتراف کردع خیانتی که بنیادهای اعتماد را در میان چرخه دیپلماتیک در آمریکا به لرزه در آورده است. دستگیری روچا در دسامبر سال ۲۰۲۳, موجی از شوک را در سراسر آمریکا در پی داشت. او از خانه اش در میامی به بازداشتگا منتقل شد. پلیس ادعا کرد او در فعالیت مخفی دست داشته است.
مِریک گارلند دادستان کل آمریکا: پس از آن که اف بی آی اطلاعاتی دریافت کرد که نشان میداد روچا عامل مخفی سرویس اطلاعاتی کوبا بوده است، اف بی آی مخفیانه روچا را در چندین مورد زیر نظر گرفت. همان گونه که به صورت مفصل در شکایت مطرح شده آمده است، روچا بارها از آمریکا به عنوان "دشمن" یاد کرد. او اعلام کرد تلایش هایش برای نفوذ در دولت آمریکا "به شدت دقیق" و "منظم" بوده است و او بارها در ارتباط با اهمیت تلاشهای صحبت کرد و گفت:"اقداماتی که انجام شد به شدت سبب تقویت انقلاب شد. "
به گفته مقامات، ادعا میشود روچا دردهه ۱۹۷۰ با عوامل اطلاعاتی کوبا دیدار کرد و در شیلی او به عنوان یک جاسوس بکار گرفته شد. اف بی آی هنوز این موضوع را فاش نکرده است که او تا چه اندازه دقیقا به کوبا کمک کرده است، کشوری که از دهه ۱۹۶۰ روابطی خصومت آمیز با آمریکا دارد. این کشور واقع شده در حوزه کارائیب همچنین موفقیتهای چشمگیری در نفوذ در دستگاه امنیت ملی آمریکا طی چندین دهه داشته است. مانوئل روچا سابقهای درخشان به مدت دو دهه در وزارت امور خارجه آمریکا داشته است. او تحت دولتهای بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش مدیریت موضوعات مرتبط با آمریکای لاتین را بر عهده داشته است. او همچنین طی سالهای دو هزار تا دو هزار و دو به عنوان سفیر آمریکا در بولیوی خدمت کرد و در کشورهای آرژانتین و مکزیک سمتهای بلندپایهای داشته است. روچا همچنین مشاور فرمانده ارتش آمریکا بوده است. در مواجهه با پروندههای اطلاعاتی همانند این، فرد معمولا به جاسوسی متهم میشود، اما او به جرمی سبکتر به عنوان یک عامل خارجی متهم شده است که میتواند حکم تا ده سال حبس را برای او در پی داشته باشد. دولت آمریکا اکنون میتواند سطح خسارتهایی را بررسی کند که روچا به بارآورده است. این گزارش که تکمیل آن میتواند تا چند سال طول بکشد، بدون همکاری او کامل نخواهد شد. اکنون سوالی که مطرح میشود این است: چگونه بزرگترین ابرقدرت جهان در چنین مخمصهای میافتد. گزارشهای زیادی نشان میدهد آمریکا در روابط خود با روچا برخی مسائل را نادیده گرفته بود. در سال ۲۰۰۶, یک عملیات سیا یادداشتی دریافت کرد که نشان میداد روچا ممکن است به عنوان یک عامل دو جانبه کار کند، اما آن گزارش پیگیری نشد. سیا همچنین در سال ۱۹۸۷ اطلاعاتی دریافت کرد که نشان میداد فیدل کاسترو رئیس جمهورسابق کوبا یک عامل خارق العاده در اختیار دارد. بسیاری مظنون بودند که این عامل ممکن است روچا باشد. بار دیگر این موضوع پیگیری نشد. قرار است روچای ۷۳ ساله در روز ۱۲ ماه آوریل دردادگاهی در میامی جرمش را بپذیرد و محکوم شود. در حال حاضر، سیستم قضائی آمریکا با یک توازن ظریف مرتبط با پاسخ گویی و همکاری دست و پنجه نرم میکند. زیرا با وجود شدت اقدامات او، احتمال کاهش محکومیت روچا در ازای همکاری سبب ایجاد سوالات زیادی میشود. او انجام بالاترین نقض و طولانیترین نفوذ در دولت آمریکا توسط یک عامل خارجی، به اذعان کرد. اما با این حال، او روشنایی روز را خواهد دید.