مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل گفت: با هدف بهره برداری اصولی از مراتع دامداران استان هر چه سریعتر پروانه چرای مرتع خود را تبدیل به مرتع داری تلفیقی کنند.
وی بیان کرد: ۹۰۲ هزار هکتار مرتع در اردبیل داریم که این مراتع شامل سه بخش قشلاقی، ییلاقی و روستایی است که ۳۵۶ هزار هکتار آن مراتع ییلاقی محسوب میشوند.
وی ادامه داد: انتظار میرود دامداریهای استان به ویژه عشایر در حفظ و ارتقای مراتع با توجه به شرایط جوی و اقلیمی یاریگر ما باشند تا کمترین آسیب را به مراتع استان با توجه به عوامل قهری، طبیعی و ترسالی و خشکسالی شاهد نباشیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل به پوشش گیاهی متفاوت این مراتع اشاره کرد و گفت: در این حوزه مدیریت به ویژه حفظ و پوشش گیاهی و بهره برداری از مراتع با همراهی عشایر بسیار مهم است که در این زمینه قانون حفظ مرتع و چرا تهیه و تدوین شده تا بر اساس نظارتها ما شاهد بهره برداری مناسب و کیفی از مراتع باشیم.
قلیزاده حفظ پوشش گیاهی پایدار را در مراتع با همراهی عشایر وابسته به سه اصل مهم اعلام کرد و افزود: اصل اول زمان ورود دام به ییلاقات متناسب با شرایط اقلیمی منطقه است که در پروانه آنها نیز تمام موارد قید شده و باید در زمان رویش اولیه گیاه و تقویت ریشهها دام وارد مراتع نشود.
وی حفظ پوشش گیاهی مناطق ییلاقی را با توجه به ظرفیت مناسب دام ورودی یادآور شد و بیان کرد: زمان خروج دام از مراتع و جلوگیری از تعلیف مضاعف در این حوزه مورد توجه است تا احشام به تعداد مناسب و متناسب با ظرفیت چراگاهها وارد ییلاقات شوند.
مدیرکل منابع طبیعی اردبیل اظهار کرد: در کنار رفع علائم تهدید بهتر است برای جلوگیری از آسیب ناشی از بارشهای فصلی و سایر خسارتهای وارده به منابع باارزش خاک تلاش شود تا از ظرفیت کوهستان سالم برای جذب گردشگر و توریسم ورزشی استفاده شود.
قلیزاده بیان کرد: در حوزه منابع طبیعی پایداری نسبی پوشش گیاهی و توجه به اصول آبخیزداری و موضوع بیولوژیکی همراه با تقویت طرح مرتع داری تلفیقی مهم است که این خود به تحول اقتصادی جامعه عشایری کمک میکند.