پخش زنده
امروز: -
رئیس دارالقرآن بسیج هدف از ایجاد زیرساختها در مساجد و دارالقرآنهای بسیج را تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآنی دانست و گفت: افتتاح دارالقرآن در حوزه زیرساخت به ما کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین لیمویی رئیس دارالقرآن بسیج گفت: یکی از مسائلی که دارالقرآن بسیج از حدود دو سال پیش پیگیری میکند، توسعه فعالیتهای قرآنی در سراسر کشور است.
وی با بیان اینکه یکی از ضعفهای ما نبود زیرساخت مناسب برای فعالیتهای قرآنی است، افزود: افتتاح دارالقرآن در حوزه زیرساخت به ما کمک میکند، اما هدف ما از این زیرساختها در مساجد به عنوان پایگاه قرآنی، مطابق با سند اعتلاء که رهبر انقلاب امضا کردند و فرمان دادند که بسیج به سمت آن حرکت کند یعنی تربیت ۱۰ میلیون حافظ و مربی قرآن کریم، است. با زیرساختهایی که ایجاد میشود - از دارالقرآنها تا واحدهای قرآنی در مساجد تا گروههای جهادی قرآنی که بسیج انجام میدهد-، به سمت تربیت ۱۰ میلیون حافظ و مربی قرآن حرکت خواهیم کرد.
رئیس دارالقرآن بسیج گفت: ایجاد زیرساختها در دارالقرآنها، واحدهای قرآنی در مساجد و گروههای جهادی قرآنی، برعهده بسیج است. از دو سال پیش ایجاد دارالقرآن را در سراسر کشو شروع کردیم، فرآیند انتخاب مکان دارالقرآنها را در شهرستانهایی که به یک فضای تخصصی برای فعالیتهای قرآنی نیاز داشتند آغاز کردیم و تقریباً حدود چهار ماه این فرآیند طول کشید تا ۱۱۴ دارالقرآن انتخاب شوند.
حجت الاسلام لیمویی گفت: برای دسترسی عموم مردم و بویژه بسیجیها به منظور یادگیری بیشتر قرآن، راهاندازی دارالقرآنهای بسیج در سراسر کشور با پیگیری سازمان بسیج انجام شد که به همین منظور ۱۱۴ دارالقرآن بسیج در سراسر کشور بویژه در شهرستانهایی که مؤسسات قرآنی وجود نداشت و یا مربیان قرآن کمتر در آنها حضور داشتند، آماده افتتاح شدند. ما این ۱۱۴ مکان و نیز امکانات را فراهم کردیم تا فعالان قرآنی، فعالیتشان را آغاز کنند. درآمدی هم که از فعالیتهای قرآنی به دست میآید برای خود مردم است. این موضوع کاملاً مردمی سپاری شده است و ما هم نظارتهای خود را برای اجرای دستورالعملهای آموزشی بسیج انجام میدهیم.
تداخلی با موسسات قرآنی نداریم
حجتالاسلام لیمویی گفت: ما برای این که تداخلی با مؤسسات قرآنی و نیز تضعیف مؤسسات قرآنی -که از قبل فعالیت قرآنی انجام میدادند - صورت نگیرد و فعالیت این موسسات نیز تقویت شود، دو نکته را در نظر گرفتیم یکی اینکه این تعداد (۱۱۴ دارالقرآن) را در شهرستانهایی انتخاب کردیم که مؤسسات قرآنی در آنجا وجود نداشت یا اینکه سعی کردیم در جایی این دارالقرآنها را افتتاح و مستقر کنیم که با آن مؤسسه قرآنی فاصله داشته باشد؛ همچنین سعی کردیم از مدیر مؤسسه قرآنی همان منطقه استفاده کنیم تا دارالقرآن بسیج، شعبهای برای آن مؤسسه قرآنی شود.
هدف ما مناطق کم برخوردار است
وی افزود: بسیج، خدمات بسیاری در این سالها به مردم از جمله در حوادثی مانند سیل، زلزله و کرونا داشته است و ایجاد دارالقرآن بسیج نیز یکی دیگر از این خدمات است. قرار است این دارالقرآنها در مناطق کم برخوردار تاسیس و با هزینه بسیار اندک توسط مردم اداره شود تا عموم مردم بتوانند از خدمات دارالقرآنها استفاده کنند، نخستین وظیفه این دارالقرآنها آن است که مساجد آن شهر را، شعبهای از خود بداند و مربی تربیت کند تا آن مساجد فعال شوند و افراد در سنین مختلف بتوانند از این خدمات قرآنی استفاده کنند.
حجتالاسلام لیمویی با بیان اینکه پیش از افتتاح ۱۱۴ دارالقرآن، ۶ دارالقرآن در سراسر کشور فعالیت تخصصی قرآنی با عنوان دارالقرآن بسیج داشته ایم گفت: در منظومه فعالیتهای قرآنی بسیج دو نوع فعالیت دیده شده است، فعالیتهای عمومی و فعالیتهای تخصصی. برگزاری مسابقات از فعالیتهای عمومی است که این امر، فعالیتهایی را که درون مساجد و واحدهای قرآنی بسیج انجام میدهد گسترش میدهد.
ساختمانها توسط واقفان و خیران تامین شده است
وی گفت: یکی از وظایف دارالقرآنهای بسیج آن است که قهرمانپروری و قهرمان قرآنی تولید کند. ما میتوانیم در هر شهرستانی دارالقرآنهایی داشته باشیم که قهرمان قرآنی در رشتههای مختلف حفظ، قرائت و ترتیل پرورش دهند. ساختمان بعضی از دارالقرآنهایی که در حال حاضر افتتاح میشوند از موقوفات مردمی است که به دارالقرآن بسیج بخشیده شده اند. به طور نمونه خانواده شهیدی داشتیم که به خاطر شهیدشان یک منزل مسکونی را وقف دارالقرآن کردند و بزودی شاهد افتتاح این دارالقرآن خواهیم بود. قرار است ۲ بهمن همزمان با ولادت امام جواد (ع)، ۱۱۴ دارالقرآن کریم به همت دارالقرآن بسیج کشور در استانهای مختلف به بهره برداری برسد. ساختمان این دارالقرآنها را سازمان بسیج و واقفان و خیران تامین کرده اند و تجهیزات ابتدایی آنها را نیز دارالقرآن بسیج تامین کرده است.