از میان ۳ هزار گروه جهادی شرکت کننده در رویداد نقش جهاد، ۱۱۰ گروه، جواز حضور در پنجمین جشنواره ملیِ جهادگران را کسب کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اختتامیه جشنواره ملیِ جهادگران، در بخشهای هنری، ادبی، و تخصصی، ۱۲ و ۱۳ بهمن ماه برگزار میشود و در پیش رویداد این جشنواره، ۳ هزار گروه جهادی آثار خود را ارائه کردند.
بخش تخصصی جشنواره متناسب با بخشهای یک گروه مطلوب جهادی طراحی گردیده است و در چهار موضوع زیر به دریافت ایده، طرح و یا تجربه فعالین جهادی اقدام مینماید:
- گسترش گفتمان جهادی در بین آحاد مردم
-شناسایی و به کارگیری ظرفیتهای مردمی در اقدامات جهادی
-ایجاد تشکیلات جهادی موفق و پایدار
-پیشرفت منطقهای و یا حل مسائل مناطق کم برخوردار
بخش هنری جشنواره ملی جهادگران به بازنمایی فعالیت گروههای جهادی در قالبهای عکس، پوستر، مستند و نماهنگ اختصاص دارد.
بخش ادبی نیز شامل شعر، دلنوشته، خاطره و داستان است.
جشنواره ملی جهادگران با هدف هم افزایی بین گروههای جهادی در سالهای اخیر توسط سازمان بسیج دانشجویی پایه گذاری و برگزار گردیده و هدف از آن تلاش در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در انعکاس هنرمندانه فعالیتهای جهادی در بین عموم مردم است.
قاسمی کجانی مسئول گروه جهادی پیشرفت روستای کچان یکی از جهادگرانی است که به همت ۴۳ نفر از جوانان تحصیل کرده گروه جهادی پیشرفت روستای کجان را تاسیس کرد.
کجانی میگوید طرح تحول کشاورزی وتولید مبتنی بر صنعت سند تحول و پیشرفت مبتنی بر رویکرد جهادی خود را با استناد به سندهای بالادستی روستایی تهیه کردیم.
یکی دیگر از گروههای جهادی که در این جشنواره حضور دارد گروه جهادی حمزه سیدالشهدا است و مرادی مسئول این گروه میگوید با اقدامات فرهنگی این گروه ۱۵ هزار زندانی حافظ قران شدند ضمن اینکه با کمک مددجویانی که با هماهنگی دادستان میتوانستند از زندان خارج شوند بین سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ موفق شده اند ۳ میلیون در خت مثمر و غیر مثمربکارند.
فلاحی رهیار رویداد نقش جهاد با اشاره به تنوع و گستردگی طرحهای گروههای جهادی میگوید اگر گروه جهادی را به عنوان مخاطب عام ببینیم معمولا به سازندگی وساخت وساز مربوط میشود، اما در این جشنواره طرحهایی ارائه شد که تخصصی، فتی وبعضا تکنولوژیک بود.
طهمورثی دیگر رهیار رویداد جهاد میگوید در بررسی طرحها متوجه میشویم که مسیرهای مختلف با سعی و خطای زیاد طی شده و دلیل آن هم این است که اینها گروههای مردمی هستند ووابستگی به دستگاهها وسازمانهای دولتی نداشته اند.
حیدرپور دبیر رویداد نقش جهاد هم میگوید حضور دراین فرایندها موجب پیشرفت این گروههاست ودر درجه دوم گروههایی که حائز رتبه میشوند با کمک و تسهیل گری نهادهایی که در حوزه محرومیت زدایی ماموریت دارند از حمایتهای مادی ومعنوی برخوردار میشوند.