پخش زنده
امروز: -
عملیات اجرایی مقابله با پدیده ریزگردها و کانونهای داخلی گردوغبار همزمان با ایام الله دهه فجر در شهرستان سرخس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ،دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده ریزگردها با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این طرح بعد از دو سال پیگیری افزود: در این راستا سعی شد تا معاونین وزرا عرصهها را از نزدیک ببینند و با مشکلات آن مناطق آشنا شوند که در این راستا تاکنون سفرهایی به استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی داشتیم.
علی محمد طهماسبی افزود: لازم است دستگاهها به صورت ملموس و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مردم مناطقی که با این پدیده درگیر هستند، قرار بگیرند.
وی گفت: تجربه برگزاری جلسات این ستاد در استان سیستان و بلوچستان و مشاهده مشقتهایی که وجود گردو غبار برای مردم ایجاد کرده است نشان داد که این مساله در اتخاذ تصمیمات بهتر برای حل مشکلات مردم موثر بوده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار افزود:: ما در سرخس از بهمن ۱۴۰۰ تاکنون در حال پیگیری مساله هستیم و اکنون بعد از دو سال یک اعتبار مناسبی برای حل معضل گردو غبار توسط دستگاهها اختصاص داده شد.
وی افزود: در منطقه سرخس دو معضل عمده داریم که یکی در داخل کشور و دیگری در خارج از مرزهای ایران است، اما اکنون بر حل معضل داخلی متمرکز هستیم و با توجه به اینکه اراضی در این منطقه عمدتا دیم، مرتع و آبی هستند.
او با تاکید بر اینکه اراضی دیم عمدتا شخم زده میشوند، اما محصولی در آن کاشته نمیشود و اراضی مرتعی نیز غالبا با چرای بی رویه روبه رو است،بیان کرد: بخش بزرگی از زمینهای این منطقه مربوط به آستان قدس رضوی است و در دو سال گذشته بیشترین همکاری را با ما در این زمنیه داشته است.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار جلوگیری از آسیب به تاسیسات نفتی، جاده و راه آهن را نیز از دیگر اهداف ستاد ملی دانست و افزود: بودجه هزار میلیارد ریالی را با این هدف و همچنین هدف کاهش آلام مردم به این امر اختصاص دادیم و برای این امر نوع برنامهها را از تمامی سازمان هادریافت کرده ایم.
طهماسبی تصریح کرد: تصمیم گیری در مورد چگونگی انجام کارها و اقدامات در این خصوص توسط ستاد انجام میگیرد، اما اجرای آن بر عهده دستگاهها است که سازمان منابع طبیعی وظیفه غرق اراضی مرتعی، نهالکاری و بوته کاری، بادشکن غیرزنده همچنین سازمان امور عشایر وظیفه کنترل مراتع و جمعیتهای عشایر وارد شده به منطقه و سازمان هواشناسی وظیفه پیش بینی وقوع بارشها را برعهده گرفتند که امیدواریم با انجام این اقدامات در طی یک بازه زمانی میان مدت و بلند مدت به نتایج مناسبی دست پیدا کنیم.
وی افزود: این منطقه منابع ژنتیکی گیاهی و جانوری متنوعی دارد و وظیفه حفظ و نگهداری از آنها نیز به سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است همچنین تجهیز مراکز بهداشتی این منطقه و انجام برخی اقدامات پایهای نیز توسط وزارت بهداشت و سازمان زمین شناسی در حال انجام است.
دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار افزود: مطابق برنامه ریزیهای انجام یافته امیدواریم مساله کانونهای داخلی گردو غبار در منطقه سرخس با انجام این پروژهها در میان مدت به صورت محسوس و در بلند مدت به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت که انشالله در کنار پیگیری حل کانونهای خارجی این مساله در سالهای آینده به صورت کامل حل شود.