رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جایگاه زن در اسلام را نمیتوان در هیچ تمدن و اندیشهای دیگر پیدا کرد، در جای جای کلام حضرت حق سخن از زن، حقوق و جایگاه او است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر طهرانچی در مراسم میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت مقام زن و روز مادر که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد، یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامیداشت و افزود: به دلیل نقش آفرینی های موثر حاج قاسم در صحنه بین المللی از سوی غرب به عنوان فرشته عدالت و انتقام و از سوی ما سردار دلها نام گرفت.
وی گفت: در قرآن سوره ای به نام رجال نداریم، اما سوره نسا داریم، واقعیت این است که هم عرب جاهلی و هم غرب زنان را حقیر و کالا می پنداشتند و برای زنان هویتی قائل نبودند و در دنیای غرب اگر زن زینت باشد، گرامی داشته می شود اما در جای جای کلام حضرت حق سخن از زن، حقوق و جایگاه او است و سوره نسا، سوره زنان است و شاید زیباترین نگاه در روز بزرگداشت مقام زنان، تدبر در این سوره باشد.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه اگر بخواهیم کسی را بشناسیم باید به سراغ کلام او برویم، به قرائت برخی از فرازهای خطبه فدکیه پرداخت و افزود: مفاهیم معرفتی بسیار زیادی در این خطبه وجود دارد. کلام به کلام رأفت گوینده را در این خطبه می بینیم.
وی با اشاره به فرازی از خطبه فدکیه مبنی بر اینکه «موجودات را خلق فرمود بدون اینکه از ماده ای موجود شوند و آنها را پدید آورد بدون آنکه از قالبی تبعیت کنند»، گفت: سال 2001 انقلابی در علم اتفاق افتاد و آن این بود که غرب به این واقعیت رسید که تا کنون در طبیعت به دنبال ساختن علم و الگوگیری از طبیعت بوده، اما باید انسان واره بسازد، چرا که انسان برترین موجود است. هیچ الگوی برای انسان در نظام خلقت وجود ندارد.
دکتر طهرانچی با اشاره به اتفاقات پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام گفت: خیلی ها آن اتفاقات را عاطفی جلوه دادند و گفتند که دختری که صبر بر رفتن پدر نکرد. اما حضرت در جواب می گوید: «تا هنگامی که خداوند او را به سوی خود فراخواند، فراخواندنی از روی مهربانی و آزادی و رغبت و میل، پس آن حضرت از رنج این دنیا در آسایش بوده، و فرشتگان نیکوکار در گرداگرد او قرار داشته، و خشنودی پروردگار آمرزنده او را فراگرفته، و در جوار رحمت او قرار دارد، پس درود خدا بر پدرم، پیامبر و امینش و بهترین خلق و برگزیدهاش باد، و سلام و رحمت و برکات الهی بر او باد.» آن گاه حضرت فاطمه علیهاالسلام رو به مردم کرده و فرمود: «شما ای بندگان خدا پرچمداران امر و نهی او، و حاملان دین و وحی او، و امینهای خدا بر یکدیگر، و مبلّغان او بسوی امّتهایید، زمامدار حق در میان شما بوده، و پیمانی است که از پیشاپیش بسوی تو فرستاده، و باقیماندهای است که برای شما باقی گذارده، و آن کتاب گویای الهی و قرآن راستگو و نور فروزان و شعاع درخشان است» بلاشک اگر جنگی می شد، همه کسانی که کلام وحی درون سینه خود جای داده بودند، بدون شک توسط دشمنان دین کشته می شدند. آنها از امیرالمومنین (ع) شروع کردند که همه حافظان وحی را بکشند، اما صدیقه طاهره با نقش آفرینی مؤثر این بساط را جمع و مدیریت و هدایت کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه کلام بشری عاقلانه تر و حکیم تر از خطبه فدکیه نمی توانیم پیدا کنیم، گفت: در فراز دیگری از این خطبه آمده است: «امر به معروف را برای مصلحت جامعه، و نیکی به پدر و مادر را برای رهایی از غضب الهی، و صله ارحام را برای طولانی شدن عمر و افزایش جمعیت، و قصاص ....» مسائل جمعیتی به شدت در جامعه امروز مسأله است. صله ارحام متأسفانه از بین رفته است. افزایش جمعیت نیازمند ترویج فرهنگ فرزند آوری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه بر اساس این خطبه « برای فریب خوردن آمادهاید، آنگاه از شما خواست که قیام کنید، و مشاهده کرد که به آسانی این کار را انجام میدهید، شما را به غضب واداشت، و دید غضبناک هستید، پس بر شتران دیگران نشان زدید، و بر آبی که سهم شما نبود وارد شدید» گفت: با شعار زن، زندگی و آزادی می خواستند سر خانم ها کلاه بگذارند، به تعبیر حضرت امام ملت ما از ملت صدر اسلام جلوتر است، چون در مواقع بحرانی هوشیارانه عمل می کنند.
دکتر طهرانچی خطاب حاضران در مراسم تأکید کرد: خطبه فدکیه را با دقت بخوانید و سرلوحه زندگی تان قرار دهید. انسان صالح و انسان مصلح هر چقدر بزرگتر باشد، دغدغه اش از ضلالت مردم بیشتر می شود. خدا را شاکریم که مودت حضرت فاطمه زهرا(س)، فرزندانش و پدرش را در دل داریم.