محققان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند، با بومی سازی محرک چرخشی موتور «BLDC» را به عنوان بازوی مکانیکی اسکن فرودگاهی عرضه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، محرک چرخشی«سرووموتور» یک عملگر چرخشی یا خطی است که امکان کنترل دقیق زاویه یا حرکت خطی، سرعت و شتاب، با استفاده از آن امکان پذیر است.
این شرکت دانش بنیان از شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس توانسته است با تحقیقات گسترده در این عملگر، سروو موتور BLDC را تولید کند.
به گفته محسن مدرس مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، با اشاره به گستردگی حوزههای استفاده از سروو موتورها، این عملگر در صنایع مختلفی که نیاز به حرکت دقیق بازوهای مکانیکی وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرد که از آن جمله میتوان به صنایع رباتیک، خودروسازی، پزشکی و درمانی اشاره کرد.
وی افزود: شرکت مانا پرداز کنترل سالها در طراحی و تولید تجهیزات الکترونیکی و مکاترونیکی در پارک فناوری پردیس فعالیت داشته و محصولات گوناگونی در این زمینه تولید و به بازار عرضه کرده است.
به گفته مدرس، این سروو موتور برای اسکن فرودگاهی مورد استفاده قرار میگیرد و کار ساخت آن توسط این شرکت با توجه به نیاز مجموعههای فرودگاهی آغاز شد.
در واقع این سروو موتورها، دارای حرکت دقیق و ثابت در محیط کوچک هستند و انتقال نیرو مستقیماً با اتصال بازوی مکانیکی به موتور صورت میپذیرد.
وی درباره نمونههای مورد استفاده کنونی در فرودگاهها افزود: موتورهای مورد استفاده کنونی با توجه به اینکه ترکیبی از موتور و گیربکس هستند، دقت کافی را نداشته و دارای لرزش هستند.
همچنین به دلیل حجم بالایی که این موتورها دارند، در محیطهای کوچک قابل استفاده نبوده و فضای زیادی را اشغال میکنند.
مدرس در پایان درباره نمونههای خارجی این محصول هم گفت: قیمت بالا و ارزبری زیاد نمونههای مشابه و همچنین دقت کمتر نسبت به نمونه تولیدی این شرکت، استفاده از محصول مشابه خارجی را از اولویت خارج کرده است، به گونهای محصول تولیدی شرکت مانا پرداز کنترل با یک پنجم نمونه خارجی و به صورت کاملاً بومی در کشور تولید شده است.
بر اساس این گزارش، سروو موتور BLDC به عنوان بازوی مکانیکی اسکن فرودگاهی در بیست و یکمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور رونمایی شد.