رئیس دارالقرآن بسیج کشور گفت: هدف بسیج تاسیس ۵۰۰ دارالقرآن طی سه سال در سراسر کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام حمیدرضا لیمویی رئیس دارالقرآن بسیج کشور با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر درباره افتتاح ۱۱۴ دارالقرآن بسیج در کشور، اظهار کرد: یکی از برنامههای اساسی بسیج آموزش قرآن است، بسیج امسال ۱۱۴ دارالقرآن را افتتاح میکند که حدودا از یک سال پیش، این موضوع پیگیری شد که در ۱۱۴ شهرستانی که نیاز جدی وجود داشت با کمک مردم و افتتاح دارالقرآن، فضای مناسب ایجاد شود، چون اساسا بسیج خدمت مردم برای مردم است.
حجت الاسلام لیمویی اظهار کرد: اکثر این فضاهایی که در اختیار فعالیت قرآنی قرار داده شده است و امروز شاهد افتتاح آنها هستیم فضاهایی است که از طرف مردم وقف شده و با تلاش بسیجیها شناسایی شده است و با کمک جزئی که بسیج انجام داده است این فضاها آماده شده تا فعالیت قرآنی در آنها آغاز شود.
وی ادامه داد: ما دنبال این هستیم که با حضور حداکثری بسیج در مساجد، این مساجد پایگاه قرآن شوند، این دارالقرآنها در شهرستانها افتتاح میشود و هدف اصلی این دارالقرآنها تبدیل مساجد به پایگاه قرآن است.
رئیس دارالقرآن بسیج کشور افزود: دارالقرآن بسیج در شهرستان دنبال این هست که هر مسجد یک پایگاه قرآنی و شعبهای از دارالقرآن در آن شروع به کار کند و فعالیتهای قرآنی را دنبال کند و هدف اصلی ما از این کار تربیت ده میلیون حافظ قرآن در سراسر کشور است. تا این مساجد قرآنی نشوند و این دارالقرآنها در شهرستانها فعال نشوند رسیدن به این هدف بسیار دور است.
رئیس دارالقرآن بسیج کشور اظهار کرد: اکثر این دارالقرآنها خارج از مسجد و یک فضای آموزشی استاندارد هستند، ولی راهبری مساجد با این دارالقرآنهاست. یعنی این فضای آموزشی استاندارد، فعالیتهای قرآنی مساجد شهرستان را راهبری میکند.
حجت الاسلام لیمویی تصریح کرد: در واقع این دارالقرآن میخواهد اولا برای این مساجد مربی تربیت کند که به لحاظ محتوا مساجد را تامین کنند، و جایی هستند که به لحاظ تخصصی مساجد را شعبه خود میدانند و مساجد از لحاظ آموزشی و محتوایی هر مسئلهای داشته باشد در این دارالقرآن حل بشود.
وی گفت: طبق فرمان اعتلا که دو سال پیش به بسیج ابلاغ شده ما باید در پی تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن باشیم همان فرمان و مطالبه مقام معظم رهبری که حدود ۱۲ سال پیش فرمودند. اگر دارالقرآن افتتاح میکنیم برای این است که آن ۱۰ میلیون حافظ قرآن محقق شود. اگر شعار ما طی این دو سال این است که مساجد باید پایگاه قرآن شوند و این مسئله را دنبال میکنیم به دنبال تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن هستیم.
سوال: اکنون در چه مرحلهای هستید؟
حجتالاسلام لیمویی: الآن حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ مسجد تبدیل به پایگاه قرآن شده اند، سطوح این مساجد البته فرق میکند، ۱۱۴ دارالقرآن امسال افتتاح میکنیم، ۱۲۲ دارالقرآن انشاءالله آماده افتتاح هستند که باید تجهیزات لازم را برای آنها تهیه کنیم که انشاءالله در شهرستانهای دیگر افتتاح شوند. هدف ان شاالله رسیدن به ۵۰۰ دارالقرآن است تا ما تقریباً در هر شهرستان و هر ناحیه یک دارالقرآن داشته باشیم.
سوال: چه زمانی به این نقطه میرسیم؟
حجتالاسلام لیمویی: برای سال بعد ۱۲۲ دارالقرآن دیگر افتتاح میکنیم که جمعاً ۲۳۶ دارالقرآن میشوند و امید داریم بتوانیم در سال سوم به ۵۰۰ دارالقرآن برسیم.
سوال: این ۱۱۴ دارالقرآن پراکندگیشان در کشور چگونه است و بیشتر در کدام استانها است؟
حجتالاسلام لیمویی: استان فارس، استان خوزستان و خراسان رضوی پراکندگی بیشتری دارند ولی تقریباً در همه استانها افتتاح میشوند شاید دو سه استان باشند که ما دارالقرآن نداریم و افتتاح نشده است ولی این استانها نیز سال دیگر جزو افتتاح آن ۱۲۲ دارالقرآن هستند که انشاءالله افتتاح میشوند.
سوال:جامعه هدفتان را چگونه شناسایی و جذب این مراکز میکنید؟
حجتالاسلام لیمویی: جامعه هدف دارالقرآنهای بسیج قرآن آموزان مساجد، عموم مردم و بسیجیان هستند، چون مربیانی که در مساجد هستند شاید اغلب در سطح بسیار بالایی نباشند، آن قهرمانان قرآنی به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید یک جایی بالاخره اینها رشد پیدا کنند، یک قلهای ما باید نشان دهیم، در شهرستانهایی که این دارالقرآنهای بسیج افتتاح میشوند قهرمانان و نخبگان قرآنی مساجد را جذب و پرورش میدهند تا به قهرمان قرآنی تبدیل شوند.