پخش زنده
امروز: -
امسال برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان اردبیل ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده و امیدواریم این اعتبار بهموقع اختصاص داده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه در صورت تامین اعتبار لازم، اجرای طرحهای آبخیزداری در این استان شتاب خواهد گرفت، افزود: سازههای آبخیزداری و بندهای احداث شده از سوی منابع طبیعی در بالادست سدها قرار دارد که رواناب و رسوبات را مهار کرده و منجر به نفوذ بیشتر آب در زمین شده و در نهایت ماندگاری آب در استان را افزایش میدهد.
محمود قلیزاده با بیان اینکه راهبرد کلی بر این است که با اجرای این سازهها منابع آب در حوضههای آبریز استان سفرههای زیرزمینی تغذیه شود، افزود: ضمن اینکه اجرای این طرحها مانع خسارت احتمالی سیل در مناطق مختلف استان خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین با بیان اینکه از محل منابع محرومیتزدایی تخصیص اعتبار به میزان ۲۶۶ میلیارد ریال برای اجرای سازهها در شمال و جنوب استان پیگیری خواهد شد، گفت: برای دور دوم سفرهای استانی رئیسجمهور هم پیشبینی شده با اخذ اعتبار لازم، ۲۰۰ سازه آبخیزداری در استان مصوب و تخصیص یابد که کمک بزرگی به حفظ منابع طبیعی استان خواهد بود.
قلیزاده با اشاره به اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با نگاه تحولگرایانه و نگرش توسعهگرایانه سعی میکند برنامههای مختلفی را در این حوزه اجرایی و عملیاتی کند، افزود: برای اجرای طرحهای آبخیزداری استان عوامل تاثیرگذاری همچون فرسایش خاک، رسوب، میزان بارندگی، دبی آب و سیلخیزی منطقه، میزان پوشش گیاهی و عوامل اجتماعی و اقتصادی مورد شناسایی و مطالعه قرار میگیرد.
این مقام مسئول کنترل سیل و جلوگیری از فرسایش خاک، مهار آبهای روان، تغذیه آبهای زیرزمینی و استحصال آب را از مهمترین ویژگیهای اجرای بندهای آبخیزداری در منطقه ذکر کرد و گفت: طرحهای پیشران توسعه در حوزه آبخیز استان با هدف حفظ و پایداری آب، افزایش ذخیره آب در حوزه آبخیزداری، جلوگیری از فرسایش خاک، تاخیر در روان آبها و جلوگیری از سیل و تخریب مراتع و پوشش گیاهی در اولویت اجرایی قرار گرفته است.
قلیزاده ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی و تغذیه آبخوانها را از دیگر اهداف اجرای طرحهای آبخیزداری ذکر کرد و افزود: احداث سازههای سنگی گابیونی، بندهای زیرزمینی و ۲ منظوره پخش سیلاب و کنتور فارو از جمله اقدامات انجام گرفته در حوزه آبخیزداری استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: از مهمترین خطراتی که استان را به دلیل بیتوجهی به حوزه آبخیزداری تهدید میکند از بین رفتن غنای خاک در بخش زراعت و باغ است که میتواند بازدهی در این بخش را با چالش روبرو کند.