معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت گفت: بار درمان بر دوش بخش دولتی است و برای افزایش دسترسی مردم ستاد تکمیل طرح های نیمه تمام بیمارستانی تشکیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،گفتگوی ویژه خبری سیما با حضورآقای دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت به موضوع تکمیل طرحهای بیمارستانی با افتتاح بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار پرداخت.
مشروح این برنامه را در ادامه می بینید:
مقدمه مجری: همانطور که در خبرها شنیدید بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امام خمینی شهریار بعد از ۳۴ سال امروز با حضور رئیس جمهور افتتاح شد، بیمارستانی که زمین آن در سال ۶۲ توسط فرد خیری اهدا شد و در سال ۶۸ هم کلنگ آن به زمین زده شد البته یکی دو بار در همان سالها کلنگ احداث آن دوباره زده شد، ولی سالها ساخت آن با کندی مواجه بود تا این که طی یک سال و نیم اخیر روند تکمیل شدن آن سرعت گرفت و همانطور که گفتیم امروز هم افتتاح شد. البته این چندمین بیمارستانی هست که پس از سالها وقفه در چند ماه اخیر راه اندازی میشود، حالا امشب میخواهیم هم دربارهی مشخصات، ویژگیها و ضرورتهای احداث بیمارستان امام خمینی شهریار صحبت کنیم و هم درباره نهضت تکمیل شدن طرحهای بیمارستانی نیمه تمام با میهمانان عزیز و ارجمند برنامه گفتگو کنیم.
"پخش گزارش "
سوال: بفرمایید چرا ساخت این بیمارستان ۳۴ سال طول کشید؟ علت چه بوده است؟
کریمی: روز پرستار است من روز پرستار را خدمت همکاران عزیزمان تبریک عرض میکنم این جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه بخصوص حمله به مراکز بیمارستانی را هم محکوم میکنیم. این سوال حضرتعالی بر میگردد به اولویت دولتها یعنی در دولتهای گذشته و مسئولین، چقدر اهتمام بوده که این کار انجام بشود. در هر صورت منطقهی شهریار میدانید خیلی پرجمعیت است و همانطور که در گزارش شما هم بود، کمبود تخت بیمارستانی به وضوح حس میشود، از نظر سرانه تخت بیمارستانی هم ما در حاشیهی تهران و بخصوص مناطق جنوبی تهران سرانهی تخت مان پایین است حدود ۶ دهم است در حالی که سرانه تخت بیمارستانی مان در کشور حدود ۱ و ۸۹ است به همین جهت لازم بود که این کار انجام شود، مشکلاتی مثل بودجه و این طور چیزها حتما بوده، ولی خیلی مهم است که اهتمام دولتها باشد که بتوانند تکمیل کنند با دستوری که پارسال رئیس محترم جمهور دادند و اهتمامی که مقام عالی وزارت داشتند این کار انجام شد.
در بازدیدی که سال گذشته رئیس جمهور محترم داشتند دستور دادند که این پروژه باید در اسرع وقت راه اندازی شود یک زمان یک سال را هم مشخص کردند مقام عالی وزارت هم خیلی روی این قضیه اهتمام داشتند اصلا رویکرد وزارت بهداشت عدالت و تعالی نظام سلامت است، عدالت همین است یعنی محرومیت زدایی جایی که سرانه تخت آن این قدر پایین است دیگر نگذاریم ۳۴ سال طول بکشد این کار انجام شد و امروز به حمدالله این پروژه افتتاح شد یک بیمارستان فاخری هم هست شما عکسها و فیلمش را هم نشان دادید.
سوال: برابری میکند با برخی از بیمارستانهای خصوصی؟
کریمی: البته این خیلی زیاد گفته میشود ما بیمارستان دولتی مان بعضا تجهیزاتش از بیمارستان خصوصی بیشتر است.
سوال: اینها که جدید است مثلا مهدی هم من رفتم، غدیر هم من رفتم و کودکان حکیم هم که رفتم انصافا خیلی تمیز و زیباست.
کریمی: از نظر ما چه مریضی که پول دارد و چه ندارد، تفاوتی ندارد ما باید بهترین امکاناتی که میتوانیم برای مردم فراهم بکنیم این بیمارستان هم همین استاندارد را دارد.
سوال: بعد اتاق هایش چطور است؟
کریمی: اتاق هایش را هم که دیدید دو تخته با بهترین امکانات
سوال: بعدا که سه تخته و چهار تخته نمیشود؟ چون بیمارستانهای دولتی همین است اول همین است بعدا که جلو میرود یک تخت دیگر هم اضافه میکنند.
کریمی: نه در این دولت در حاشیه تهران حدود ۱۵۰۰ تا تخت اضافه شد حدود ۱۵۰۰ تخت دیگر هم ما در دست ساخت داریم که آنها هم اضافه میشود ما نمیخواهیم بیمارستانها را خیلی تعداد مریض هایش را زیاد کنیم میخواهیم تختها را فراهم کنیم که در شان مردم خدمت ارائه داده باشیم.
سوال: اولا یک بحثی داریم به سرانه تخت در حاشیه تهران ، چون الان من شنیدم حدود شش دهم است چقدر باید باشد؟
کریمی: کشور الان یک و ۸۹ است میانگینش، خیلی کم است نسبت به میانگین کشوری و البته ما ۱۵۰۰ تا گفتم اضافه کردیم ۱۷۰۰ تا از قبل داشتیم ۱۵۰۰ تا اضافه شده، ۱۵۰۰ تای دیگر هم در شرف ساخت است که انشاالله طی چند ماه آینده بتوانیم آنها را هم افتتاح کنیم ما معمولا در اطراف شهرهای بزرگ یک محرومیت جدی داریم در اطراف تهران مثلا البرز که بد نیست بعنوان یک تلنگر، پایینترین سرانه تختی کشور برای البرز است، چرا؟ چون نزدیک تهران بوده فکر میکردند همه به تهران میآیند یا در حاشیه شهرهای بزرگ مثل شیراز ما محرومیتهای این شکلی داریم.
سوال: این عددی که الان ۳۰۰ تا تخت دارد
کریمی: ۳۱۳ تا
سوال: چقدر این به آن ۶ دهم که گفتید اضافه می شود.
کریمی: جمعیت حاشیه تهران حدود ۵ میلیون نفر است، عدد خیلی بزرگی است، خود شهریار هم فکر میکنم بالای یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد، ۳۱۳ تا اضافه شد این عددهایی که ما میگوییم تعداد تخت بر حسب هزار نفر است و آن تختهایی که اضافه بشود حدود ۵ هزار اگر بشود مجموع تخت هایمان، به ۵ میلیون تازه به عدد یک میرسیم. در حاشیه بیشتر تختها میدانید که دانشگاهی و دولتی است آنجاها شاید بخش خصوصی خیلی، البته داریم در همین شهریار ما الان بیمارستان خصوصی هم داریم، ولی بحثهای حاکمیتی است.
سوال: بیمارستان سجاد را هم داریم
کریمی: بله بیمارستان سجاد را هم داریم از قبل برای دانشگاه ایران و اینها هم اضافه شد. در اسلام شهر دانشگاه تهران دارد اضافه میکند در مفتح ورامین دانشگاه شهید بهشتی، در بومهن میدانید که افتتاح شد و در ملارد افتتاح شد در شهر قدس افتتاح شد این بیمارستانهایی است که در همین دو سال افتتاح و اضافه شدند.
سوال: ارتباط تلفنی داریم با آقای دکتر پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران.
آقای دکتر پازوکی درباره مشخصات این بیمارستان امام خمینی شهریار ما در خبر یک چیزهایی گفتیم بیشتر میتوانید توضیح بدهید مثلا یک مرکز جامع سرطان دارد بخشهای دیگر به چه صورت است تجهیزاتی که آوردید چقدر پیشرفته است؟ اتاقهای عمل و آن بخش آی سی یو هم که الان ۲۸ تا تخت دارد این را هم توضیحاتی بفرمایید من، چون شنیدم تختهای آی سی یو این بیمارستان برابری میکند با چند تا بیمارستان خود شهریار و اطراف آن که آنها بالای ۳۰ تا است، اما این به تنهایی ۲۸ تا تخت آی سی یو دارد توضیحاتی در این زمینه بفرمایید:
پازوکی: خوشبختانه ما با افتتاح این بیمارستان امروز شاهد بودیم که یک گام مهمی در راستای ارتقاء درمان در شهرستان شهریار واقع شد و همانطور که شما هم فرمودید ما با تعداد تختهای نه فقط بخشای سی یو، بلکه پی آی سی یو و ام آی سی، یعنی آی سی اطفال و نوزادان و همین طور بخش سی سی یو حدود ۷۰ تخت ویژه به مجموع تختهای شهرستان اضافه شد که این یک امکان بسیار مناسبی را برای درمان بیماران فراهم میکند.
همین طور ما حدود ۲۰ تخت دیالیز را در این بیمارستان افتتاح کردیم که مجموعه اینها به اضافهی اتاقهای عمل و همین طور اورژانس پیشرفتهای که برای این بیمارستان در نظر گرفته شده، به جرات میتوانم بگویم تقریبا نیاز مردم عزیز شهریار و حتی شهرستانهای اطرافش را برای آمدن به تهران تقریبا منتفی میکند.
سوال: یعنی شما تمام عملها را دارید؟ یعنی آن عملهایی که مریض نیاز پیدا میکند تا تهران بیاید؟
پازوکی: بله بحمدالله ما حتی همانطور که در خبرها آمده یک تعدادی از اعمال فوق تخصصی مثل جراحی زانو را بحمدالله توفیقش را داریم که مردم عزیزمان بتوانند از فلوشیپ زانو هم علاوه بر حضور متخصصین محترم ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب، جراح عمومی، زنان و اورولوژی و همه تخصصها گوش و حلق و بینی و همه رشتههای مختلف را بحمدالله ارائه خدمتش را در این بیمارستان برای مردم عزیز فراهم کردیم.
نکته دیگری که هست امیدوارم ما با همکاری و مشارکت حوزههای آموزشی وزارت محترم بهداشت درمان و شورای انقلاب فرهنگی بتوانیم این بیمارستان را به صورت آموزشی در بیاوریم با توجه به افزایش تعداد دانشجویان پزشکی مان و وجود یک مرکز آموزش علوم پزشکی میتواند مقدمهای باشد که دانشکدهی علوم پزشکی و یا دانشگاه علوم پزشکی اگر در آینده تبدیل به استان بشود بتواند نیاز این استان را هم برآورده کند.
سوال: آقای دکتر پازوکی یک بحثی هست که بحث دسترسی آسان مردم به مراکز درمانی مطرح است که این یکی از آن قدمهایی هست که برداشته شده، یک بحث دیگر هم هست که بحث طرحهای نیمه تمام هست، بفرمایید الان این جا سوالی که مطرح میشود در این ۳۴ سال چقدر پیشرفت داشته و در دولت سیزدهم چقدر پیشرفت انجام شد ؟
پازوکی: متاسفانه طی سالهای گذشته یک بخشی بخاطر عدم وجود بودجهی کافی و این که این جا دارد از خیرین سلامت تشکر بشود که چه با اهدای زمین و چه با شروع بنای این مجموعه، کمک شایان قدر دانی را به ساخت این بیمارستان کردند. ولی با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ما شاهد بودیم که تعداد ۱۱۰ تختی که اول برای بیمارستان در نظر گرفته بودند کفاف نمیکند و برای همین تعداد تخت افزایش پیدا کرد.
سوال: این ۱۱۰ تخت مربوط به چه سالی بود؟
پازوکی: سال ۶۸ زمین را خیر که الان مرحوم شده اهدا کردند.
سوال: البته در تابلوی یادبودی که من دیدم سال ۶۲ زده بود.
پازوکی: سال ۶۲ اختصاص داد و سال ۶۸ انتقال داده شد به وزارت بهداشت، منتها، چون بودجهای در نظر گرفته نشده بود در سال ۸۵ خود خیرین شروع کردند طرح را با ۱۱۰ تخت و در سال ۹۳ با توجه به این که هزینهها بسیار زیاد بود، پروژه را تحویل وزارت بهداشت دادند و عملا از سال ۹۳ یعنی حدود ۹ سال است که این پروژه دست وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده که با توجه به تغییر نقشه و برنامه ریزی برای ۳۱۳ تخت و همین طور مشکلات مدیریتی که یک مقدار پیش آمده بود پروژه متوقف مانده بود با دستور ریاست جمهور محترم در فروردین سال گذشته، بحمدالله با بکار گیری مهندسین برجسته به اتمام رسید.
سوال: نگفتید چنددرصد در این دولت شما انجام شد؟
پازوکی: ۷۶ درصد پیشرفت داشت و طی ۱۴ ماه ما ۲۴ درصد توانستیم پروژه را پیش ببریم تقریبا در بخش خصوصی معمولا میگویند حدود ۳ درصد پیشرفت بیمارستانی انجام میشود و تقریبا پا به پای بخش خصوصی با حمایتهایی که شد و نظارت و اجرای پروژه شاهد افتتاح آن بودیم.
سوال: آقای دکتر شما تصویر ما را دارید؟
پازوکی: بله
سوال: همکاران یک بار دیگر تصاویر بیمارستان را پخش کنند من سوالاتی دارم، آقای دکتر این تصاویری که پخش میشود واقعا بیمارستان از لحاظ بحث ساخت و ساز و تشکیلات و تجهیزاتی که ما داریم میبینیم به عینه، خیلی تمیز و قابل قبول و پیشرفته است. من میخواهم بگویم مردم الان این جا میآیند چقدر باید هزینه کنند؟
پازوکی: من میتوانم اضافه کنم به صحبتهای شما، ما حتی در بسیاری از بیمارستانهای خصوصی الان شاهد هستیم که تعداد تختهای بیمارستانی در اتاقهای سه و یا واقعا چهار تخته هم هست، ولی همانطور که شما مشاهده کردید تمام اتاقهای بخشهای آن بیمارستان دو و یک تخته است.
سوال: بعدا اضافه نمیشود؟
پازوکی: نه خیر.
سوال: یعنی تا آخر با همین استاندارد باقی میماند؟
پازوکی: به امید خدا، بله،این مجموعه یک مجموعهی بسیار خوب و مجهزی است که با آخرین توانمندیهای تجهیزاتی پا به پای بزرگترین مراکز ساخت تجهیزات پزشکی دنیا یعنی الان همهی اینها مانیتورها، تجهیزات اتاق عمل، به جز استثنائاتی، دستگاههای جراحیهای استثنایی همه آنهابا آخرین استانداردهای روز دنیا تجهیز شده است.
سوال: چند درصد بومی هست؟
پازوکی: بالای ۹۵ درصد تجهیزات امروزه ما به توانمندی رسیدیم که نه تنها برای داخل، بلکه بسیاری از آن صادر میشود و این بیمارستان هم با آخرین تکنولوژیهای روز دنیا مجهز است.
سوال: بحث بیمهها.
پازوکی: در مورد بیمهها، آن طور که میدانیم بیمارستان، بیمارستان دانشگاهی است و دقیقا مطابق تعرفه دولتی را بیماران عزیز خواهند پرداخت و واقعا بسیار مبلغ تقریبا میتوانم بگویم ناچیزی است با توجه به این هزینههایی که در همین الان به روز بخواهیم محاسبه کنیم در مقایسه با سایر کشورها میدانیم بسیار بحمدالله با حمایتهایی که دولت محترم انجام میدهد ۹۰ درصد هزینهی بیماران ا توسط دولت پرداخت میشود و بیمهها.
سوال: یعنی اگر مثلا ۵۰ میلیون هزینه یک بیماری در یک بیمارستان خصوصی در بیاید این جا چقدردر میآید؟
پازوکی: ده درصد آن یعنی تقریبا ۵ میلیون تومان را بیمار خواهد پرداخت.
سوال: در بحث الکترونیکی بودن بیمارستان چطور؟ مخصوصا بحث نوبت دهی شان آیا سامانهای شما دارید یا نه؟
پازوکی: در حال حاضر نه خیر. شمارههای الکترونیکی در عین این که بسیار خوب است و میزان ترددها را کاهش میدهد، ولی متاسفانه بعضا ما شاهد هستیم که در نوبت دهیها باعث میشود تا وقت پزشکان ما یک درجاتی خالی بماند و این را من اصلاح کنم که وقت دهی الکترونیکی داریم، ولی در کنارش یک بخشی را هم برای مراجعین حضوری ما نگه داشتیم.
سوال: این نوبت دهی الکترونیکی چقدر دارید در بیمارستان امام خمینی؟
پازوکی: من الان نمیدانم، اگر بخواهید در جلسه بعد خدمت شما عرض میکنم.
سوال: الان جهت اطلاع وزارت بهداشت مجموعهی آقای مظهری فناوری اطلاعات یک سامانهی جدید یکپارچه نوبت دهی الکترونیکی دایر کردند نقد و آماده است یعنی شما میتوانید متصل بشوید وقت رفت و آمد بیمار و هزینه و خیلی چیزهای دیگر روند درمانش هم سرعت بگیرد، میتواند الکترونیک از خانه شان وقت بگیرد، بیمارستان هم جدید است و ظرفیتش هم بالاست میتواند وقت بگیرد، به هرحال در منطقه شهریار هم برای خودش شلوغی خیابانها را دارد و بافت جمعیتی زیادی دارد جلوی این اتلاف وقتش گرفته میشود.
پازوکی: قطعا همین طور است
سوال: یک زمانی به ما بدهید کی متصل می شود با ظرفیت بالای نوبت دهی؟
پازوکی: همین الان هم قاعدتا، پیشنهادم این است که اگر صلاح بدانید آقای مرعشی ریاست محترم بیمارستان را همین الان میتوانید با ایشان تماس بگیرید اطلاعات تکمیلی را خدمت تان ارائه کنند.
اقای دکتر کریمی الان با این کاری که صورت گرفت، این ۳۰۰ تا تخت مجموعهی تختهای بیمارستانی ما در کل کشور به چه عددی رسید و چقدر نیاز داریم و به چه صورت هست؟
کریمی: تقریبا داریم به مرز ۱۶۰ هزار میرسیم در کل کشور
سوال: چقدر از آن در دولت سیزدهم بوده است.
کریمی: تقریبا ۱۶ هزار تای آن، ۱۵ هزار و ۵۰۰ تا بود که با اینهایی که الان اضافه شد ۱۶ هزار تخت آن در همین دولت سیزدهم بوده میشود ده درصد تختهای بیمارستانی در این دولت، الان داریم از آن مرز ۱۰ درصد هم عبور میکنیم. من فقط یک توضیح بدهم در سوال حضرتعالی، این که ۷۶ درصد قبلا بوده این به این معنی نیست که ما الان فقط ۲۴ درصد کار کردیم، چون این ساخت است، دقیقا معادل ساخت و حتی یک کم بیشتر پول تجهیزات است و تمام صد در صد تجهیزات در همین دولت انجام شده و در همین وزارت بهداشت، بنابراین اگر بخواهیم درست بگوییم ۱۲۴ درصد بوده نه ۲۴ درصد، چون بعضا دیدم میگویند که قبلا ۷۶ درصد بوده حالا مثلا یک ۲۴ درصد، نه، این فقط ساختمان است تجهیزاتش کلا در همین دولت انجام شده است.
سوال: الان ما با این ۱۶۰ هزار تخت دولتی و خصوصی که با هم است، نیازمان برطرف میشود یا نه؟ باز هم نیاز داریم؟
کریمی: نه، حتما نیاز داریم، سرانهی تخت را ما بایست به دو و نیم برسانیم کشورهای اطراف حدود سه هستند در اروپا و آمریکا حدود ۵ است، کره و ژاپن حدود ۱۰ است، حالا ما نمیخواهیم به ۱۰ برسیم، ولی یک و ۸۹ هم آن حد نهایی اش نیست ما باید سرانه را به حدود دو و نیم حداقل برسانیم.
پخش گزارش
سوال: در این خصوص ارتباط تلفنی داریم با آقای دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، تا این ارتباط برقرار بشود
اقای دکتر کریمی ما یک بحثی درباره همین بحث نهضت تکمیل طرحهای بیمارستانی هست که نیمه تمام مانده، فکر میکنید افق این برای آینده به چه شکل خواهد بود؟
کریمی: ۷ هزار تا تخت دیگر که در واقع در شرف این است که تکمیل شود ظرف همین شش ماه تا یک سال آینده، ما ۸ هزار تخت دیگر را هم داریم که اسمش را گذاشتیم آماده به خدمت یعنی ساختیم تجهیز کردیم اگر سازمان اداری و استخدامی اجازه نیروهایش را بدهند که ما بتوانیم استخدام بکنیم آنها هم اضافه میشوند، گفتم سرانه تخت را ما باید به حدود دو و نیم برسانیم در چشم انداز بعد.
سوال: آقای رحیمی، این بحث نهضت تکمیل طرحهای نیمه تمام بیمارستانی، ما الان شاهد هستیم که مثلا بیمارستان مهدی را داشتیم بعد از ۱۲ سال، بیمارستان غدیر بعد از ۱۳ سال، بیمارستان امام خمینی شهریار بعد از ۳۴ سال، میخواهم بدانم که باز از این دست بیمارستانها داریم؟
رحیمی: بله، واقعیت این است که طبق دستوری که ریاست محترم جمهوری داشتند ستاد ویژه به دستور آقای وزیر در سطح وزارت تشکیل شد برای ساماندهی و تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام؛ در حوزهی بیمارستانی، در حوزه بهداشتی و در حوزه آموزشی ما به لطف خدا بعد از این اتفاقات خوب دو ساله که ۱۶ هزار تخت آماده شدند همانطور که جناب آقای کریمی گفتند کار خیلی سخت اتمام پروژهها بعد از ۵۰ درصد بخاطر تاسیسات زیربنایی و بعد از آن تجهیز کلان، عدد بسیار امیدوار کننده و حتی رکورد در بیمارستانها، از این دست همین افتتاح بیمارستان ۲۲۰ تخت تنکابن را داریم که ۱۶ سال از آغازش میگذرد، بیمارستان اکباتان همدان را داریم با ۲۲۰ تخت، تقریبا ۱۵ سال است از آغازش میگذرد ولیعصر اراک با ۵۰۰ تخت تقریبا میشود گفت دارد آماده افتتاح میشود ۲۰ سال میگذرد، بیمارستان ۴۰۰ تخت لاکان رشت آخر سال خواهد رسید این هم قریب ۱۵ سال است و حتی بیمارستانهایی که شاید کمتر در اخبار هم بیاید مثلا بیمارستان ولیعصر بهبهان، شاید بیست سی سال این بیمارستان بود تا به بهره برداری رسید ما امیدواریم با حمایتهایی که مجموعه دولت دارد و محبتی که همه دستگاههای اجرایی دارند برای اتمام و تعیین تکلیف این پروژهها بتوانیم تا آخر سال ۷ هزار تا را تحویل بدهیم و آن ۴۸ هزار تختی هم که من محضر شما در جلسهی حضوری خدمت شما عرض کردم در برنامه قبلی بتوانیم در طی این دو سال به اتمام برسانیم و عدد امیدوار کننده دو و نیم تخت ادعای جمعیت را بتوانیم برای کشور داشته باشیم.
سوال: آقای کریمی، بیمارستانها دارد تکمیل میشود کار بسیار خوبی است، ولی از آن طرف هم مردم سوال میکنند که آیا کادر درمانش را دارید؟ آیا با توجه به این بحث کمبود پزشک که ما مطرح میکنیم هم متخصص، آیا این نیروها را دارید؟ چون بعضا دیده شده در برخی از بیمارستانها تخت دارد، اما کامل راه نیفتاده علت چیست؟ سوال کردیم بحث همان کادر درمان و از این صحبتها هست. بفرمایید:
کریمی: ما حدود دو سه هفته پیش حدود سه هزار تا متخصص و هزار تا فوق تخصص را در کشور توزیع کردیم، ولی کاملا سوال شما به جا است ما برای این که با همین شدت و با همین سرعت که تختها را میسازیم بتوانیم به آن نتیجه نهایی برسیم باید نیروی انسانی اش را هم تامین کنیم اینها یکسری مجوزها میخواهد که بعضا از حیطهی اختیار وزارت بهداشت خارج است مثلا ما به ازای هر تختی که راه میاندازیم باید سه نفر نیرو داشته باشیم اعم از پرستار و گروه پرستاری و پشتیبانی و گروه خدمات و امثال آن، حالا شما ضرب کنید ببینید ما چه تعداد نیرو باید جذب میکردیم ۲۵ هزار تای آن را مجوز دادند و آزمونش هم برگزار شد و این خیلی کمک میکند.
سوال: راههای دیگر هم دارد حتما که آن بحث دانشجوها هست؟
کریمی: دانشجوها که هستندبیمارستانهای آموزشی رزیدنت هست، ولی نباید بار را به دوش آنها گذاشت.
سوال: قراردادی و خرید خدمت و چیزهای دیگر هم میشود.
کریمی: اینها هم هست، ولی مجموعه اینها خیلی مهم است که مجوزها داده شود و بتوانیم در مورد نیروی پزشکی هم الان، چون فصلش هم هست تعرفهها خیلی مهم است یعنی اگر تعرفهها خوب دیده نشود در این مدت یک مقدار زیادی از تعرفههای واقعی فاصله گرفتیم، این هم به این معنی نیست که خدایی نکرده بخواهد پرداخت از جیب مردم باشد باید بیمهها کمک کنند که تعرفهها واقعی شود که پزشکان و کادر درمان را بتوانیم ماندگار بکنیم ما این عزیزان را الان توزیع کردیم در مراکز هم رفتند شروع به خدمت هم میکنند، ولی برای این که بعد از این که آن دورهی تعهدشان تمام میشود ماندگار بشوند باید تعرفهها طوری باشد که معیشت شان برقرار بشود من خواهش دارم حتما کمک بشود به وزارت بهداشت چه در زمینهی تعرفه، چه بیمهها در پرداخت آن بدهیهایی که دارند به مراکز درمانی ما، چه مجوزهایی که برای استخدام هست و وزارت بهداشت کاملا اهتمام دارد که بتواند زیرساختها را فراهم کند میدانید که الان تکلیف شد به وزارت بهداشت برای افزایش پذیرش چه پزشک عمومی، چه متخصص، اینها زیرساخت میخواهد زیرساخت هایش همین بیمارستانها است که ساخته میشود هیات علمی است که باید جذب شود و پرستار و نیروهای دیگر است اگر کمک بشود حتما، تا به حال خدا را شکر خوب پیش رفته است، این مراکزی که هست بخصوص با این ۱۴ هزار تا پرستار ۲۵ هزار کادری که اجازه داده شد مراکز درمانی مان یک نفسی میکشند، ولی بایست ادامه پیدا کند.
سوال: این ۱۲ درصدی که مجلس تصویب کرد در بحث تخصص این چقدر در برنامه هفتم اجرا شدنش مهم است؟
کریمی: این باید به شورای نگهبان برود و مسیر قانونی اش را طی کند، ولی اضافه کردن سالانه این مقدار حتما زیرساخت میخواهد برای این که میدانید رزیدنت باید بتواند عمل بکند، مریض تخصصی ببیند و بیمارستان مجهز باشد مریض به اندازه کافی داشته باشد، رشتهها با همدیگر فرق میکنند شما اگر همه رشتهها را به یک اندازه افزایش بدهید آن تعداد متقاضی که هست میروند به سمت رشتههایی که لوکستر است و رشتههای پایه ممکن است خالی بماند، حالا شما بیهوشی نداشته باشید هر چقدر هم جراح داشته باشید چطور میخواهند مردم را عمل کنند اینها یکسری ریزه کاری دارد که باید در اجرا دیده شود.
سوال: برگردیم به آن بیمارستان امام خمینی شهریار الان مردم میگویند که این بیمارستان افتتاح شد خیلی عالی و شیک و خوب، از لحاظ کیفیت خدمات درمانی چطور؟
کریمی: پزشکانی که آنجا اعزام میشوند جزو بهترین پزشکان و اتفاقا برعکس آن که به نظر میرسد عمده بیماران پیچیده و سخت را مراکز دولتی دارند درمان میکنند این به معنی خدایی نکرده سبک کردن بخش خصوصی نیست. بخشهای دولتی عمدتا مریضهای پیچیده و سخت و دشوار را مراکز دولتی قبول میکنند ممکن است یک درصدی میزان عوارض و مرگ و میر بخاطر این که مریضهای سختی را از اول قبول میکنند، ولی بهترین خدمات دارد ارائه میشود ما ۸۰ درصد بستری مان در بخش دولتی انجام می شود.
سوال: بستریهایی در کل کشور
کریمی: بله، ۸۰ درصد بستری هایمان دارد در بخش دولتی انجام میشود و این نشان میدهد برخلاف آن چیز یکه تصور میشود اتفاقا بار بستری درمان به دوش بخش دولتی است و از نظر شاخصهای درمان شما نگاه بکنید الان ما با شاخصهای بین المللی هیچ فاصلهای نداریم خیلی هم بهتر هستیم.
سوال: چقدر از این شاخص میتوانید بگویید؟
کریمی: شاخصهای عمدهی دبلیو اچ او، سازمان بهداشت جهانی یعنی شاخصهای مرگ نوزاد، مرگ و میر مادران، ما در حد اروپا و کشورهای آمریکایی هستیم.