سند تحول تکام، نقشه پیشرفت روستاها
فرمانده قرارگاه جهادی وزارت کشور از اجرای طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه با عنوان طرح تکام در مناطق روستایی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ جانشین وزیر کشور گفت: این طرح در قرارگاه جهادی وزارت کشور تدوین و به استانداران کشور ابلاغ شده است. آقای بکایی افزود: رونق زندگی در مناطق روستایی هدف اصلی از اجرای این طرح است.
دادههای مرکز آمار نشان میدهد: میانگین سنی روستائیان به ۵۸ سال رسیده است و سهم روستا از جمعیت کشور تنها ۲۸ درصد است.
فتحی کارشناس ترویج کشاورزی میگوید: در سرشماری سال ۱۳۳۵ جمعیت کشور حدود ۱۹ میلیون نفر بوده که ۳۱ درصد آن شهر نشین و ۶۹ درصد آن روستایی بودند. بعد از ۵۵ سال یعنی در سال ۹۰ سرشماری جدید نشان میدهد، از ۷۵ میلیون نفر جمعیت کشور ۷۲ درصد شهر نشین و فقط ۲۸ درصد روستایی بودند.
برای حل این مشکل (یعنی مهاجرت معکوس از شهر به روستا) مسئولان کشور نسخه تکام را ارائه داده اند.
نورعلی معاون دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: در این سند که هدفش ارتقاء سطح کمی و کیفی روستایی و اشتغالزایی و مهاجرت معکوس به روستاها است، روستا به عنوان خواستگاه مستعد برای حل بسیار از مشکلات کلان کشور در نظر گرفته شده است.
آقای بکایی فرمانده قرارگاه جهادی وزارت کشور تاکید کرد: لازمه دستیابی به ایران قوی، اجرای امر گفتمان ملی با موضوع توسعه روستایی است که سند تحول تکام اجرای این گفتمان را محقق میکند.
کارشناسان معتقدند: در سند تحول تکام، دهیاران به عنوان بازوی اجرایی نقش آفرینی میکنند و تبادل اطلاعات و تجربیات از مهمترین رویکردهای این سند است. نتایج، پیشرفت و عملکرد تکام هر سه ماه یکبار با حضور استانداران و دهیاران در وزارت کشور بررسی شود.