۶۹ درصد دانش آموزان شهرستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزواروزن طبیعی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهداشت رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوارگفت:طبق آخرین نتایج پایش رشد دانش آموزان شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی سبزواراز تعداد ۲۹ هزار و ۴۶۹ دانش آموز مراقبت شده توسط مراقبین سلامت و بهورزان، ۶۹ درصد دانش آموزان شهرستانهای تابعه دانشگاه دارای وزن طبیعی داشتند.
دکتر غضنفری افزود: در بررسیهای صورت گرفته، ۳ درصد دانش آموزان در شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد دارای مشکل کوتاه قدی، ۱۳/۸ درصد مشکل لاغری و ۱۶/۹ درصد دچار چاقی و اضافه وزن تشخیص داده شدهاند.
وی به تفکیک شاخصهای پایش رشد در شبکههای بهداشت در شش شهرستان زیر پوشش دانشگاه پرداخت و گفت: در پایشهای انجام شده در مرکز بهداشت شهرستان سبزوار، از تعداد ۲۰۱۷۱ نفر دانش آموز مراقبت شده، ۲/۷ درصد دانش آموزان دارای کوتاهی قد هستند که با شاخص کشوری مطابقت دارد، همچنین ۱۴/۸ درصد دچار لاغری بوده که نسبت به شاخص کشوری بالاتر و نیازمند مداخله جدیتر و ۱۷ درصد نیز دارای چاقی و اضافه وزن هستند که از شاخص کشوری پایینتر میباشد
معاون بهداشتی دانشگاه افزود:در شاخصهای پایش رشد شبکه جغتای نیز از تعداد ۳۸۳۳ دانش آموز مراقبت شده، ۲/۸ درصد کوتاه قد، ۱۲/۹ درصد مشکل لاغری و ۱۲ درصد دانش آموزان نیز دارای چاقی و اضافه وزن هستند و شاخص لاغری دانش آموزان جغتایی از شاخص کشوری، بالاتر و نیازمند مداخله و آموزش است.
دکتر غضنفری گفت:همچنین از تعداد ۳۶۲۲ نفر دانش آموز مراقبت شده توسط مراقبین سلامت و بهورزان عزیز شبکه جوین، ۳/۶ درصد دانش آموزان مشکل کوتاه قدی دارند که نسبت به شاخص کشوری بالاترست، ۱۲/۴ درصد دچار لاغری بوده که از شاخص کشوری نیز بالاتر و نیازمند مداخله و آموزش میباشد و ۱۳/۲ درصد دانش آموزان نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که این رقم از شاخص کشوری کمتر است.
وی گفت:در شاخصهای پایش رشد شبکه خوشاب نیز از تعداد ۲۰۵۰ نفر دانش آموز مراقبت شده ۴ درصد دارای مشکل کوتاه قدی اند که نسبت به شاخص کشوری بالاتر است، ۱۰/۵ درصد دچار لاغری که نسبت به شاخص کشوری بالاتر و نیازمند مداخله میباشد و ۱۲/۱ نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که کمتر از شاخص کشوری میباشد.
معاون بهداشت رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزواردر خصوص شاخصهای پایش رشد شبکه داورزن و شبکه ششتمد نیز گفت: از تعداد ۱۸۴۳ دانش آموز مراقبت شده این دو شهرستان ۴/۹ درصد دچار مشکل کوتاه قدی هستند که از شاخص کشوری بالاتر است.
او افزود:در شاخص لاغری نیز ۱۲ درصد دانش اموزان دارای مشکل هستند که با توجه به اینکه این آمار از شاخص کشوری بالاتر است نیازمند مداخله بوده و ۱۴/۱ درصد نیز دچار چاقی و اضافه وزن هستند که این رقم نیز از شاخص کشوری کمتر است.