مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح بهباغی در باغ های انار ایران خبر داد.
او با اشاره به اینکه سطح زیر کشت محصول انار در ایران حدود ۹۱ هزار هکتار است افزود: از این میزان سطح زیر کشت، سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت میشود.
ایران سومین تولیدکننده انار در جهان است و محصول انار، بومی کشور است و دیگر کشورها، انار را به اسم ایران میشناسند.
هند با حدود سه میلیون تن تولید و چین با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رتبههای بالاتری در میزان تولید نسبت به ایران دارند، اما سرانه تولید در ایران با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن، بیش از سایر کشورهاست و به همین دلیل رتبه نخست دنیا را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه جلیلیمقدم اظهار کرد: سال گذشته نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول انار در ۹۱ هزار هکتار از باغات ایران تولید شد
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: اجرای طرح اصلاح و احیای باغ های انار از برنامههای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم گفت: سطح زیر کشت باغ های انار استان ۱۱ هزار هکتار است و ۹۵ درصد باغ های انار استان در شهرستان ساوه قرار دارد.
زارعی افزود: پارسال از سطح باغ های انار استان ۱۷۰ هزار تن محصول برداشت شد که پیش بینی می شور امسال ۱۰ درصد افزایش یابد.
مدیرعامل تعاونی باغداران شهرستان ساوه گفت: احداث پایانه صادراتی محصولات باغی در ساوه از مطالبات اصلی باغ داران انار این شهرستان است.
کریمی افزود: استقرار این پایانه که از سالهای گذشته پیگیری شده و امروز نیازمند عزم جدی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی است.
مسئول جهاد کشاورزی حومهی ساوه هم گفت: در شهرستان ساوه ۱۱ هزار هکتار باغ انار وجود دارد که ۱۰ هزار هکتار آن بارور است.
شریعتی افزود: امسال پیش بینی میکنیم ۱۷۰ هزارتن انار از باغ های ساوه برداشت شود.
ورود انواع آفتها به باغهای انار، نبود سردخانه، هزینههای بالای تولید، قیمت پایین و سود واسطهها در کنار نبود غرفه دائمی برای ارائه محصول با کیفیت انار ساوه، مهمترین مشکلات باغ داران انار ساوه است.