کبد چرب یکی از بیماریهای شایع است که مهمترین عامل بروز آن عادت غذایی نامناسب و بی تحرکی است.
صمصام صانعی افزود: بطور کلی این بیماری ۳ مرحله از پیشرفت دارد که در مرحله نخست بیماری به نام کبد چرب درجه یک تنها در بخش خارجی کبد تجمع چربی صورت میگیرد و سلولهای چربی عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار نمیدهند.
وی گفت: در بیماری کبد چرب درجه دو و درجه سه، چربی به داخل سلولها راه مییابد و عملکرد کبد را با اشکال روبه رو میکند ودر نتیجه بیمار به درمان کامل و سریع نیاز دارد.
محقق ونویسنده مجموعه گیاهان دارویی در اصفهان افزود: این بیماری بیشتر در افراد چاق بروز میکند و به گفته پزشکان ۷۵ درصد افراد چاق در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، اما کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست و لاغر بودن، لزوما به این معنا نیست که شخص در بدنش چربی ندارد.
صمصام صانعی بااشاره به مهمترین علل ابتلا به کبد چرب گفت: زیاده روی درمصرف چربیهای غیر طبیعی است و هر نوع چربی باعث ایجاد کبد چرب نمیشود، بلکه فقط تکههای بافت چربیدار، که حاوی لیپوپروتئین کمچگال (همان کلسترول بد) هستند و سریع رسوب میکنند، اغلب در کبد انباشته میشوند و موجب بیماری کبد چرب میشوند.
وی افزود: کم تحرکی ازدیگر عوامل بروز این بیماری در فرد است، زیرا بدن اشخاص کم تحرک بسیار ضعیف و آسیب پذیر است بنابراین بستر بسیار مناسبی برای رسوب چربی و مواد زائد خواهد و همچنین هضم ناقص مواد در معده بطور کلی هر عاملی که باعث ایجاد سوءهضم شود کبد چرب ایجاد میکند.
محقق ونویسنده مجموعه گیاهان دارویی در اصفهان توصیه کرد افرادی که اضافه وزن دارند باید دقت داشته باشند، کاهش وزن باید به تدریج و در یک بازه زمانی مناسب انجام شود، زیرا لاغری سریع نیز خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به کبد چرب است.
صمصام صانعی به تشریح علائم ابتلا به کبد چرب پرداخت وگفت: بیماری کبد چرب به طور معمول بدون علامت بوده و تشخیص دقیق و تعیین سطح آن فقط با سونوگرافی مشخص میشود ودر مواردی وجود درد در قسمت سمت راست زیر دنده و یا احساس خستگی، ضعف و بی حالی از جمله علائم غیر اختصاصی این بیماری است، یعنی ممکن است این علائم مربوط به بیماری دیگری باشد.
صمصام صانعی محقق ونویسنده ۹ جلد کتاب با مضامین گیاهان دارویی ودرمان بیماریها با گیاهان دارویی است که میتوان از این کتابها بعنوان منابع علمی در طب سنتی بهره برد.