امام جمعه بوشهر با بیان اینکه زیر ساختهای سختافزاری یکی از عوامل مهم در نگهداری اسناد است، گفت: باید هر استان یک مرکز بزرگ و استاندارد برای نگهداری اسناد تمدنی خود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری در دیدار رئیس و مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه اسناد شناسنامه ارزشی یک کشور و نشان از تمدن آن دارد، افزود: کشوری که اسناد ندارد، شناسنامه ندارد، و هر چه که این اسناد قدیمیتر باشد ریشههای شاخصهای فرهنگی و پیشرفتهای همه جانبه در آن بیشتر هویدا و مشخص میشود که یک کشور دارای چه پیشنه با چه اصالتهایی است.
وی عنوان کرد: یکی از عوامل نگاه جهان خواری بودن آمریکا، بی ریشه بودن آن است، اما کشوری که تمدن داشته و آن را حفظ کرده و به نسلها منتقل کرده این نگاه و و رویه را ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار کرد: مرکز حفط اسناد کتابخانه ملی حافظ تمام اصالتها، ریشهها و بنیادهای قوم خود هستند و آن را به نسل جدید و حاضر منتقل میکنند.
وی گفت: یک سری اسناد مکتوب غیر مکتوب مثل لوحها و سکهها که درجه تمدن یک قوم هستند و حفظ و نگهداری آنها لازم است. با توجه به اینکه اسنادی بسیاری در داخل و خارج کشور داریم که قدمت بسیاری دارند، حفظ و نگهداری از آنها به تکنولوژی بسیار پیشرفته نیاز دارد، بنابراین باید سامانههای نوین نگهداشت در کل کشور و استانها ایجاد شود تا این اسناد از بین نرود.
آیتالله صفایی بوشهری بر استفاده از ظرفیت بسیج تاکید کرد و یادآور شد: در نظام هرجا گیر کردیم، بسیج کمک کرده است. با همکاری بسیج مستضعفین یک بسیج اسناد کتابخانه ملی طراحی شود که در سطح ملی فرهنگ را گسترش دهند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تاکید بر حفظ و نگهداشت نسخ خطی اظهار داشت: کتاب عصاره دانش و مطالعات یک نویسنده است و حفظ کتاب کهن به ویژه نسخ خطی بسیار مهم است. متاسفانه برخی از کتابهای مهم مثل «ابن نوح سیرافی» از بین رفت. برخی از کتابهای نسخ خطی هم به برخی کشورها بردند. اینها سرمایه و دانشی و تمدن یک کشور هستند و باید در حفظ و نگهداشت آن کوشید.