نان و غلات منبع ویتامینها و به خصوص ویتامین ب هستند و با حذف این مواد، بدن فرد دچار کمبود و مشکلات خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،یک متخصص تغذیه گفت:یکی از باورهای اشتباه، این است که بیماران دیابتی فکر میکنند اگر برنج و نان نخورند، قندشان کنترل میشود، در صورتی که این باور صد درصد اشتباه است.
سارا موحد افزود: بسیاری از اوقات بیماران دیابتی نان و غلات را از رژیم غذایی خود حذف میکنند که این کار اشتباهی است، چون نان و غلات منبع ویتامینها و به خصوص ویتامین ب هستند که به سوختوساز قند کمک میکند و وقتی که نان و غلات را حذف کنند، بدن فرد دچار کمبود و مشکلات خواهد شد.
موحدگفت:سیبزمینی نیز منبع غذایی خوبی است که نسبت به برنج و نان پروتئین کمتری دارد، ولی املاح و ویتامینهای بسیار غنی دارد، بنابراین بیماران دیابتی از این ماده غذایی هم نباید غافل شوند.
این متخصص تغذیه گفت: در مورد بیماران دیابتی مهمترین آیتم این است که این بیماران نظم خواب و نظم غذایی خوبی داشته باشند و غیر از سه وعده غذایی، حتما میان وعده و به خصوص وعده قبل از خواب را رعایت کنند.
وی افزود: چون این افراد نوسانات قند دارند، میتوان با تغذیه آهسته و پیوسته نوسانات قند را کم کرد، همچنین یکی از موارد دیگری که باعث میشود نوسانات قند کم شود، این است که سهم قندهای ساده را کم کنیم.
موحد با بیان اینکه بطور کلی ۱۰ درصد انرژی فرد میتواند از قندهای ساده باشد، افزود: منظور از قند ساده، قندهایی است که یک واحد یا دو واحد (منو ساکاریدها و دی ساکاریدها) هستند. منوساکاریدها مثل گلوگز، فروکتوز، گالاکتوز، و دی ساکاریدها شامل قند شیر (لاکتوز)، قند شکر (ساکارز) و ... است، عسل و شیرهها هم حاوی قندهای ساده گلوگز و فروکتوز هستند.
این متخصص تغذیه گفت: اینکه منبع این قندهای ساده طبیعی یا کارخانهای باشد هیچ فرقی نمیکند، در هر صورت فقط ۱۰ درصد انرژی روزانه بیمار دیابتی میتواند از قندهای ساده باشد.
وی افزود: شیرینی، شکلات، کیک از منابع دیگر قند ساده است، اما عیبی که این مواد دارند این است که اگر کارخانهای باشند، روغن نباتی داشته و چربیهای ترانس دارند که برای سلامت افراد مضر هستند.
موحد در مورد مصرف میوههای خشک نیز گفت: بسیاری از میوههای خشک حاوی قندهای ساده بوده و نکتهای که هست این است که اینها جزء میوهها بوده و فردی که دیابت دارد نمیتواند بیرویه از میوهجات استفاده کند و بر حسب وضعیت، یک بیمار میتواند ۲ تا ۳ واحد میوه مصرف کند.