دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: تغییر اقلیم موجب نابودی منابع، تجهیزات و زیرساختها میشود؛ پس اصلیترین قرارگاه عملیاتی کشور باید موضوع تغییر اقلیم باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: تغییر اقلیم موضوع جدی و یک واقعیت غیر قابل انکار است؛ به همین دلیل اصلیترین قرارگاه عملیاتی کشور باید موضوع تغییر اقلیم باشد.
علی محمد طهماسبی، در حاشیه جلسه ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار بیان داشت: تغییر اقلیم موجب نابودی منابع، تجهیزات و زیر ساختها میشود و باید همه مدیران کشور به آن توجه جدی داشته باشند.
طهماسبی گفت: سازمان فضایی کشور با استفاده از ماهواره داخلی که در مدار جوّ قرار گرفته است، با دقت یک متر مربع، از کانونهای گرد و غبار منطقه سرخس تصویر تهیه و ارائه کرده است.
وی با اشاره به توان کشور در زمینه مطالعات و برنامهریزی برای مقابله با پدیده گرد و غبار افزود: طرح مقابله باید یکپارچه باشد و در این خصوص هزار میلیارد ریال برای آغاز طرح مقابله و حذف کانونهای گرد و غبار سرخس اختصاص داده شده و سعی میکنیم تا دو هزار میلیارد تومان نیز از بودجه سفر استانی رئیس جمهور نیز تخصیص داده شود.
او با تأکید بر اینکه در طرحهای منابع طبیعی، طرح پنج ساله اضطرار تعریف میشود، ادامه داد: ریز وظایف دستگاه، بودجه و زمانبندی دقیق ارائه شده و ستاد به دقت به این مسئله نظارت میکند و در این زمینه اولویت نخست، شمال جاده مشهد سرخس است.
دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گرد و غبار کشور با اشاره به اینکه ما به هیچ عنوان مالچ نفتی را تأیید نمیکنیم، تصریح کرد: در فراخوان سازمان دو نوع خاک پوش طبیعی مورد تأیید قرار گرفته است.
طهماسبی یادآور شد: گزارش علمی و تحقیقاتی مشاور طرح طی هفته آینده با حضور اعضا بازبینی میشود تا هیچ ابهام علمی در آن وجود نداشته باشد و در این خصوص باید حتماً تا حصول نتیجه مطلوب، معیشت جایگزین مردم بررسی و اجرا شود.