آغاز غربالگری دیابت و پرفشاری خون در غرب اهواز
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از آغاز غربالگری دیابت و پرفشاری خون همزمان با سراسر کشور در حوزه مرکز بهداشت غرب این کلانشهر خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
دکتر شایسته شمی پور با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نمادهای پیشرفت هر کشوری، بهبود شاخصهای مربوط به سلامت است، گفت: از بهترین و منطقیترین راههای ارتقاء سطح سلامت پیشگیری از بیماریها است.
وی افزود: پیشگیری در ۳ سطح تعریف و تقسیم میشود که اولین، مؤثرترین و کم هزینهترین پیشگیری در سطح اول اتفاق میافتد و در آن آحاد جامعه با داشتن سبک زندگی مروج از ابتلا به بیماری در امان میمانند.
دکتر شمی پور ادامه داد: با این همه و با اهمیت زیادی که پیشگیری اولیه دارد، اما خواه و ناخواه عدهای از مردم به انواع بیماریها مبتلا میشوند، سیر بسیاری از بیماریها کند و شروع آنها تدریجی است و با تأثیر به موقع بر روند این بیماریها میتوان از پیشرفت آنها پیشگیری کرده و در مواردی به کلی آنها را برطرف کرد، بنابراین سطح دوم پیشگیری زمانی است که روند بیماری و ناتوانی و آسیب به موقع تشخیص داده شده و با کارهای مناسب بتوان روند آن را کند و یا به طور کلی مسیر پیشرفت آن را متوقف کرد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: در پیشگیری سطح سوم که البته سختتر و هزینه بر است، تلاش میشود تا بیماری ناتوانی و عوارض کمتری برجا بگذارد.
وی میگوید: دیابت و پرفشاری خون با این که در سطح اول پیشگیری اهمیت مییابند و روشهای سالم زندگی (سبک زندگی سالم) تا حد زیادی از بروز آنها پیشگیری میکند، اما به عنوان بیماری خاموش در جامعه گسترش یافته و به عنوان ام الامراض مطرح هستند و عاملی برای بسیاری از بیماریهای خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم محسوب میشوند.
دکتر شمی پور گفت: این دو بیماری به همراه عوارض بسیار شایعی همچون حملات قلبی، سکتههای مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه و دیالیز و قطع عضو ایجاد و هزینههای سنگینی را به بیماران، خانواده ها، جامعه و دولت تحمیل میکنند، از طرفی مشخص شده که پیشگیری سطح دوم یعنی شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان به این دو بیماری، میتواند روند پیشر فت آن را کند کرده و زندگی هزاران نفر را و تعداد بیشتری از خانوادهها را نجات داده و در هزینههای مربوط به سلامت صرفه جویی کند.
وی افزود: به همین منظور وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران از آبان ماه ۱۴۰۲ پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون را برای ارتقای برنامه سلامت خانواده در سراسر کشور به اجرا میگذارد.
دکتر شمی پور ادامه داد: افزایش نسبی شناسائی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به دیابت و پرفشاری خون در کشور و شناسایی افراد با احتمال ابتلا به فشارخون بالا (تقریبا ۲ میلیون نفر) و دیابت (تقریبا یک میلیون نفر) از اهداف این طرح است.
وی با بیان اینکه این طرح در حوزه غرب اهواز همزمان با سراسر کشور آغاز شده است، اضافه کرد: همه افراد ۱۸ سال و بالاتر ایرانی ساکن در کشور و بانوان باردار در همه گروههای سنی از تاریخ ۲۰ آبان ماه تا ۱۵ دی ماه امسال در این طرح مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه این طرح به صورت حضوری از طریق تکمیل پرسشنامه با مصاحبه حضوری، اندازه گیری فشارخون و قند خون و غیر حضوری پرسشنامه آگاهی از طریق پرس لاین صورت میگیرد، از شهروندان خواست برای آگاهی و ارتقا سلامت خود و خانواده خود به نزدیکترین واحد بهداشتی محل سکونت خود مراجعه و یا پرسشنامه مربوط را در لینک https://survey.porsline.ir/s/myvtGuYM تکمیل کنند.