با به کارگیری رِژیم غذایی مناسب، به کاهش فشار خون خود کمک کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ فشار خون یکی از فاکتورهای بسیار مهم سلامتی است که بالا و پایین شدن آن میتواند عواقب بسیار زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد.
فشارخون مهمترین عامل خطر قابل پیشگیری مرگ زودرس در سراسر جهان است، همچنین استرس و فشارهای عصبی مهمترین عامل در بالا رفتن فشارخون هستند که میتواند حمله قلبی و سکته مغزی، نارسایی قلبی و کلیوی و تخریب شبکیه چشم را چند درصد افزایش دهند.
تحقیقات نشان میدهد ۵۰ درصد مبتلایان به فشارخون از بیماری خود آگاه نیستند و یا نسبت به قبول آن مقاومت میکنند.
اما مصرف برخی مواد غذایی مانند کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش میتوانند به طور طبیعی فشارخون را پایین بیاورند، هرچند مصرف این مواد غذایی به معنی قطع درمان دارویی نیست و باید برای مصرف آنها نظر پزشک خود را هم جویا شوید.
تامین پتاسیم بدن برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا ضروری است، موز، آناناس، زردآلو، انجیر، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ، انواع سبزی و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند.
از آنجا که در حین طبخ از نمک استفاده میشود، دیگر لزومی ندارد هنگام صرف غذا دست به نمکدان ببرید، میتوانید از گلپر، آویشن، نعناع خشک یا کنجد به جای نمک استفاده کنید.
محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر کلسیم فراوانی دارند، ویتامینهای متنوعی هم در آنها وجود دارد، اما باید سراغ انواع کم چرب آنها بروید، حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها میتواند به کاهش فشارخون کمک کند و صد البته به عنوان منبع تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن به حساب بیایند.
در بین انواع گوشتها نیز ماهی بهترین انتخاب است، چربی ماهی نه تنها موجب عوارض قلبی و عروقی نمیشود بلکه به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
از سوی دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابههای کولادار سبب افزایش فشارخون میشوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند، میتوانید به جای آنها از انواع چای و دم کردنیهای گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.
همچنین توصیه شده کره، خامه، دنبه، چربیهای هیدروژنه و روغنهای جامد را از برنامه غذایی تان کنار بگذارید. به جای آنها از روغن زیتون یا دیگر انواع روغنهای گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده کنید، همچنین مغزها و دانههای گیاهی مثل گردو را وارد برنامه غذایی روزانه خود کنید.