پخش زنده
امروز: -
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان گفت: بورسهای دانشجویی به منظور توزیع مناسب داوطلبان کنکور در رشتههای تحصیلی و تامین نیروی انسانی توانمند در حوزههای مختلف ایجاد شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعودی مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان، با بیان اینکه یکی از اهداف وزارت علوم توزیع مناسب داوطلبان در رشتههای تحصیلی و تأمین نیروی انسانی توانمند در حوزههای مختلف است؛ افزود: ما به اندازه کافی دانشجویان مستعد و فضای کافی برای تحصیل دانشجویان داریم و میتوانیم دانشجویانی را تربیت کنیم که در حوزههای گوناگون بتوانند مثمرثمر واقع شوند و سبب ارتقای جامعه باشند.
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان گفت: یکی از مسائل مهم سالهای آتی کشور عدم توازن داوطلبان کنکور سراسری متناسب با رشتههای تحصیلی است و در حال حاضر بخش اعظمی از دانشجویان ما به سمت رشتههای پزشکی و دندان پزشکی و داروسازی میروند به طوری که در سال گذشته ۵۸۰ هزار نفر از کنکوریها داوطلبان تجربی بودند و عملاً سایر رشتههای تحصیلی مغفول ماندهاند و به عنوان مثال تعداد داوطلبان متقاضی رشتههای گروه آزمایشی ریاضی فیزیک در حال کاهش است و در سالهای آینده ما در کشور خود با مشکل کمبود نیروی انسانی کارآمد در حوزههای مختلف، مواجه خواهیم شد.
وی افزود: این تمایل دانشجویان به رشته پزشکی از یک سو و عدم توان پاسخ به انبوه داوطلبان این رشته در دانشگاههای کشور از سویی دیگر منجر به خروج از کشور دانشآموزان برای تحصیل خواهد شد که متأسفانه در بسیاری از موارد به تحصیل در دانشگاههای نامعتبر میانجامد و تبعات زیادی برای داوطلب و خانواده ایشان ایجاد میکند.
مسعودی افزود: ما دو سال است که در خصوص موضوع بورسهای دانشجوی پژوهش کردهایم تا بتوانیم از طریق بورس دانشجویی جذابیتهایی را ایجاد کنیم تا داوطلبین کنکور سراسری به سمت رشتههایی بروند که صنایع و شرکتهای ما به آن نیازمند هستند.
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان گفت: رکن اصلی هر شرکت تولیدی یا صنعتی نیروی انسانی است و صاحبان صنایع اگر بخواهند از نیروی جوان متخصص و ماهر استفاده کنند میتوانند خود مسئولیت تربیت این افراد را با همکاری دانشگاهها بر عهده داشته باشند که یک شرایط ویژه بیسابقه است.
وی ادامه داد: بر این اساس ما در اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سامانه یکپارچه بورسهای دانشجویی را با عنوان سیب دانشجویی طراحی کردهایم تا صاحبان صنایع بتوانند به آن مراجعه کرده و بورس مورد نظر خود را انتخاب کنند و از طریق آن به بورس دانشجویان و تربیت آنها بر اساس نیاز خود بپردازند.
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان در خصوص انواع بورسها گفت: از جمله بورسهای ارائه شده میتوانیم به بورس دانش، بنگاه اقتصادی، وطن، صنعت و مشاغل، فرصتهای کوتاه مدت خارج از کشور اشاره کنیم که طبق این بورس به صنایع این امکان داده شده است که دروس اختیاری دانشجویان را نیز بتوانند بر اساس نیاز خود از لیست دروس اختیاری آن رشته انتخاب کنند.
مسعودی افزود: از دیگر مزیتهای بورسهای جدید این است که دانشجویان میتوانند واحد کارآموزی و کارورزی خود را در همان شرکت صنعتی بورسکننده بگذرانند و یک روز در هفته را نیز در همان شرکت صنعتی مشغول به کار شوند.
وی گفت: بورس دیگری با نام بورس بنگاه اقتصادی نیز طراحی شده است که شرط شغلی ندارد، اما هدف از این بورس رفع مسائل و مشکلات بنگاههای اقتصادی است و شرکتها میتوانند از این طریق مسألههای فناورانه خود را به کمک دانشجویان تحصیلات تکمیلی حل و فصل کنند و دانشجو نیز برای انجام این طرح بورس دریافت کند و تمام وقت و بدون دغدغه به حل مسأله بپردازد.