فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم برضرورت مدیریت و پیشگیری دیابت تاکید کرد.
این فوق تخصص غدد درون ریز افزود: در منطقه خاورمیانه و کشورهای اطراف به دلیل تغییر سبک زندگی بیش از ۷۳ میلیون نفر درگیر بیماری دیابت هستند و افزایش پیشرونده این بیماری سبب شده است که هزینههای زیادی به بخشهای مختلف جامعه وارد شود.
علیرضا استقامتی با تاکید بر اینکه در ایران علاوه بر آنکه بیش از ۷ میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند، گفت: بیش از ۱۱ میلیون نفر نیز در معرض پیشدیابت قرار دارند.
این پزشک متخصص با تاکید بر ضرورت مدیریت دیابت و بحث پیشگیری، افزود: آمارها نشان میدهد دیابت بار زیاد مالی به همه جوامع وارد میکند و پیشبینی میشود دیابت تا سال ۲۰۳۰ بیش از یکتریلیون دلار بر دوش دولتها هزینه تحمیل کند این در حالی است که آمار مرگومیر و عواملی که دیابت ایجاد میکند باعث افزایش ۶.۷ درصدی مرگومیرها نیز میشود.
مجید داوری دانشیار اقتصاد دارو گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران هم درباره عوامل موثر بر افزایش شیوع دیابت، گفت: مدیریت بیماری دیابت یک حوزه چند وجهی است که هم نظام سلامت هم بیمار و هم نظام حکمرانی در آن موثر هستند.
دانشیار اقتصاد دارو گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در نظام سلامت، پزشک، دارو و بیمه تاثیرگذارند، گفت: آموزش، عملکرد دارو، کیفیت و در دسترس بودن آن در درجه اول اهمیت قرار دارد؛ دارو باید در دسترس باشد، بیمار باید قابلیت پرداخت هزینه آن را داشته باشد بنابراین لازم است نظارتها از جانب سازمان غذا و دارو بر اثربخشی و کیفیت داروها بیشتر شود.
مجید داوری گفت: الگوی زندگی سالم، فعالیت فیزیکی و تغذیه در بیمار مبتلا به دیابت مهم است.
آخرین آمار فدراسیون جهانی دیابت حاکی از ابتلای بیش از ۵۳۷ میلیون نفر در دنیا به دیابت است.