معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: امسال ۸۶ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید شده که از این میزان، ۲۷ درصد مربوط به نژاد بومی «آرین» بوده و بقیه از سویههای وارداتی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، پرویز بستانچی افزود: ۶۷ واحد مرغ مادر گوشتی در آذربایجان غربی وجود دارد که در حال حاضر ۵۶ واحد فعال است.
وی اضافه کرد: بقیه واحدها در حال بازسازی و آماده سازی برای جوجه ریزی بوده و چهار واحد به دلیل مشکلات نقدینگی غیر فعال و راکد است.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی دارای ۲ زنجیره مرغ اجداد از نژاد ایرانی «آرین» است که در پی تحریمهای سال ۱۳۹۸ و با دستور رهبر معظم انقلاب برای حمایت از دستاوردهای ایرانی و اسلامی این واحدها توسط شرکت های «اروم به پرور» و «گهر دانه» راه اندازی و تقویت شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: افزایش و توسعه زنجیره های موجود در دستور کار است چرا که به علت شرایط مطلوب استان می توان به سمت توسعه صادرات حرکت کرد و هم اکنون ۲ زنجیره درخواست افزایش ظرفیت به میزان ۲.۵ میلیون قطعه را ارائه کرده اند که در یک سال آینده در شهرهای ارومیه و بوکان فعال خواهند شد.
بستانچی گفت: هم اکنون زنجیره های استانی با حضور هفت شرکت بزرگ حلقه کامل فعال هستند که شامل مرغ مادر ،کارخانه خوراک دام و کشتارگاه بوده و زنجیره های تولید گوشت مرغ در شمال استان نیز در دست اقدام است که به زودی عملیات احداث آن آغاز خواهد شد.
وی افزود: طبق آخرین امار امسال ۴۸ میلیون قطعه جوجه در استان تولید شده که معادل ۵۰ درصد تولیدات استان پاسخگوی نیاز داخلی بوده و مابقی به سایر استانهای کشور ارسال می شود.
وی با اشاره به کاهش قیمت مرغ در بازار استان و حمایتهای انجام شده از مرغداران در راستای جلوگیری از ضرر آنان اظهار کرد: در این زمینه به مرغداران اجازه ذخیره سازی در سردخانه های واحدهای تولیدی داده شده تا در مواقع نیاز و کمبود، به قیمت معقول در بازار به فروش برسانند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: تولید مرغ سایز با یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ گرم وزن و بقایای دارویی کم تر و چربی پایین تر از مهمترین اولویت های وزارت جهاد کشاورزی به علت ارزش و کیفیت بالای آن است.