مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در خوزستان گفت: انواع طعمدهندههای نانویی برای استفاده در طیف وسیعی از محصولات ازجمله؛ لبنی، چای، نبات، دمنوش تولید و به بازار عرضه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهدی احمدی گفت: با شرکتهایی نظیر سحرخیز وارد همکاری شدیم تا عصارهها و طعمدهندههای نانویی به منظور استفاده در محصولات غذایی مانند چای، نبات و دمنوش به این شرکتها عرضه شود.
وی با بیان اینکه همچنین برخی شرکتهای آرایشی بهداشتی نیز از این عصارههای گیاهی نانویی استفاده میکنند، افزود: با شرکت پگاه وارد کار تحقیق و توسعه شدیم که نتایج کار مورد تایید این شرکت بود تا از ترکیباتی نظیر عصاره نعنا نانویی برای محصولات لبنی استفاده شود.
احمدی با بیان اینکه ظرفیت تولید روزانه ۳ تا ۵ تن محصول را داریم که براساس سفارش دریافتی، تولید میکنیم، ادامه داد: در حال حاضر برای ۲ محصول نانوآمولسیون اسانس زیره و هل سبز گواهینانومقیاس گرفتهایم، اما سبد محصولی ما حاوی ۴۵ محصول مختلف است.
این دانش آموخته رشته صنایع غذایی دانشـگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اضافه کرد: به دنبال راهاندازی خط تولید جدیدی هستیم که پس از راهاندازی آن به سمت صادرات نیز خواهیم رفت، طعمدهندههای چندگانه داریم که میتوان از آنها در آدامسها استفاده کرد که در طول زمان طعم آدامس را تغییر میدهد. مثلا ابتدا طعم آدامس نعنایی بوده و بعد از نیمساعت طعم دیگری مثل دارچین را پیدا میکند. این نوع محصولات جذابیتهای زیادی در بازار دارند.
وی میگوید: با کاهش ابعاد ذرات عصاره گیاهان و رسیدن به مقیاس نانومتری برخی از خواص بالقوه این عصاره بهبود یافته و برخی ویژگیهای مفید این عصارهها افزایش قابل توجهی پیدا میکنند، برای مثال ممکن است خواص آنتیباکتریال در برخی عصارههای نانویی تا ده برابر مقدار مرسوم افزایش یابد.
به گفته این مدیر شرکت دانش بنیان، از این عصارههای نانویی میتوان برای افزایش ماندگاری محصولات پروتئینی نیز استفاده کرد و با اسپری این عصارهها گوشت و مرغ ماندگاری بالاتری پیدا کنند و در عین به دلیل زیستسازگار بودن این عصارهها، مشکلات ایمنی نیز برای مصرفکننده نداشته باشد. از دیگر کاربردهای این طعمدهندههای طبیعی میتوان به تولید خمیردندان و انواع سس اشاره کرد.