معاون استاندار مازندران، با بیان این که سالانه بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید میشود، گفت: روزانه ۵۰۰ تُن کیوی با برنامه ریزی منسجم تجاری دولت سیزدهم از مازندران به کشور هند صادر میشود.
حسن خیریانپور در حاشیه جشنواره هفته مازندران با محوریت توانمندیهای تنکابن، کیوی را از جمله محصولات شاخص غرب مازندران برشمرد و افزود: سالانه بالغ بر ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید میشود که علاوه بر فرآوری و تامین نیاز داخلی، بخش عمده آن صادر میشود.
وی اظهارداشت: علاوه بر این، در سفر استاندار مازندران به کشور روسیه نیز قراردادهایی به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار با شرکتهای زنجیرهای این کشور امضا شد که بخشی از این قراردادها، صادرات کیوی مازندران است.
میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامینهاست، این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتیاکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی، بیمارییهای قلبی و عروقی و سرطان حفظ میکند. ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد، اما آنتی اکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این ۲ ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکالهای آزاد» کمک میکند.
وی مقدار تولیدات سالانه این استان را بالغ بر ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی اعلام و اضافه کرد: بخش عمده این محصولات صادرات محور است به طور مثال مرکبات و نارنگی به کشورهای روسیه و قزاقستان و ازبکستان و سایر کشورهای دریای خزر صادر میشود و به تازگی قراردادهایی با کشور چین در این راستا بسته شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران تصریح کرد: در حوزه شیلات استان هم به تازگی قرارداد ۶ میلیون دلاری با کشور روسیه امضا شد.
وی با بیان اینکه تولیدات صنایع دستی و حتی صنایع مهمی مثل سیمان و لبنیات استان صادرات محور هستند، بیان کرد: مازندران یک تنوعی از ظرفیتهای بالفعل و بالقوه متعدد در حوزههای تولید و مسائل اقتصادی و همچنین تنوعی از ظرفیتهای فرهنگی و آثار هنری و آثار صنایع دستی دارد.
خیریانپور ادامه داد: این جشنواره به نوعی با هدف فرهنگ سازی و تبیین و تشریح این که مازندران در کنار فرهنگ و سنن و آداب و رسوم در حوزه تولید هم ظرفیتهای بالفعل و بالقوه دارد به این منظور که با برخورداری از ۴۸۰ کیلومتر نوار ساحلی، سه فرودگاه و سه بندر فعال و اتصال به راه آهن سراسری میتواند کارکرد این استان را به فرا کشوری ارتقا دهد.
وی یادآور شد: بنا به تاکید استاندار مقرر شد جشنوارههایی با محوریت برخی از محصولات مهم و شاخص استان در شهرستانهای استان برگزار شود و در همین راستا طبق هماهنگیهای انجام شده با مدیران کل جهاد کشاورزی، صنعت و گردشگری این جشنواره محصولات کشاورزی با محوریت کیوی و مرکبات و برنج در تنکابن برگزار شد.
خیریانپور، گفت: این جشنواره به نوعی تجلی ظرفیتهای نهفته استان است که میتواند فرهنگ تولید را در شهرستانهای مازندران افزایش داد و تولیدکنندگان هم میتوانند برای رونق تولید از تسهیلات تبصره ۱۸ بهرهمند بشوند.