آغاز پیش رویداد پنجمین جشنواره ملی جهادگران
دبیر جشنواره ملی جهادگران از آغاز پیش رویداد پنجمین دوره این جشنواره خبر داد و گفت: این جشنواره در حوزههای فرهنگی، هنری، اقتصادی، اشتغال، محرومیت زدایی و سلامت به منظور ترویج گفتمان خدمت رسانی برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ امیرحسین حیدرپور؛ دبیر پنجمین جشنواره ملی جهادگران با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی، برنامههای پنجمین جشنواره ملی جهادگران در حوزههای فرهنگی، هنری، اقتصادی، اشتغال، محرومیت زدایی و سلامت بررسی و هدف از برگزاری این جشنواره ترویج گفتمان خدمت رسانی عنوان کرد.
سؤال: این پیش رویداد چه برنامه هایی دارد ؟
آقای حیدرپور: پنجمین جشنواره ملی جهادگران امسال در حال برگزاری است. مخاطب این جشنواره؛ گروههای جهادی و خدمت رسانی سراسر کشور هستند. مهمترین هدفی که جشنواره دنبال میکند؛ ترویج و گفتمان سازی حرکتهای جهادی است که ما این مهم را از دو طریق پیگیری میکنیم.
اول قدردانی از الگوهای برتر و طرحهای برتر در حوزه خدمت رسانی دارند و مشغول فعالیت در سراسر کشور هستند و دوم این است که ما یک نقطه کانونی در جشنواره ایجاد میکنیم برای این که دستاورد گروههای جهادی ارائه شود و مؤثرین این حوزه شاهد این دستاوردها باشند.
بعد از فراخوانی که جشنواره داشته در طی دو ماه گذشته، الحمدلله نزدیک به هفت هزار و ۴۰۰ اثر ما از سه هزار و ۲۰۰ گروه جهادی و جهادگر دریافت کردیم که در فرایندهای جشنواره پس از ارزیابی ها، بخشی از اینها به مرحله بعد راه پیدا کردند و امروز میزبان این بزرگواران هستیم در تهران در پیش رویداد جشنواره ملی جهادگران. یکی از نقاط تمایز دهنده جشنواره نسبت به سایر جشنوارهها این است که برای شرکت کنندگان خود یک فرایند ارتقایی را در نظر میگیرد.
سؤال: چگونه؟
آقای حیدرپور: شرکت کنندگانی که تشریف میآورند در این جشنواره شرکت میکنند، در بخش تخصصی که طرحهای برتر خود را ارائه دادند، طی دو روز همراه با مشاورین و اساتید برتر در آن حوزه؛ اقتصادی، اشتغال، محرومیت زدایی، سلامت و ... که جلوتر عرض میکنم طی این دو روز مشغول فعالیت میشوند و طرح شان به یک پختگی بهتر میرسد و آماده ارائه در رویداد نهایی که در ۱۲ و ۱۳ بهمن برگزار میشود مقابل داوران و حضار بتوانند ارائه بهتر و مؤثرتری داشته باشند.
سؤال: چند اثر میرسد به آن دوازدهم و سیزدهم بهمن ماه؟
آقای حیدرپور: ۴۰ اثر در بخش تخصصی جشنواره به آن مرحله راه پیدا میکنند، البته جشنواره بخشهای هنری و فرهنگی هم دارد.
سؤال: در این پیش رویداد شما یک سری کارگاههایی برگزار میکنید، راجع به آن کارگاهها و سرفصل هایش بفرمایید.
آقای حیدرپور: با توجه به این که جشنواره به دنبال ترویج و گفتمان سازی حرکتهای جهادی است، طراحی خود را سه گانه قرار داده برای عمومیت بخشیدن به این اتفاق؛ بخش تخصصی، هنری و ادبی. ما در بخش تخصصی به دنبال این هستیم که واجد یک کار دانشی تجربه گروههای جهادی ثبت شود و قابل تکثیر شود در حوزههای مختلف.
به عنوان مثال برای این که برای شما و بینندگان سؤال شود که طرح تخصصی در حوزه جهادی و محرومیت زدایی دقیقاً چیست یکی دو نمونه عرض کنم؛ فرض بفرمایید یکی از گروههای خدمت رسانی در یکی از مناطق کم برخوردار یک مشکل محیط زیستی وجود داشته و آفتی به اسم آفت لورانتوس در این مناطق گریبانگیر مردم و درختهای منطقه شده، گروه جهادی ما با تخصصی که داشته رفته این معضل را حل کرده و برای این اتفاق یک مدلی ارائه کرده است.
یا در یکی از روستاهای استان اصفهان گروه جهادیهایی که حاضر هستند برای تقویت هویت دختر نوجوان روستایی آمدند یک گروه سرودی را تشکیل دادند، صدای این گروه سرود را ضبط کردند و یک عروسک بومی- محلی درست کردند و این صدا را روی عروسک بومی- محلی صداگذاری کردند و وقتی شما عروسک را استفاده میکنید به جای این که ممکن است صداهایی مطابق با آن چه که مطابق فرهنگ ما نیست از این عروسک پخش شود، صدای خود دختران نوجوان روستایی پخش میشود.
در حوزههای اقتصاد و اشتغال و کلی از این اتفاقات مثبت که صرفاً محدود در عمران و ساخت و ساز نیست. امروز الحمدلله گروههای جهادی پیشرفتهای زیادی کردند و در حوزههای مختلف کار انجام میدهند. این طرحها که برتر میشوند و در پیش رویداد ما میآیند، در دو روز، روز اول؛ پختگی طرح شان را ما دنبال میکنیم و در روز دوم؛ این که بتوانند بهتر ارائه دهند این اتفاق را، این دو سرفصل مهم و جدی این پیش رویداد است که توسط اساتید مجربی که ما برای دوستان در نظر گرفتیم این اتفاق میافتد.
آقای حيدرپور: کارگاهها پیرامون این است که با توجه به هر گروه، هر جنس کاری که دارد در حوزه سلامت؛ ما مثلاً بخشی از این دوستان که در خدمتشان هستیم؛ حوزه سلامت هستند، کسانی که مؤثرین حوزه سلامت هستند میآیند در آن زمینه به صورت تخصصی با این بزرگواران کار میکنند.
سؤال: همه این آثار را جمع و پایش می کنید، می رسید به دوازدهم و سیزدهم بهمن ماه که قرار است این 40 اثری که عصاره تمام این آثار است بیاید. برای این 40 اثر چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آقای حیدرپور: بله، ما پنج محور را در بخش تخصصی داشتیم، محورهای ما هم بر اساس ساحتهای مطلوب یک گروه خدمت رسانی است. این ۴۰ اثر پنج عرصه رقابتی متفاوت دارند و کسانی راه پیدا میکنند به این رویداد که توانسته باشند در این مسیر ارتقایی نظر کارشناسان را جلب کرده باشند. این بزرگواران میآیند در یک ارائه مختصری مقابل داوران که مرحله نهایی داوری است و مقابل حضار و مسئولان گروههای جهادی که یک اجتماعی از فعالین جهادی است به ارائه میپردازند و آن جا رتبه بندی آن بزرگواران مشخص میشود و در سیزدهم که اختتامیه جشنواره است ان شاء الله، از این طرحها تقدیر میشود و مهمترین بخش اینجا این است که ما با همکاری یک سری از نهادهایی که در حوزه محرومیت زدایی کار میکنند به طرحهای ثانویهای میرسیم که بناست با حمایت از این ارگان ها، نهادها و بچههای جهادی بتوانند در نقاط مختلف کشور کار انجام دهند.
سؤال: بعد از این چه اتفاقی برای این طرح ها می افتد؟ بالأخره شما این همه آن را پایش و چک کاری کردید و رسیدید به یک طرح جامع و کامل، حالا با این طرح چه کار می کنید؟ می رود در آن روستا و آن شهرستان، اجرایی می شود؟
آقای حیدرپور: آن طرحها در حقیقت تجربه بچهها هستند، آن چه انجام دادند است. صرفاً ایده نیست، طرح و تجربهای است که انجام شده، دوستان میآیند از تجربه خودشان به گروههای جهادی دیگر میگویند و برای این که تکثیرپذیرتر شود و رشد بیشتری داشته باشد، جشنواره حمایتش را انجام میدهد تا بتوانند این اتفاق را در یک سطح گسترده تری انجام دهند.
سؤال: در نمونه های مشابه آن در سراسر کشور اگر وجود داشته باشد این طرح ها قابل استفاده است؟
آقای حیدرپور: بله دقیقاً، چون در طی جشنواره این مدل کاملاً پیاده سازی و ارائه میشود توسط شرکت کنندگان و دبیرخانه جشنواره، این اتفاقی که فرمودید، امکان پذیر است.
سؤال: چند مرحله داوری دارید تا دوازدهم ؟
آقای حیدرپور: دو مرحله؛ یک مرحله داوری که بزرگواران امروز در پیش رویداد و نهایتاً فردا عصر میگذرانند و مرحله نهایی آن هم که دوازدهم و سیزدهم است.
سؤال: نکته پایانی؟
آقای حیدرپور: ما به دنبال این هستیم که گفتمان خدمت رسانی را ترویج دهیم. یکی از طریقی که این گفتمان ترویج پیدا میکند؛ همین موفقیت هاست که باید دیده شود. من خواهشم این است که حتماً به دنبال دیده شدن این جشنواره باشند مردم عزیز و دستاوردهایش را هم ان شاء الله در اختتامیه خدمتشان ارائه میکنیم.